Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Fren Kaliperleri Sorunu

İleti Devrim » 06 Ekim 2008 19:06

Beyazıt20; Az daha beklersen yeni gelişmeleri bildirebilirim. Bu hafta içi servise gideceğim tekrar.
Telefonda usta, seslerin tekrar gelmesinin mümkün olmadığını söyledi ama bir çocuğun bile duyacağı kadar arttı sesler. Göya benim kaliperler geçen hafta değişti!...
Gideyim de servise size bilgileri iletirim...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ibergun » 07 Ekim 2008 14:16

sorunun balata kaynaklı olduğuna inanmaya başladım..
ibergun
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 aut.16 v abs
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ibrahim

İleti Devrim » 07 Ekim 2008 15:28

Aynen İbergun. Ben de öyle düşünüyorum...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti filip34 » 08 Ekim 2008 10:46

Benim 23.000 km'de balatalar değişmişti. Yapışkanlımı normal mi bilmiyorum ama şimdilik bir sıkıntı yok çok az oynama var usta bu hepsinde var dedi ama sizinkini görüp karşılaştırmak lazım..

iyi günler.
Ferdi
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti AII » 08 Ekim 2008 13:15

Evetttttt Arkadaşlar şimdi ses kaliperlerdenmi balatalardanmı ......... İyide bir arabanın 3000-5000 km balatası biterse ve 100 ytl hızlandırırlarsa işe bak bu sorun biraz daha zamanımızı alacak gibi gözüküyor clio sembolunde ön ler disk ama taş gibi maşallah bizimkilere duruken vurun yumruğunuzla bakın takırtı tukurtu vs vs anlayacağınız bir sorun var fakat çözülmesi zaman alacak bu arada bazı dostların garantisi bitecek..... Kısacası işi fark edenler ve nasıl diyeyim şansı olanlar yırtacak olmayanlara 500 kaliper 100 balata 600 ytl vb bir masraf gözüküyor. Ne diyeyim bu konuda emek veren tüm clio 3 dostarıma teşekkürler.
AII
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: CLIOIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2. V. Extreme
İsim ve Şehir: İsmail ARKAN/KONYA

İleti Devrim » 14 Ekim 2008 13:44

AII demiş ki:...şimdi ses kaliperlerdenmi balatalardanmı... ...bir arabanın 3000-5000 km balatası biterse...

İsmail Bey, 3-5bin Km'de bitmiyor balatalar. Ben 13bin'i devirdim halâ sıfır gibi diyor usta. Buna tahminle herhalde 50bini bulur balata değişimi. Ama 50bin'e kadar da o ses çekilmez. :) Valla başlığı da Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu şeklinde değiştirdim. Problemimiz kaliperlerde değil, balatalarda. Gerçi bunu Alper, Aylan ve İbergun arkadaşlarımız zaten söylemişti.

En sonki durum, benim ön'lerden ses geldiği idi. Bu sabah araca binmeden önce, lastiklere sertçe vurdum. İçerden tangır tungur sesler geliyordu. Eşim frene hafif basınca ve ben lastiklere vurunca sesler kesiliordu. Aynı testi serviste de yaptık. Fren balataları yapışkanlı olanlarla değiştirildi. Yani sıfır balatalar takıldı. Şu an yine deneme sürüşü yapıyorum...

Ama aracı ilk aldığım tarihten 3000KM sonra sesler gelmeye başladığını düşünürsek, bu test hâyli uzun sürecek. Fakat sanıyorum ben 1 hafta ya da 1 ay sonra ustayı arayıp "problem olmadığını" söyleyeceğim çünkü gerçekten sorun olmayacak uzun süre. Umarım devamında da hiç sorun olmaz. Çünkü sesler bir süre sonra yine gelirse akla gelen başka çözüm yöntemi yok.

İsmail Bey, isterseniz 1 hafta bekleteyim sizi. Ustayı arayıp söyleyeyim herşey süper diye. Şu an itibariyle gerçekten bebek gibi araba. Önceden, hani bazen ikinci viteste köşe dönersiniz ama devir düşük kalır motor biraz homurdanır; O tip durumlarda da balataların sesi gelirdi. Motorun rezonasyonuna maruz kalırlardı. Şimdi o da yok. Dolayısıyla motor daha bir sessizleşti!!!.

aylan demiş ki:...ama sorunun balatalardan kaynaklandığını bu yüzden balataların değişiminin garantiden olmayacağını söyledi.Devrim içinde sadece kaliperlerin değişmesinin sorunu çözmeyeceğini aynı zamanda balatalarında değişmesi gerekeceğini söyledi.
Doğru. Sadece kaliper değişimi sorunu çözmedi. Balatalar değişti. Ama garanti kapsamında değişti!. Yalnız, eski kaliperler dursaydı da sadece yapışkanlı balata takılsaydı sorun çözülecek miydi merak ediyorum...

Neyse. Durum budur, bilginize...

Ekleme: Sürüş keyfim geri geldi!. 8-)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Re: Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu

İleti dafkanat » 15 Ekim 2008 16:30

ben de kaliperleri değiştirttim garantiden . ancak sorun devam ediyor. balatalardan herhalde denildiği gibi. nerden baksan 100 ytl dir şimdi balatalar. idare edeceğiz artık. bir dahaki araba renaultmu aman allah korusun. inşallah vw olur ikinci arabam.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti Devrim » 16 Ekim 2008 08:44

Dafkanat; E abi kaliperler garantiden değişmiş senin. Neden balatalar da değişmiyor ki? Garanti yeni mi bitti? Eğer öyleyse servisle görüşsen bir ayarlama yaparlar bence...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti AII » 16 Ekim 2008 11:08

Bu haber en azından umut verici Devrim bey siz deneme sürüşlerine devam edin eğer sorun olmaz ise ben de birkaç hafta içinde servise gider durumu hallederim. Fakat şimdi benim aklımdaki soru sadece balata değişimi ike bu sorun çözüleçekmi çünkü sizin araçta hem kaliper hem balat değişti neyse şimdilik vaktimiz var. Tüm çabalarınız için şimdiden teşekkürler. Görüşmek üzere
AII
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Devrim » 16 Ekim 2008 12:36

AII demiş ki:...sadece balata değişimi ike bu sorun çözüleçekmi çünkü sizin araçta hem kaliper hem balat değişti neyse şimdilik vaktimiz var. Tüm çabalarınız için şimdiden teşekkürler. Görüşmek üzere
Ne demek ben teşekkür ederim... Ama usta ile olan sohbetimizden sanki benim kaliperlerin boş yere değiştiği şeklinde bir özet kalmış aklımda. Sizinkiler değişmeyebilir. Sonuçta kaliperler zaten sağlam. Sanırım ilk etapta, kaliperlerin millerindeki boşluk sebebiyle veya kaliperlerin fren mekanizmasını iyi muhafaza edememesi sebebiyle sesin geldiği düşünülmüştü. Ama o minik siyah balataların bu denli ses çıkaracağı kimin aklına gelir ki?

Ben birkaç güne bir lastikleri tekmeliyorum. :) Ses gelmiyor henüz. Tabii balatalar eridikçe sesin gelmesini bekliyorum. Ama "yapışkan" görevini görüyorsa daha çok beklerim...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti dafkanat » 19 Ekim 2008 20:47

Devrim demiş ki:Dafkanat; E abi kaliperler garantiden değişmiş senin. Neden balatalar da değişmiyor ki? Garanti yeni mi bitti? Eğer öyleyse servisle görüşsen bir ayarlama yaparlar bence...

evet dostum garanti yok artık benim. ve maalesef artık servise uğramayacağım bile. bıktırdılar artık iyice. kapı kilitide değişmişti ses yapıyor diye garantiden. şimdi ses yapmaya başladı yine. garantinin garantsi olmaz diye ancak para ile değiştirebiliriz dediler.
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti dafkanat » 20 Ekim 2008 21:43

balatalar bir süre sonra yine eskiyecek yine mi aynı sorunla uğraşacağız. ayrıca kaç apraya değştirttin balataları
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Devrim » 20 Ekim 2008 22:29

Alper demiş ki:Arkadaşlar ben cumartesi balatalarımı değiştirdim bittiğinden.
Yapışkanlı balata taktılar değil mi Alper?
Yoksa Dafkanat'ın dediği gibi bir süre sonra (3bin KM +) tekrar sesler gelecektir...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti AII » 20 Ekim 2008 23:03

İyi akşamlar Devrim Bey yeni balatalardan memnunmusun. Ses yapmıyorlardır inşallah.
AII
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Devrim » 20 Ekim 2008 23:46

İsmail Bey, yağ gibi şu an araba. Hiç sorun yok. Yalnız balatalar sıfır olduğundan fren alışkanlığımı yenilemem gerekti.

Şu an ses yok doğal olarak, çünkü boşluk yok. Boşluk oluşana kadar bi' 3bin KM'ye yaklaşmam gerek sanırım. Ben yarın servisten Erdoğan Usta'yı arayıp "herşey ok" diyeyim. Çünkü sizi bekletmek istemem 3bin KM'ye kadar.

Görüşmek üzere...
Devrim
Site Admin
Site Admin

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler