Nano Manyetik Yakıt Tasarruf Cihazları

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

Re: Nano Manyetik Yakıt Tasarruf Cihazları

İleti Bektashasan » 16 Mart 2013 10:45

Parasını boşa harca harcamak isteyen taksın. Hatta iki tane taksın ki tasarruf ikiye katlansın!
Bektashasan
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Trabzon

İleti karambol81 » 16 Mart 2013 11:18

Bektashasan demiş ki:Parasını boşa harca harcamak isteyen taksın. Hatta iki tane taksın ki tasarruf ikiye katlansın!

O zaman daha fazla söze gerek yok. Paramızı boşa harcamayalım.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 Dci 80Bg
Kilometre: 79500
Yakıt: Tüm Akaryakıt Firm.
Lastik Markası: G.y. effect performa
İsim ve Şehir: Antalya

İleti karambol81 » 23 Mart 2013 14:24

karambol81 demiş ki:
karambol81 demiş ki:
karambol81 demiş ki:Aracın Km.si şuanda 357 km oldu.15 km uzaklıktaki istasyondan alacağım..Daha sonra sıfırlayıp 100 tl lpg ile ölçüm yapacağım.

Şunu da belirteyim.320 km de mıknatısı takmıştım.370 km civarı tamamen bitse de yorumu ancak tekrar sıfırlandıktan sonra yapabiliriz.

Evet arkadaşlar bugün tam olarak 370 km de gaz tamamen bitti. Yani 100 TL ile 370 km gitmiş oldum.
Tekrar 100 TL' lik aldım.Bakalım sonuç ne olacak.

Arkadaşlar , Merak edenler için yazıyorum.
100 TL LPG aynı istasyondan aldığım yakıt tamamen bitti.409 km gitti. Yaptığı tasarruf 370 km baz alındığında 10% fazla diyelim.

*20%-25% kesinlikle bu durumda yapmıyor.

* 30 40 TL ye 2 tane satanlar var.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Boşuna paranız gitmesin.

Pahalı olanlar kesin yarar sağlıyor diyorlar.

*Ha bu arada ben mıknatısın boyutunu 40x20x10 mm olarak değiştirerek test ettim.Bilginize...

* Yeni aldığım LPG 75 TL lik BP Litre Fiyatı: 2.60TL ..(300 km üzerinde gitmesini bekliyorum.)

*Ben deneme amaçlı test ediyorum.Size buradan bilgi vermeye devam edeceğim.Fakat kalkıp da içinde ne mıknatısı kullanıldığı belli olmayan ürünleri kesinlikle almayın derim.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti karambol81 » 24 Mart 2013 00:34

karambol81 demiş ki:Aslında yol bilgisayarı olan bir araçta test etmek daha iyi olur.

örnek: Clio CCİ 80 Bg aracımda şehirler arası sakin kullanımda 100 km de 4,3- 4,4 litre mazot harcıyor.En tasarruflu kullandığım şekilde 100 km de 4,1 litre gösterdi. Testler iyi çıkarsa dizel aracımda denemeyi düşünüyorum. Yani ekonomik kullanımda 4 litre altına düşerse 3,7-3,8 gibi olsa işe yarıyor diyebiliriz.

*Evet arkadaşlar. Önceki kullandığım neodyum mıknatısı ( 50x10x5 mm ) clio dci 80 bg aracıma bağladım.
Motor ısındıktan sonra şehirler arası sıfırlayıp gidiş yolunda(Yol çalışmalarından tek şeritlere düştüğü oldu,Trafik ışıkları vs. vardı) 100 km deki yakıt tüketimi 3.8 olarak gösterdi.Bu gerçekten benim araç için en iyi sonuç diyebilirim.
*Ş.içi 10 km kullanım.Soğuk motorun ısınması vs. Dönüşte termometre 9 dereceyi gösteriyordu.Varış derecesi 11 derece.
Ortalama 4.1 olarak kaldı.

*Bu şartlarda clio 3 dci faz1 bu kadar az yakabilir mi ? fabrika verisinden az yakmış durumda. yorumlarınızı bekliyorum.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti alperenfatih » 24 Mart 2013 11:59

Test sonuçları çok etkileyici , ben de ürün gelince denemek için sabırsızlanıyorum. Yalnız LPGde bir kısmında mıknatıs takılı olduğundan %10un altında tasarruf diyebiliriz. Ki ben %5e de razıyım. Ayrıca bir benzinli testi de yapsaydınız güzel olurdu.(onu da ben yapacağım galiba) Benim gidiş ile dönüş yolu arasında yükseklik farkı nedeniyle %2-4 fark olabiliyor, onu da hesapladınız mı acaba.
Ben de cihaz sipariş ettim ama ürün yola çıkmama yetişmedi(x tl yerine x kuruş bankadan çekilmiş onu da iade etmişler, tekrar gittiğim yer adresine sipariş verdim) Aldığım ürünü özelden msj atsam mıknatısı hakkında bir yorum yapabilir misiniz?
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 14000
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: A. Fatih Elazığ

İleti karambol81 » 24 Mart 2013 21:30

alperenfatih demiş ki:Test sonuçları çok etkileyici , ben de ürün gelince denemek için sabırsızlanıyorum. Yalnız LPGde bir kısmında mıknatıs takılı olduğundan %10un altında tasarruf diyebiliriz. Ki ben %5e de razıyım. Ayrıca bir benzinli testi de yapsaydınız güzel olurdu.(onu da ben yapacağım galiba) Benim gidiş ile dönüş yolu arasında yükseklik farkı nedeniyle %2-4 fark olabiliyor, onu da hesapladınız mı acaba.
Ben de cihaz sipariş ettim ama ürün yola çıkmama yetişmedi(x tl yerine x kuruş bankadan çekilmiş onu da iade etmişler, tekrar gittiğim yer adresine sipariş verdim) Aldığım ürünü özelden msj atsam mıknatısı hakkında bir yorum yapabilir misiniz?

Ben bu tarz tasarruf cihazlarının sahte olduğunu düşündüğüm için içindeki mıknatısı satın aldım. Hepsiburada adresinde mevcut.Diğer sitelerden de bulabilirsin.Hepsiburada'ya güvendiğimden sipariş ettim.

*Senin sipariş ettiğin ne marka ?
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti karambol81 » 25 Mart 2013 21:24

alperenfatih demiş ki:Test sonuçları çok etkileyici , ben de ürün gelince denemek için sabırsızlanıyorum. Yalnız LPGde bir kısmında mıknatıs takılı olduğundan %10un altında tasarruf diyebiliriz. Ki ben %5e de razıyım. Ayrıca bir benzinli testi de yapsaydınız güzel olurdu.(onu da ben yapacağım galiba) Benim gidiş ile dönüş yolu arasında yükseklik farkı nedeniyle %2-4 fark olabiliyor, onu da hesapladınız mı acaba.

Yükseklik farkı hesabından ziyade termometre dönerken 9-11 dereceyi gösteriyordu.Yani daha çok havanın soğuması etkilemiş olabilir. Yakıt ortalaması 4.1 e çıkmış oldu.***Sabah mıknatısı kontrol ettiğimde mıknatıs yerinden kayıp birbirine neredeyse yapışmıştı.Tekrar kontrol edip düzelterek yeniden bez bantla sardım..
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti karambol81 » 25 Mart 2013 21:32

Özelden cevapladım.Bakabilirsin. :)
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti alperenfatih » 28 Mart 2013 16:42

IMG625.jpg
Tasarruf cihazını benzin hortumu zannettiğim yere benzincide sorarak(kitapçık da bulamadım) bağladım ama birkaç kişi de o olmadığını söylediler, neresi olduğu konusunda da net birşey söyleyen, emin olan olmadı. Yakıt hortumun yerini tam olarak bilen var mı
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti dafkanat » 28 Mart 2013 23:07

Hortum nerede bilmiyorum ama taktığın yer olmadığı kesin.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Kilometre: 120000
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti alperenfatih » 31 Mart 2013 15:57

Yakıt hortumu okla işaretlediğim yerdeymiş. Boru; ince, siyah ve 2 küçük daire çizip içeri girecek şekilde yapılmış
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti karambol81 » 02 Nisan 2013 07:42

karambol81 demiş ki:
karambol81 demiş ki:
karambol81 demiş ki:
karambol81 demiş ki:Aracın Km.si şuanda 357 km oldu.15 km uzaklıktaki istasyondan alacağım..Daha sonra sıfırlayıp 100 tl lpg ile ölçüm yapacağım.

Şunu da belirteyim.320 km de mıknatısı takmıştım.370 km civarı tamamen bitse de yorumu ancak tekrar sıfırlandıktan sonra yapabiliriz.

Evet arkadaşlar bugün tam olarak 370 km de gaz tamamen bitti. Yani 100 TL ile 370 km gitmiş oldum.
Tekrar 100 TL' lik aldım.Bakalım sonuç ne olacak.

Arkadaşlar , Merak edenler için yazıyorum.
100 TL LPG aynı istasyondan aldığım yakıt tamamen bitti.409 km gitti. Yaptığı tasarruf 370 km baz alındığında 10% fazla diyelim.

*20%-25% kesinlikle bu durumda yapmıyor.

* 30 40 TL ye 2 tane satanlar var.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Boşuna paranız gitmesin.

Pahalı olanlar kesin yarar sağlıyor diyorlar.

*Ha bu arada ben mıknatısın boyutunu 40x20x10 mm olarak değiştirerek test ettim.Bilginize...

* Yeni aldığım LPG 75 TL lik BP Litre Fiyatı: 2.60TL ..(300 km üzerinde gitmesini bekliyorum.)

*Ben deneme amaçlı test ediyorum.Size buradan bilgi vermeye devam edeceğim.Fakat kalkıp da içinde ne mıknatısı kullanıldığı belli olmayan ürünleri kesinlikle almayın derim.

Evet arkadaşlar 75 TL lik alınan LPG ile 300 km gitti. (Not: yaklaşık 30 km klima açık olarak gittim.)
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti dafkanat » 03 Nisan 2013 11:56

Milliyetin ana sayfasından

http://www.e-carsimiz.com/?ref=mlytmnst
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Kilometre: 120000
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti alperenfatih » 27 Nisan 2013 13:37

Maalesef daha önce 5.2leri yakalayabildiğim 220 km'lik memleket yolunda 5.3 ortalama ile geldiğimden cihazın bir faydası olmadığı kanaatine ulaşmış bulunuyorum.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti karambol81 » 27 Nisan 2013 22:52

Bugün yaptığım ölçümü aktarıyorum.
Motor yeterince ısındıktan sonra km.'yi sıfırladım.klima 1.kademede ş.arası 1,2 trafik lambası çok fazla oyalanmadan saatteki hızım 70, 80 km /h bazen 90km/h ile gittim.
Ortalama yakıt miktarı 3.2 L/100 km olarak gösterdi.

2007 80 bg araçlarda bu oranı yakalayabilen var mıdır? merak ediyorum doğrusu..
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

ÖncekiSonraki

Motor ve Yakıt

Kimler çevrimiçi