kalem bobin değişim

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

kalem bobin değişim

İleti m_y_z_ » 25 Mart 2015 15:25

arkadaşlar kalem bobin değişim hakkında bilgi verebilecek varmı,aracım 2006 clio hb dynamic kalem bobin,az çok teknik bilgim var ,t kol ile sanırsam sökülüyor,,
ama örneğin kaç t kol lazım birde tornavida ile arızalı bobin titreme me testi yapılıyor anlatabilecek arkadaş varmı?hiçbir sitede bulamadım görüntülü anlatım yapılırsa çok memnun olurum.
m_y_z_
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16V 98hp
Kilometre: 95000
Yakıt: opet 95oktan
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: istanbul mehmet

Re: kalem bobin değişim

İleti planetearth » 26 Mart 2015 09:01

bobin olayında sökme işi saplama tabir edilen tornavida usulü bir aletle sökülüyor. bütün bobinlerin bağlantısını söktükten sonra araç çalışır vaziyette kalem bobinleri tek tek yuvasından çıkararak denemeniz gerekiyor. eğer aracın çalışması değişiyorsa bobin sağlam değişmiyorsa arızalı bobini bulmuşsunuz demektir. valeo bobin alın sagemden uzak durun. adeti yaklaşık 75 tl
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98bg + lpg
Kilometre: 97000
Yakıt: opet
Lastik Markası: continental cpc 5
İsim ve Şehir: Ankara

İleti m_y_z_ » 27 Mart 2015 09:22

planetearth demiş ki:bobin olayında sökme işi saplama tabir edilen tornavida usulü bir aletle sökülüyor. bütün bobinlerin bağlantısını söktükten sonra araç çalışır vaziyette kalem bobinleri tek tek yuvasından çıkararak denemeniz gerekiyor. eğer aracın çalışması değişiyorsa bobin sağlam değişmiyorsa arızalı bobini bulmuşsunuz demektir. valeo bobin alın sagemden uzak durun. adeti yaklaşık 75 tl

teşekkürler kardeş bir sorum daha olucak sadece arızalı bobini mi değiştirsem yoksa dördünü birden mi?
m_y_z_
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

İleti planetearth » 27 Mart 2015 13:14

şöyle bir testte yapabilirsin.! bobinleri anlattığım şekilde kontrol ederken motor çalışmasına etkisi hiç olmayan veya çok az olan bobinleri değişmeni tavsiye ederim. Maddi olarak hepsini değiştirsen daha iyi olur ancak bence sadece gerekli olanları değiştir. ben 2. sıradaki bobin tamamen bitmişti 3. bobinde zayıf dedi ustam 2, ve 3, bobinleri yeniledim. uzun süre sonra 4, bobinde arıza verdi bende 1, bobinide gerekli olmadığı halde 4, bobinle birlikte değiştim.. valeo marka 70 - 75 tl gibi bir fiyata almıştım adetini.
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98bg + lpg
Kilometre: 97000
Yakıt: opet
Lastik Markası: continental cpc 5
İsim ve Şehir: Ankara

İleti m_y_z_ » 27 Mart 2015 14:20

teşekkürler bende öyle yapayım o zaman ama kendim değiştirmeyi düşünüyorum.
m_y_z_
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 164 misafir