mekyus demiş ki:Bayram demiş ki:mekyus demiş ki:Arkadaşlar biliyorsunuz göstergede servise kaç km sonra gidilmesini gösteren bilgi ekranı var . Benim sorum
1--bu sayaç sıfırlandıktan sonra bir sinyal bir ikaz yapıyor mu
2--diyelim servis yerine sanayide bakımını yaptırdık bu sayaçı tekrar kurabiliyorlar mı en başa
teşekkürler
Silecek kolu üzerinde yer alan yol bilgisayarında gezinti yaptığınız tuşlar vardır 2 adet
Aynı anda 2 tuşa uzun süreli basılı tutarsanız sıfırlamanın gerçekleştiğini görebilirsiniz
dediğiniz olay servis geri sayacını sıfırlamıyor sadece gidilen kilometreyi tüketilen yakıt miktarını ortalama hızı vs leri sıfırlıyor . Benim dediğim olay 15000 den geri ye doğru sayan sayaç 1500 km indiğinde servis ışığı yanıyor , servise gitmeden herhangi bir yerde bakımını yaptırsam bunu tekrar başa getirebilecek ( 15000 km ) sistemleri var mı ?
çünki servisler bakımı daha pahalı yapıyorlar bosch car servis daha ucuz yapıyormuş bakımı .
söylenenler doğrudur ancak doğru uygulama yapılmamış olabilir servis e kalan km nin üzerinde olacaksınız malesef deneme yanılma yöntemi her yıl yapıyorum kendim ama yılda bir defa olduğu için hatırlamıyorum net olarak iki tuşa birden de olabilir tek tuşta olabilir fakat 15 20 sn. falan basılı tutuyoruz ilk önce ekran yanıp sönmeye başlar 4 5 defa bu esnadada basılı tutun sonrasında sıfırlanır.
birde şu olabilir şimdi düşündüm ilk sorunuz km yada zaman dolduğunda ikaz verir anahtar işareti sürekli yanar belki bu ikaz verildiğinde sıfırlanıyordur bundan da tam emin değilim ama kendi sıfırlamalarımı düşünüyorum ikaz vermeden hiç servise gitmedim ve doğal olarak ikaz verdiğinde sıfırlamış oldum... Ama illada sıfırlamak için ikaz vermesi gerekir diemem