Far su alıyor ne yapabilirim ?

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Far su alıyor ne yapabilirim ?

İleti dentist_95 » 06 Ocak 2014 09:47

Farım önce buhar şeklinde su aldı su an içerisi damla damla su şeklinde görünüyor nasıl bu durumu çözebilirim farım Sonar Angel far ayrıca sitede yeniyim resim yükleyemiyorum ya pixel yada boyut uyarısı alıyorum
dentist_95
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 88912
Yakıt: opet fullforce
Lastik Markası: dunlop sp01 sport
İsim ve Şehir: Burak Konya

Re: Far su alıyor ne yapabilirim ?

İleti Devrim » 07 Ocak 2014 22:27

* Muhtemelen fotoğrafınızın boyutu çok fazla büyük. 4, 5 hatta 10, 11 Megapixel çekebilen cihazlarla olan problemimizdir bu. Hem gereksiz büyüklüktedirler, hem de bu sitenin ve konuyu ziyaret edenlerin bant-limitlerini harcayan bir durum. İnternette ücretsiz boyut küçültücüler(! :D) mevcut. Yararlanınız.

Bende de Sonar Angel far var. Mesajınızdan detay bilgi alamıyorum. Bu problem tek farda mı var, ikisinde de mi? Tekindeyse, ya araç yıkamalarında bir yerden su alıyor diyebilirim ya da far içindeki yüksek ısı sebebiyle yüksek neme maruz kalıyor far (bu cümle "her ikisinde de oluyor"a da cevap olabilir).

Bir de şunu sorayım; Xenon sistem taktırmadınız değil mi?
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti dentist_95 » 08 Ocak 2014 02:00

ıkısındede oluyor bırınde buhar tarzı digerinde damlacık halınde su mevcut hatta ben foto yukleyıp paylaşmak ıstemıstım en azından önerebilceginiz bir yer varmı konya'da ? su an oldukca yogunum yazın olsa gözümü karartır sizin gibi söküp takma konusunda gözü kara biri olarak kendim temizleyıp silikon cekerdım ama suan bu konuda çaresizim :) xenon sistem taktırmadım çünkü acıkcası mercegin kalitesine güvenmiyorum serviste mercekli farın cıftıne 600 lıra denılmıstı sonrada oyle kaldı suan farlarıma osıram nıght breaker ampul aldım yazdan berı onunla kullanıyorum ıyı kotu ıdare edıyorum ama babamda avensıs var ondakı orjınal fara göre clio nun hem orjınal farı hemde sonar angel far oldukca yetersiz. Öğrenci oldugumuz için mevcut imkanlarda maksimum verim için çabalamaya devam edecegız. ilgilendiğiniz için teşekkürler devrım hocam eyvallah.
dentist_95
ONBASI
ONBASI

İleti Devrim » 09 Ocak 2014 03:21

Merhaba.

Şunu deneyebilirsiniz; farın arkasında çok yumuşak kauçuk kapaklar var. Onları bir miktar açıp/gevşetip, far içindeki nemin dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ben bir süre tamamen açtığımı hatırlıyorum. Fakat daha sonra "içeriye toz dolacak, daha kötü olacak" endişesiyle kapatmıştım. Sanırım bir daha da nemlenme olmadı.

Dediğim gibi o kapakları bir süre açık tutun, deneyin bir.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ipcm » 10 Ocak 2014 15:54

dentist_95 demiş ki:ıkısındede oluyor bırınde buhar tarzı digerinde damlacık halınde su mevcut hatta ben foto yukleyıp paylaşmak ıstemıstım en azından önerebilceginiz bir yer varmı konya'da ? su an oldukca yogunum yazın olsa gözümü karartır sizin gibi söküp takma konusunda gözü kara biri olarak kendim temizleyıp silikon cekerdım ama suan bu konuda çaresizim :) xenon sistem taktırmadım çünkü acıkcası mercegin kalitesine güvenmiyorum serviste mercekli farın cıftıne 600 lıra denılmıstı sonrada oyle kaldı suan farlarıma osıram nıght breaker ampul aldım yazdan berı onunla kullanıyorum ıyı kotu ıdare edıyorum ama babamda avensıs var ondakı orjınal fara göre clio nun hem orjınal farı hemde sonar angel far oldukca yetersiz. Öğrenci oldugumuz için mevcut imkanlarda maksimum verim için çabalamaya devam edecegız. ilgilendiğiniz için teşekkürler devrım hocam eyvallah.

Ben de osram nightbreaker'ları kendim takayım derken arka kapağı kırdım. Yenisini bulana kadar benim farlar da buhar yaptı, kapak sıkı kapanırsa sorun olmuyor. Farı söktürüp baktırabilirseniz bir yerinin açık olduğunu ya da açıldığını görebilirsiniz.
ipcm
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 80bg
Yakıt: Shell V-Power +GTL
Lastik Markası: Motrio Impulsion
İsim ve Şehir: İbrahim - Kocaeli

İleti dentist_95 » 11 Ocak 2014 23:52

arkadaki kapagın birini gevşettim bugunde şansıma konyada güneşli bir gün vardı buyuk kısmı buharlaşmış şimdi kalanında bitmesini bekliyorum bitince tekrar kapatacagım toz almasın dıye en azından yaza kadar bu sekıl ıdare edebilirsem yazın açtırıp temizletmeyi de yaptımayı dusunuyorum zaten . teşekkürler önerileriniz için ,saygılar.
dentist_95
ONBASI
ONBASI

İleti dentist_95 » 13 Ocak 2014 00:46

farlar bugun yeni bir sorunla geldi bu seferde saglam olan diger fardaki ampulun patladıgını farkettım osıram nıght beraker kullanıyordum 6ay olmadı patladı bu ampullerın ömru kısamı acaba ve önerilerinizi alabilirim cunku bosh phılıps ve osıram nıght breaker plus arasında kaldım
dentist_95
ONBASI
ONBASI

İleti ipcm » 22 Ocak 2014 00:38

dentist_95 demiş ki:farlar bugun yeni bir sorunla geldi bu seferde saglam olan diger fardaki ampulun patladıgını farkettım osıram nıght beraker kullanıyordum 6ay olmadı patladı bu ampullerın ömru kısamı acaba ve önerilerinizi alabilirim cunku bosh phılıps ve osıram nıght breaker plus arasında kaldım

Ben bir seneden fazladır nightbreaker plus kullanıyorum nazar değmesin patlamadılar. Genel olarak tavsiye edilen en iyisi bosch +90 sonra nightbreaker plus.
Şu far buharlanması nedeniyle birşey yaşamış olabilirsin belki.
ipcm
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

İleti dentist_95 » 26 Ocak 2014 02:54

farın arkasındaki kapaklar da bayatlamadan dolayı yırtık varmıs degiştirdim şimdi eskisi kadar olmuyor sorun ampulde patlamamış tesisatta sorun varmı yaptırdım halloldu şükür hala osıram nıght breaker kullanmaya devam yani..
dentist_95
ONBASI
ONBASI

İleti ipcm » 01 Şubat 2014 15:31

Geçmiş olsun, kapaktan oluyor genelde böyle sorunlar. Hallolduğuna sevindim.
ipcm
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 127 misafir