Bir Problem ve Servis

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Bir Problem ve Servis

İleti drguvan » 18 Nisan 2013 07:50

17 Nisanda gün içinde şehiriçi 50-60 km yol yaptıktan sonra aracı yol kenarına çekip markete uğradım. 10 dk sonra aracı çalıştırmak için kontağı çevirdim ve araç içi bayram yeri oldu. silecekler çalışıyor, dörtlüler garip seslerle çalışmaya çalışıyor. Bütün ışıklar yanmakla yanmamak arasında kararsız. Aracı terkettik. İlk aklıma şase yapmış olma ihtimali geldi. Yakın zamanda taktırdığım cd çalar sanki problem veriyormuş gibi geldi. Bagajı açamadım tabi. Etraftan bir pense bulup kutup başını söktüm. Servisi aradım, beyin arızası dedi. Akşam saat 6 olduğu için renault yardımı arayın dediler. Aradım, müşteri temsilcisi beni ümraniye nöbetçisine aktardı. Aküden olduğu söyledi ve bir fiyat verdi ki sinirlendiğimi anlayıp uzatmadan kapattılar. Rakamla yalnız 350 yazıyla #üçyüzelli# :o

Eş-dost yardımı sanayide 145 liraya 60 amperlik (orjinali 47 idi) İnci akü takıldı. Düzenli bakıma giriyorum, neden servis değiştirmeyi önermedi? Şikayetçi olabilir miyim? 350 lira nedir yahu? Bu araç bitmeye yakın uyarı vermiyor mu? Bu kadar pahalı bir servis hizmeti volvo ve ferrariye biniyormuş hissi yarattı. Bir taraftan mutlu oldum. =@
drguvan
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FAZ I 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75
Kilometre: 26000
Yakıt: BP
Lastik Markası: 185/60/15 Dunlop SP1
İsim ve Şehir: Gökhan-İstanbul

Re: Bir Problem ve Servis

İleti m_y_z_ » 18 Nisan 2013 08:02

klasik servis mantığı,nasıl olsa yolda kalmış diyorlar,geçir gitsin,ben 350 tl'ye 3 tane akü alırım insafsızlık bu yahu.
çok sıkışırsam takarım çeki demirini,ucuna halatımı(trafik setinde var) çağırırım arabası olan eşimi dostumu,çekerim kapının önüne bitti gitti işte,ne vericem 350 tl sende en iyisini yapmışsın boşver,şikayet etme bence birşey çıkmaz kimi kime şikayet edicenki bu ülkede.
m_y_z_
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16V 98hp
Kilometre: 95000
Yakıt: opet 95oktan
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: istanbul mehmet

İleti semih89 » 18 Nisan 2013 09:08

Aynı sorun geçen gün başına geldi bir arkadaşın. Yeni nesil aküler bitmek üzere olduğunu belli etmez çok fazla. Aniden kesilir eder. 3-4 Yılda bir aküyü değiştirmek yada en azından bu ihtimali bilmek gerekiyor. 159liraya kaliteli bir akü alıp taktık sorunsuz devam. Servis affetmez bunu devamlı söylüyoruz burada. Standart işler için servisi tercih eden o aradaki farkı vermeye de razı olsun.

Lafı açılmışken buraya da yazalım araçlarımızda eğer marş sırasında çalışmıyor, silecekler çalışmaya başlıyor ve ışıklar belli belirsiz yanıyorsa muhtemel sebep akünüz bitmiş demektir.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti burak120320 » 18 Nisan 2013 10:58

Söyledikleri rakama çekme ücretini yada gelip değişceklerse servis ücretini de eklemişlerdir büyük ihtimal ama buna rağmen abartı.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti drguvan » 18 Nisan 2013 11:58

Takviyeden sonra sanayiye gidene kadar gözlemlediklerim;
Farlar açıkken, direksiyon titriyor, iç lamba iyi aydınlatmıyor, farlar da çok iyi değil.
Aküyü de öyle berbat bir şekilde monte etmişler ki profesyonel alet edevat gerektiriyor. Ayrıca aracın kapıları da kilitlenmedi. Biraz bekledim akü dolsun diye.kapıları kilitliyorum otomatik olarak geri açılıyor. Sanırım bu bir özellik. Hal böyle olunca arabanın başından da ayrılamıyorsunuz.
drguvan
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti drguvan » 18 Nisan 2013 12:03

Önceki günlerde markette takviye kablosu görüp alsam mı diye düşündüm, aynı gün akücünün önünden geçerken "acaba?" dedim. Akşama da bu olay başıma gelince bir kısa film şeridi tadında gözlerimden geçti. :fool:
drguvan
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti planetearth » 18 Nisan 2013 12:20

Geçmiş olsun. Ucuz atlatılmış. Servise uymamış 350 tl vermemiş olmanızda gayet mantıklı.
Benim araçta bazen ilk çalıştırmada silecekleri çalıştırmaya başlıyor ama çok nadiren.
Hiçbir zamanilk marşta motoru çalıştırmamazlık yapmadı hep ilk marşta alır.
Acaba arada sileceklerin sebepsiz yere ilk marşta çalışması; akünün zayıfladığının işaretimidir.
Bilgisi olan paylaşırsa çok memnun olurum
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98bg + lpg
Kilometre: 97000
Yakıt: opet
Lastik Markası: continental cpc 5

İleti yörükpaşa » 18 Nisan 2013 13:46

planetearth demiş ki:Geçmiş olsun. Ucuz atlatılmış. Servise uymamış 350 tl vermemiş olmanızda gayet mantıklı.
Benim araçta bazen ilk çalıştırmada silecekleri çalıştırmaya başlıyor ama çok nadiren.
Acaba arada sileceklerin sebepsiz yere ilk marşta çalışması; akünün zayıfladığının işaretimidir.

.. sileceklerin marşa basılırken çalışması , aracınız yağmur sensörlü ise ; sileceklerin yağmur sensöründe olmasındandır büyük olasılık .. o anda yağmur yağmasa da , camdaki tozu algılıyor çoğu zaman..
yörükpaşa
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII GT
Motor Tipi & Gücü: 1149
Kilometre: 5500
Yakıt: PO - SHELL
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: HÜSEYİN ORAN - İSTANBUL

İleti mkarpuz61 » 18 Nisan 2013 15:17

silecekler otomatikteyken kontağı açınca bir kez silip duruyor benim düldülde. akümde daha yeni. silecekler kapalıyken olmuyor bu.
mkarpuz61
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 130000
Yakıt: opet eurosiesel
Lastik Markası: michelin energysaver
İsim ve Şehir: Mehmet Tekirdağ

İleti Sani » 18 Nisan 2013 22:57

Geçmiş olsun.
Bir çok akü bitmeden evvel haber verir. Farların zayıflaması, kaloriferin sürekli devirlenmesi vs gibi. Sanıyorum siz anlayamamışsın.
Ayrıca bazen şu da olabiliyor, akşam hiç bir sıkıntı yok kapatıyorsunuz. Sabah arabaya biniyorsunuz, tık yok :)
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti planetearth » 19 Nisan 2013 07:42

yörükpaşa demiş ki:
planetearth demiş ki:Geçmiş olsun. Ucuz atlatılmış. Servise uymamış 350 tl vermemiş olmanızda gayet mantıklı.

.. sileceklerin marşa basılırken çalışması , aracınız yağmur sensörlü ise ; sileceklerin yağmur sensöründe olmasındandır büyük olasılık .. o anda yağmur yağmasa da , camdaki tozu algılıyor çoğu zaman..

Teşekkürler, akü alarmı mı diye düşünmüştüm. Her zaman yapsa şüphe duymazdım arada yapınca demekki tozu algılıyor, dediğiniz gibi.
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti sunset544 » 19 Nisan 2013 12:04

Daha önceki arabamda akü bitmeye yakın zor çalışıyordu farlar biraz daha sönük yanıyordu vs.. maalesef bizim arabalarda akü biterken uyarı vermiyor ben de yakın zamanda böyle bir sorunla karşılaştım petrole girip benzin aldım marşa bastığımda sigorta kutusundan çıt çıt çıt diye sesler gelmeye başladı ve araba çalışmadı ben sigortalarla alakalı zannettim ama aküye 150 tl sıkışmış:) yani hiç belli etmedi akü bir anda bitti...
sunset544
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 48000
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: adana

İleti drguvan » 19 Nisan 2013 12:47

O aceleyle teybin kafasını söktüm, kutuyu açıp sigortaları kontrol ettim :) arabalardan az çok anlarım ama resmen afallattı beni.
drguvan
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti mehmetturk » 21 Nisan 2013 23:42

drguvan demiş ki:17 Nisanda gün içinde şehiriçi 50-60 km yol yaptıktan sonra aracı yol kenarına çekip markete uğradım. 10 dk sonra aracı çalıştırmak için kontağı çevirdim ve araç içi bayram yeri oldu. silecekler çalışıyor, dörtlüler garip seslerle çalışmaya çalışıyor. Bütün ışıklar yanmakla yanmamak arasında kararsız. Aracı terkettik. İlk aklıma şase yapmış olma ihtimali geldi. Yakın zamanda taktırdığım cd çalar sanki problem veriyormuş gibi geldi. Bagajı açamadım tabi. Etraftan bir pense bulup kutup başını söktüm. Servisi aradım, beyin arızası dedi. Akşam saat 6 olduğu için renault yardımı arayın dediler. Aradım, müşteri temsilcisi beni ümraniye nöbetçisine aktardı. Aküden olduğu söyledi ve bir fiyat verdi ki sinirlendiğimi anlayıp uzatmadan kapattılar. Rakamla yalnız 350 yazıyla #üçyüzelli# :o

Eş-dost yardımı sanayide 145 liraya 60 amperlik (orjinali 47 idi) İnci akü takıldı. Düzenli bakıma giriyorum, neden servis değiştirmeyi önermedi? Şikayetçi olabilir miyim? 350 lira nedir yahu? Bu araç bitmeye yakın uyarı vermiyor mu? Bu kadar pahalı bir servis hizmeti volvo ve ferrariye biniyormuş hissi yarattı. Bir taraftan mutlu oldum. =@

Servis de biliyor akünün 350 TL olmadığını da o fiyatın içinde senin için aldıkları her nefesin parası var. İnanamazsın. Serviste her ürün ve hizmet en az üç katına verilir. Tecrübeyle sabittir.
mehmetturk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 65hp
Kilometre: 50184
Yakıt: Total Doco
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Mehmet YILDIZ İstanbul

İleti planetearth » 22 Nisan 2013 07:32

mehmetturk demiş ki:
drguvan demiş ki:17 Nisanda gün içinde şehiriçi 50-60 km yol yaptıktan sonra aracı yol kenarına çekip markete uğradım. 10 dk sonra aracı çalıştırmak için kontağı çevirdim ve araç içi bayram yeri oldu. silecekler çalışıyor, dörtlüler garip seslerle çalışmaya çalışıyor. Bütün ışıklar yanmakla yanmamak arasında kararsız. Aracı terkettik. İlk aklıma şase yapmış olma ihtimali geldi. Yakın zamanda taktırdığım cd çalar sanki problem veriyormuş gibi geldi. Bagajı açamadım tabi. Etraftan bir pense bulup kutup başını söktüm. Servisi aradım, beyin arızası dedi. Akşam saat 6 olduğu için renault yardımı arayın dediler. Aradım, müşteri temsilcisi beni ümraniye nöbetçisine aktardı. Aküden olduğu söyledi ve bir fiyat verdi ki sinirlendiğimi anlayıp uzatmadan kapattılar. Rakamla yalnız 350 yazıyla #üçyüzelli# :o

Servis de biliyor akünün 350 TL olmadığını da o fiyatın içinde senin için aldıkları her nefesin parası var. İnanamazsın. Serviste her ürün ve hizmet en az üç katına verilir. Tecrübeyle sabittir.

:good: +1
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi