Otomatik Kilit.

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: Otomatik Kilit.

İleti Devrim » 10 Haziran 2008 01:18

Benim belki bu araçta en sevdiğim özelliklerden biri. Yanılmıyorsam 6Km/s hıza ulaşınca kilitleniyor kapılar. Bu özelliği etkin hâle getirmek için konsoldaki kilit tuşuna 5-6sn. kadar basılı tutmak yeterlidir.

Benim asıl daha ilgimi çeken bir husus şudur. Araç hareket etti, kapı kilitlendi. Bir kaç Km sonra aracı durduruyoruz ve ön-sağdaki yolcu inip markete kadar gidiyor (sağ kapıyı açınca, araç kilitleri açtı gibi ses duyuluyor). Daha sonra yolcu geri geldiğinde kendi kapısını (yani sağ-ön kapıyı) açamıyor çünkü araç tekrar kilitlemiş. Sizin içeriden manuel olarak açmanız gerekiyor... Bu özelliğin bu eklentisi benim hoşuma gidiyor, belirtmek istedim...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti DOGAN » 10 Haziran 2008 08:45

genelde ben bir iş için arabadan çıkınca arabanın anahtarını genelde eşime veririm.
oda aracın içinde otururken kapıları kitler bu durum ise alarmı otomatik olarak devreye sokuyor.
sizin başınıza geldimi bilmiyorum ama aracın içinde otururken alarmın çalışması pekde hoş değil gibi :?
ama bu durumun alternatif bir çözümü mevcut oda eşinizi önde oturtup anahtarı kontak üzerinde
bırakıp kapı kilitleme butonuna basmak.anahtar kontakda takılı olmadığı zaman ise butana basıldığı
vakit alarm otomatik olarak devreye giriyor ve en ufak bir kıpırdamada haraket sensörleri devreye girip
alarmı çalıştırıyor.bu arada benim alarm orjinal servisde takıldı bilginize...!
DOGAN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 16V. 98 Bg.
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Doğan & Pendik/IST.

İleti ufuk5414 » 10 Haziran 2008 22:53

güzel olmasına güzel de düşünün ki siz araçtan indiniz ve olduya anahtar kontakta bırakarak indiniz ve kapnızı normal kapattınız.geri geldiniz ve hüsran....kapı açılmıyor bu duruma ne diyeceksiniz bence sakat iş...(araçta kimse olmayınca ve de anahtarı kontakta bırakarak indiğiniz durumlarda düşünün)
ufuk5414
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 60000
Yakıt: SHELL GTL+
Lastik Markası: BRİDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SAKARYA

İleti DOGAN » 10 Haziran 2008 23:14

ufuk5414 demiş ki:güzel olmasına güzel de düşünün ki siz araçtan indiniz ve olduya anahtar kontakta bırakarak indiniz ve kapnızı normal kapattınız.geri geldiniz ve hüsran....kapı açılmıyor bu duruma ne diyeceksiniz bence sakat iş...(araçta kimse olmayınca ve de anahtarı kontakta bırakarak indiğiniz durumlarda düşünün)

valla ben asla arabada kimse yokken anahtarı kontak üzerinde bırakmam..!
bir diğeri ise anahtar kontak üzerinde iken kapılar zaten kendiliğinden
kilitlenmiyor içerden butona basmadığın müddetçe.tabi bunun için aracın içinde olmak gerek :)
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti omeralemdar » 10 Haziran 2008 23:21

:arrow: kapıyı kitliyoruzya en güzeli benzin deposunuda kitliyor bakim nasıl yapıyor diye baktım bir pim aşagıya inip kapagı sıkıyor güzelde kırıla bilir bizim kapaklar bakalıt galiba depodada kilit yok benzin çalınabilirmi?
:twisted: özellikle ışıklara geldimmi kapıları kitlerim :twisted:
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti DOGAN » 10 Haziran 2008 23:28

omeralemdar demiş ki::arrow: kapıyı kitliyoruzya en güzeli benzin deposunuda kitliyor bakim nasıl yapıyor diye baktım bir pim aşagıya inip kapagı sıkıyor güzelde kırıla bilir bizim kapaklar bakalıt galiba depodada kilit yok benzin çalınabilirmi?
:twisted: özellikle ışıklara geldimmi kapıları kitlerim :twisted:

bence o kadar kolay kırılacak birşey değil ama yinede mümkün tabi.
abi ışıklarda kapıları kilitlemek artık ilk yapmamız gereken şeylerden biri,
malum devir değişti insanların huyuda tehlikeli boyutlara vardı allah korusun :(
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti ufuk5414 » 11 Haziran 2008 07:47

normalde zaten kilitlemiyor orasını biliyorum.ben şeyi anlatmak istedim.hani o moda alıyormuşuzya 5 sn basılı tutup o modda araçtan o şekilde inersek diye sordum...bence kilitler.he eğer her aracın kapısı açıldığında yani inerken kapı açıldığında mod devre dışı kalıyorsa sorun yok.ok.
ufuk5414
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti DOGAN » 11 Haziran 2008 08:17

ufuk5414 demiş ki:normalde zaten kilitlemiyor orasını biliyorum.ben şeyi anlatmak istedim.hani o moda alıyormuşuzya 5 sn basılı tutup o modda araçtan o şekilde inersek diye sordum...bence kilitler.he eğer her aracın kapısı açıldığında yani inerken kapı açıldığında mod devre dışı kalıyorsa sorun yok.ok.

pardon arkadaşım sanırım yanlış anladım özür ;)
dediğinde haklısın normalde kilitlenmiyor ama bu gibi arızalarla karşılaşmak mümkün tabi..!
DOGAN
Moderatör
Moderatör

İleti ufuk5414 » 11 Haziran 2008 23:13

sonunda anlaşabildik.kendimi anlatabilmem çok mutluluk verici.tabi benimki bi tahmin.temenni değil.inş öyle bi durum kimsenin başına gelmez.tabi bu panoda her türlü fikiri konuşmalıyız ki öğrenelim düşünelim....
ufuk5414
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti ufuk5414 » 12 Haziran 2008 15:02

şeker evet kulağa hoş geliyor ama motora nasıl gelir dimi:):):):)
ufuk5414
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti Devrim » 01 Ağustos 2008 18:01

ufuk5414 demiş ki:güzel olmasına güzel de düşünün ki siz araçtan indiniz ve olduya anahtar kontakta bırakarak indiniz ve kapnızı normal kapattınız.geri geldiniz ve hüsran....kapı açılmıyor bu duruma ne diyeceksiniz bence sakat iş...(araçta kimse olmayınca ve de anahtarı kontakta bırakarak indiğiniz durumlarda düşünün)
ufuk5414 demiş ki:...hani o moda alıyormuşuzya 5 sn basılı tutup o modda araçtan o şekilde inersek diye sordum...bence kilitler.he eğer her aracın kapısı açıldığında yani inerken kapı açıldığında mod devre dışı kalıyorsa sorun yok.ok.

Bir önceki gün evden okula giderken ara yolda bi' markete uğradık. Durdum, motor çalışıyor. Eşim çıktı. Marketten hemen bir iki birşey aldı geldi. Kapıyı açamadı. İçerden kilit butonuna basmam gerekti ki girebilsin araca. Daha önce de arka-sağ kapı açılmamıştı aynı şekilde...

Bugün yine evden okula geldim. Motor çalışır vaziyette, "her ihtimale karşı" diye şoför camını açıp araçtan çıkıp kapıyı kapattım. Tekrar kontrol ettiğimde kapı kilitli değildi.

Yani sanırım özellikle şoför kapısını kilitlemiyor böcüğümüz...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ahmetvolkan » 05 Eylül 2008 15:06

otantik modellerde kapı kilitme unutulduğunda otomatik kilitmeleme benim aracda yok.acaba arızamı var.yoksa özellik yokmu.bilgisi olan arkadas varsa yazabilirmi..
ahmetvolkan
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: autontik

İleti Devrim » 05 Eylül 2008 18:23

ahmetvolkan demiş ki:otantik modellerde kapı kilitme unutulduğunda otomatik kilitmeleme benim aracda yok.acaba arızamı var.yoksa özellik yokmu.bilgisi olan arkadas varsa yazabilirmi..
Ahmet kardeş, belki yapmışsındır ama yine de sorayım; Cd-çaların altında yer alan içerden kilitleme düğmesine 4-5 sn. boyunca basılı tuttun mu?
Bu şekilde oto-kilit seçeneğini devreye sokmuş olursun...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Bahadir » 16 Eylül 2008 11:42

Anahtarın üzerinde unutulması durumu düşünülerek sürücü araçtan çıktığında eğer otomatik kilit devrede olsa bile sürücü kendi kapısını açabiliyor. Bu tamamen aracın kapalı kalmasını engellemek adına yapılan bişey. Bu arada arkadaşlar bizim araçlarda depodan benzin çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ben aracımda böyle bir özellik olduğu aracımı aldığım yerden öğrendim. Bizim araçların yakıt kapağı kilitli değil eski araçlarda olduğu gibi. çünkü araçta sıvı sensörü denen bir alet var. Bu alet yakıt borusunu içerisinde bulunuyor. Pompacı araca yakıt koymak için pompayı takıp yakıtı vermeye başladığında sıvı algılanıp iç tarafta bulunan güvenlik kapağı açılıyor. Böylelikle yakıt çekmek imkansız hale geliyor. Tabi azmeden aracın altına girip oradanda çekebilir ve güzel bir masraf çıkartabilir o ayrı bir mevzu ama boruda bulunan güvenlik bu şekilde.(Bu arada ben satıcının yalancısıyım oturupta hiç aracın kitabında böyle birşey gerçekten varmı diye bakmadım.) Herkese kolay gelsin....
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

İleti oguz1 » 16 Eylül 2008 12:53

Bahadır, söğütözü maisteki araç teslim yerindeki uzun boylu gençmi söyledi, ismi serkan mıydı serdar mıydı tam hatırlamıyorum.

Şimdiye kadar onlarca kez fulledim bir sefer taşmadı, depo kapağınıda iyi düşünmüşler, tüm kapılar açıksa depo kapağıda açık, yoksa hepsi kapalı.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

Sonraki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi