Doğan Garaj

Tamamıyla bizlere (forum üyelerine) ait garaj konuları. Garajınızı açınız ve kendinizi, aracınızı tanıtınız.

Re: DOGAN'nın Garajı

İleti DOGAN » 17 Ağustos 2008 22:38

kusura bakmayın arkadaşlar bu aralar pek nete giremiyorum ailevi sağlık sorunları felan var :(
bu arada tatsız bir olay yaşadım neyse fotolarla uzun uzun anlatırım banada iyi tecrübe oldu hani :cry:
DOGAN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 16V. 98 Bg.
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Doğan & Pendik/IST.

İleti Devrim » 18 Ağustos 2008 02:19

Çok geçmiş olsun. Umarız ciddi kötü bir şey değildir. Boya vesaire işin eğlencesi, merak ettim şimdi üzücü olayı...
Geçmiş olsun tekrar...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti omeralemdar » 18 Ağustos 2008 11:34

doğan abi geçmiş olsun :?:
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti SAFAK SAHIN » 20 Ağustos 2008 02:12

Doğan yazıyı şimdi okudum umarım çooook ciddi bir durum yoktur.MErakla beklyorum. üzücü bir haber verme sakın bizlere.kendine ve ailene iyi bak.Umarım sorunlar düzelir en kısa zmanda.
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti Ruzgar » 21 Ağustos 2008 22:22

abim geçmiş olsun ...allah şifa wersin sağlık felan demişsin .yapabileceğimiz birşey warsa 24 saat telim açık.0544 3906650
Ruzgar
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16VALF
İsim ve Şehir: TUFAN RÜZGAR/TEKİRDAĞ

İleti DOGAN » 22 Ağustos 2008 13:23

hpiniz sağolun arkadaşlar abimin bir sağlık sorunu varda kısmen çözülmüş sayılır onunla biraz uğraştık çozümü yine almanyadaki kendi aile doktorunda bulduk şimdi almanyaya gitti inşallah durumu daha iyi olur :(
neyse buarada yaşadığım tatsız olaylar gerçekten benim için bir deneyim oldu gerçi bu deneyim baya bir pahalıya patladı ama neyse :|
durum şöyle hatırladığınız gibi yeni çelik jant almıştım,geçenlerde kaldırıma çıkmak zurunda kaldım lastikler yarıldı jant'da da 2-3 cm'lik bir ezilme oluştu
[ img ]
olay bununla bitmedi tabiki asıl hikaye bundan sonra başlıyor,ilk olarak lastik çöpe gitti:|
daha sonra jantı söküp stepmeyi taktım takmam ise tam bir macera allahtan dökümanlarım yanımda idi (devrim sağolsun)biraz uğraştıktan sonra işi hallettik ve stepmeyi takdım.fakat yolda giderken sanki jant fırlayacakmış gibi bir his uyandırdığından arabayı tekrar kenara çekip bijonları kontrol ettim ve farkına vardımki bir gariplik var ben sıktıkça gidiyordu bijon.işi daha fazla riske atmadan doğru lastikçiye gittim ve maceraya asıl burada başladım :( aşğıda gördüğünüz parça jant takılırken jantın göbeğine takılıyormuş iyice otursun diye ve bu bilezik sonradan takılan jantların hepsinde varmış ve benim haberim yoktu bundan.bende çelik jantları söktüğümde bu bilezik üzerinde kalmış bende bijonları sıktıkça durumu siz düşünün sonuçda bir plastik parça sıktıkça ezilip şekli bozuluyor.
[ img ]
neyse bileziği çıkarttık yerine stepmeyi tekrar taktık fakat benim o anki moral bozukluğundan ve sinirden olsa gerek bijonları fazla sıkmışım :cry: ve bijonları yerine takarken kastırmışım ve söküp tekrar yerine takarken bijon kırıldı ve yarısı içinde kaldı.aşağıda görüldüğü gibi :cry:
[ img ]
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 22 Ağustos 2008 13:40

neyse şekildeki gibi parçayı söktük ve bir ustaya içinde kalan kırık bijonun kalanını çıkardıkallahtan dişleri sıyırmamış.herşeeyi yerine taktık ben artık sanayide daha fazla kalmak istemediğimden evin yolunu tutmuş gidiyordum birden abs lambası yandı :cry: frene bastım durmak için durmadığı gibi sanki arabanın daha da hızlandığını hissettim hemen el frenine asıldım durdum.kontağı kapatıp tekrar açtım durum düzelir gibi oldu fakat durum ciddi olduğundan hemen sanayiye geri döndüm.yolda giderken hafif hafif frene bastığımda abs direk devreye giriyor ve frenleme yapmıyordu,neyse sanayiye el freni ile ağır ağıt gittim durumu ustaya anlattım bir test sürüşü sonrası oda bir kaza atlattı neyse tek şüphelendiğimiz çarpma sonucu diskin yamulmuş olma ihtimaliydi.özel bir aprat ile salgı varmı diye baktık yoktu.en son çare orada bir ustanın renaultta bir tanıdığına götürdük ve durum ortaya çıktı :cry:
bijonu çıkarırkenmi çarptığımdamı yoksa söküp takarkenmi oldu bilinmiyor ama jantın takılı olduğu bir bilya düzeneği var bu bilya düzeneğinin kenarında manyetik bir alan mevcut.abs sistemi bu 2-3 santimlik plakadan okuyup devreye giriyor veya girmiyormuş asıl olayda buradan kaynaklanıyormu bende bu plakanın yarısı hernasıl olduysa yoktu.sonuş olarak sensör bu manyedik alanı okuyamadığından olur olmaz devreye giriyormuş :| neyse 170 YTL verdiğinde yenisini veriyorlarmış :lol:
bizde aldık ve taktık yani sonuç olarak benim o bilezikten bihaber olmam yani cahilliğim eklenince başıma olur olmaz dertler açıldı ve hepsi içinde 400 YTL gibi bir rakama patladı :(
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 22 Ağustos 2008 13:48

bu arada işi yine servis çözdü ve oradan adindiğim bilgiye göre 2 yıl sonunda garanti bittiğinde "müşteri iyi niyet garantisi" diye birşey varmış,
ve bakımları eksiksiz yapıldığında yinede garantisi biten parçaların ücretsiz değişimi oluyormuş aklınızda bulunsun...!
yani sonuç olarak kaskodan faydalanıp ücretsiz bir çekici çağırmış olsaydım ve doğru servise gitmiş olsaydım bana bu iş sadece 20 YTL'ye patlayacaktı ve bukadarda uğraşmamış olacaktım.neyse bununla kurtulduğuma şükrediyorum paranında cahilliğimden gideceği varmış diyelim :(
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 22 Ağustos 2008 13:51

buarada servise gitiğimde boyalı parçaları gördüler ve oldukça hoşlarına gitti inanın umduğumdan da güzel duruyorlar ama neyazıkki foto yine yok :oops:
ama söz eşim köyden gelsin ilk işim fotoları çekmek olucak :D
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti barracuda » 22 Ağustos 2008 14:39

çok çok geçmiş olsun ...hepimizin başına gelebicek şeyler .. bununla kurtulduğunada şükür ya bi yere yada yayaya çarpsaydın abs yüzünden ?
barracuda
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 3k
İsim ve Şehir: erhan / istanbul

İleti DOGAN » 22 Ağustos 2008 14:56

barracuda demiş ki:çok çok geçmiş olsun ...hepimizin başına gelebicek şeyler .. bununla kurtulduğunada şükür ya bi yere yada yayaya çarpsaydın abs yüzünden ?

zaten yayadan kaçtım da oldu diyebiliriz önüme fırlayan 3-4 yaşlarında bir çocuktu,allah korudu valla :(
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti DOGAN » 22 Ağustos 2008 19:38

valla bin nasihat bir musibete bedel sözü yine onanmış oldu :D
üzüldüğüm giden paradan çok bilgisiz ve tecrübesizliğimden kaynaklanıyor.aslında lafı geldiğinde 12 yıllık şoförüz diyoruz ama yıllanmış şöförlüğünde
bir işe yaramadığını öğrenmiş bulunuyorum.dilerim benim düştüğüm duruma sizler düşmezsiniz,sonuçta bu para kolay kazanılmıyor ama dediğiniz gibi
sağlık olsun giden para olsun değilmi..?

neyse şu fotoğraf makinam gelsede eserimi sizlerle paylaşsam,valla herkezin hoşuna gitti umarım sizlerinde hoşuna gider :P
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti Devrim » 24 Ağustos 2008 04:41

Doğan; abi çok üzüldüm yahu okuyunca!...

İnsan kendi başına gelmiş gibi oluyor gerçekten. Çok geçmiş olsun diyorum. "Bunca senelik soförüz, işe yaramadı" diyorsun ama, çocuğa vurmamak için doğru refleksleri göstermiş olman bile bence bu sözünü silip atıyor. Bilmiyorum 50 senelik soför olsak da bu tip olaylarda bazı şeyleri öngörmek mümkün olamaz bence. Yazdıklarını okudum da o daire parça falan... Aynı duruma eminim bizler de düşerdik. Teşekkürler anlatımın için.

Umarım jant ve frenle ilgili hadiseler de seni aracından soğutmaz...
Geçmiş olsun tekrar...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti duman02 » 26 Ağustos 2008 16:38

doğan kardeşim güle güle kullan. sanırım jantların 15 inç ama çok hoş durmuş.bu janta 40 veya 45 yanak ( sürüş ortamına bağlı ) lastik atıp spor yaylarla da alçaltırsan canavarı ,ortaya kremalı bir yaş pasta çıkar.bakmaya doyamazsın.senin keyfin
duman02
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

ÖncekiSonraki

Garaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir