mhmtgney demiş ki:forumlarda silecek kollarıyla ilgili yazılar var fakat istediğim cevabı tam alamadım.seyir esnasında silecekler çalısıyordu kısa bir süre çalıstı.birden duman cıkmaya başladı istop ettim. sonra başka çarem olmadığı için yeniden çalıstırdım.su kanalları tıkanmış,silecek motoru su içinde kalmıştı. sonrasında kanalları temizledim.şu an silecekler çalışıyor fakat kademe kademe çalısıyor sellektor modunda silecek çalıştırmaya kalksam çalısmıyor.ayrıca su püskürtme özelliği de bozuldu.göstergedeki saat de çalısmıyor fakat radyoyu actıgım zaman çalısıyor.birkaç elektirikçiye gittim kimi motor yanmış kimi silecek kolu bozulmuş diyor.bu parçalar cok pahalı ama kimin dogru dediğini kestiremiyorum.silecek kolunu alsam 325 tl sadece parça.aldım taktırdım iki gün sonra motorun bozuk çıkmasından korkuyorum.kolu açıp tamir etme şansım var mı bilmiyorum kolu acmayı denedim fakat fazla kurcalamak istemedim.bir tarafını çıkardım ama diğer tırnak nerde bulamadım.tamiri basitse fotograflarla anlattım yaparsanız sevinirim.ayrıca motor veya kol yanmış olsa silecek çalışır mı.o yüzden ustalara pek güvenemedim.10 gündür böyle kullanıyorum bir daha duman çıkmaz inşallah.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Aynı olay benim başıma geldi. 10 saatlik yolculuğun bitmsine 500 m. kala ön camı sileyim dedim sileceği çalıştırdım, birden koldan duman çıktı ve arabayı sağa çektim ve motoru kapattım. 10 dk sonra açtım motoru çalıştırdım yola devam ettim. 1 hafta sonra elektirikçiye gittim sonuç kolun içinde iletimi sağlayan metal plaka kısa devre yapmış ve çevresindeki plastikten duman çıkmış, usta temizledi şu an sorun yok. Orjinali 450 TL . Çıkmasıda yarı fiyatına bulunabileceğini söylediler. Ankardaki elektirikcininde telini verebilirim.