Yay Sorunu

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Yay Sorunu

İleti ohhdude » 19 Ekim 2008 12:59

Arkadaşlar Apex yaylarım geldi ve araca taktırdım. Fakat araçta acaip bi vuruntu var.Dışardan bile duyuluyor. Yay taktırdın olacak okadar demeyin. Bu normal bi yay sesi değil. Arabanın sertleşmesinden takur tukur olmasından bahsetmiyorum. Taktırdığım yeri aradım yaylar vuruyodur dedi gel pazartesi oralara araayı kaldırmayacak şekilde bi lastik koyalım dedi. Böyle bir durumla karşılaşan varmı ? Bu arada yaylar 3.5 ik

Ayrıca formda karşılaştığınız sorunlar vs. gibi bir başlık açılabilir. Böylelikle bi sorunla karşılaşan arkadaş ilk önce oraya bakar böyle bir sorunla karşılaşan varmı yokmu ne yapmışlar diye. Teşekkürler
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 valve
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İbrahim/Ankara

Re: Yay Sorunu

İleti Devrim » 19 Ekim 2008 21:48

ohhdude demiş ki:...Ayrıca formda karşılaştığınız sorunlar vs. gibi bir başlık açılabilir. Böylelikle bi sorunla karşılaşan arkadaş ilk önce oraya bakar böyle bir sorunla karşılaşan varmı yokmu ne yapmışlar diye. Teşekkürler
Evet bu konuda zaten bir çalışmamız var. Kategoriler ve forum'lar düzenlenecek. Teşekkürler.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti dci65 » 20 Ekim 2008 02:23

bende de yay var, 3.5 cm eibach.. barracuda'dan almıştım, 2. el olmasına rağmen en ufak bi sorunum yok. bence takan usta düzgün takamamıştır...biraz zor ve zahmetli bi iş..
dci65

İleti ohhdude » 20 Ekim 2008 10:07

Tolga demiş ki:pekı her yay takılan araca bu plastık konulurmu? acaba on ve arkların yaylarını tersmı taktı

Bugün işlerim var yarın gideceğim. Sorun neymiş haber vereceğim buradan. Arka ve önleri ters takma gibi bişey olamaz, zaten çok farklı karışacak gibi bişey değil. Apex bildiğiniz gibi en sert yaylardan birisi o yuzden bi sıkıntı yaşanmış olabilir.

dci65 demiş ki:bende de yay var, 3.5 cm eibach.. barracuda'dan almıştım, 2. el olmasına rağmen en ufak bi sorunum yok. bence takan usta düzgün takamamıştır...biraz zor ve zahmetli bi iş..

Yaylar düzgün takılmasa, yani kanala oturmasa bi tarafı yüksekte kalır. Ölçtük 1 milim farklılık çıktı. Oda yerdeki eğimdendir galiba yanlış gözüken bişey yok ama anlayamadım. Yarın belli olacak
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 20 Ekim 2008 12:54

Tolga demiş ki:abı bazı forumlarda okudum ters takan ustalar varmıs belkı olebırseyse dıye yazdım

Anladım Tolga saol. Bizim yaylarda ön ve arka tamamen farklı yani ters takılması gibi bişey söz konusu değil. Önü arkaya yada arkayı öne takamazlar. Ama Aşşağı gelecek yeri yukarı takma gibi bi yanışlık olabilirmi acaba; o olabilir bak. Bi ona bakayım ben
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 22 Ekim 2008 00:06

hiçbir sorun bulamadık yaylarda. APEX yay bildiğiniz gibi sert bir yay belki o yuzden yapıyor olabilir. Yağladık biraz üst kısımları ses %60-70 azaldı şimdi memnunum

Yayların resmini garajıma ekledim garajımdan bakabilirsiniz.

garaj için tıklayın http://clioiii.com/ClioIII/FORUM/viewtopic.php?f=14&t=401
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti EX_PRO » 22 Ekim 2008 12:23

ohhdude dostum apex i tavsiye ediyormusun etmiyormusun ben 250 ytl civarı aksarayda buldum ama bi forumdakilere sorıyım deren senin uygulamanı gördüm

sertlik derecesi ve konfort azalatma gibi şeyleri örnek vererek aydınlatırmısın rica etsem

bide apex alıyımmı almıyımmı 8-)

şimdiden sağol
EX_PRO
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 22 Ekim 2008 18:08

EX_PRO demiş ki:ohhdude dostum apex i tavsiye ediyormusun etmiyormusun ben 250 ytl civarı aksarayda buldum ama bi forumdakilere sorıyım deren senin uygulamanı gördüm

sertlik derecesi ve konfort azalatma gibi şeyleri örnek vererek aydınlatırmısın rica etsem

bide apex alıyımmı almıyımmı

şimdiden sağol

Dostum ben tavsiye etmiyorum apexi garajımda nedenlerini anlattım ordan inceleyebilirsin

garaj linki: viewtopic.php?f=14&t=401
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti EX_PRO » 23 Ekim 2008 12:38

teşekkür ederim ohhdude
EX_PRO
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 23 Ekim 2008 12:47

Rica ederim ;)
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 24 Ekim 2008 01:23

Kulaktan duyma bilgi benimki kesin bişey diyemem ama güzel diyolar. Hem diğer yaylara göre dahada fazla iniyo(muş)
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti er_ci » 26 Ekim 2008 21:42

bende apex yay kullanıyorum ama her hangi bir şikayetim yok,yayların ses yapma nedeni yaylar takılırken hortum takılmamış olmasıdır,yay kafalarına metale oturan kısımlarına 10cm lik yay hortumu takılırsa her hangi bir ses problemi yaşanmaz.....saygılar....
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
er_ci
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5 dizel
İsim ve Şehir: ercan istanbul

İleti ohhdude » 26 Ekim 2008 22:54

er_ci demiş ki:bende apex yay kullanıyorum ama her hangi bir şikayetim yok,yayların ses yapma nedeni yaylar takılırken hortum takılmamış olmasıdır,yay kafalarına metale oturan kısımlarına 10cm lik yay hortumu takılırsa her hangi bir ses problemi yaşanmaz.....saygılar....

Aracın üzerinden çıkan yaylardaki plastik hortumları spor yayın üzerine taktık o şekilde monte ettik ama yinede ses var. Ayrıca bi hortum mu almak gerekiyor? Saygılar
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti EX_PRO » 30 Ekim 2008 02:38

ahhh ohhdude ahhh hala bir çözüm bulamamana üzüldüm gerçi bende adam gibi bir yay bulamadım :cry:
EX_PRO
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 30 Ekim 2008 16:40

Tolga demiş ki:ya tam yazıyordum arkdas yazmıs kardes kullanan bır arkadasa sordum hortum olmalıymıs ondan ses gelıyor bence
Yayların altında lastik hortum var ama üstlerde yok. Zaten üst kısımların bastığı yerler plastik.
Ses azaldı ama gitmemesi beni günden güne gıcık ediyor.
EX_PRO demiş ki:ahhh ohhdude ahhh hala bir çözüm bulamamana üzüldüm gerçi bende adam gibi bir yay bulamadım :cry:

Bulamadım, başka bir ustaya göstereceğim artık, bakalım o ne diyecek. Vogland ı bi araştır bence.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Sonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 43 misafir