AII demiş ki:...şimdi ses kaliperlerdenmi balatalardanmı... ...bir arabanın 3000-5000 km balatası biterse...
İsmail Bey, 3-5bin Km'de bitmiyor balatalar. Ben 13bin'i devirdim halâ sıfır gibi diyor usta. Buna tahminle herhalde 50bini bulur balata değişimi. Ama 50bin'e kadar da o ses çekilmez. :) Valla başlığı da
Fren Kaliperleri ve Balatalar Sorunu şeklinde değiştirdim.
Problemimiz kaliperlerde değil, balatalarda. Gerçi bunu
Alper, Aylan ve İbergun arkadaşlarımız zaten söylemişti.
En sonki durum, benim ön'lerden ses geldiği idi. Bu sabah araca binmeden önce, lastiklere sertçe vurdum. İçerden tangır tungur sesler geliyordu. Eşim frene hafif basınca ve ben lastiklere vurunca sesler kesiliordu. Aynı testi serviste de yaptık. Fren balataları
yapışkanlı olanlarla değiştirildi.
Yani sıfır balatalar takıldı. Şu an yine deneme sürüşü yapıyorum...
Ama aracı ilk aldığım tarihten 3000KM sonra sesler gelmeye başladığını düşünürsek, bu test hâyli uzun sürecek. Fakat sanıyorum ben 1 hafta ya da 1 ay sonra ustayı arayıp "problem olmadığını" söyleyeceğim çünkü gerçekten sorun olmayacak uzun süre. Umarım devamında da hiç sorun olmaz. Çünkü sesler bir süre sonra yine gelirse
akla gelen başka çözüm yöntemi yok.
İsmail Bey, isterseniz 1 hafta bekleteyim sizi. Ustayı arayıp söyleyeyim herşey süper diye. Şu an itibariyle gerçekten bebek gibi araba. Önceden, hani bazen ikinci viteste köşe dönersiniz ama devir düşük kalır motor biraz homurdanır; O tip durumlarda da balataların sesi gelirdi. Motorun rezonasyonuna maruz kalırlardı. Şimdi o da yok. Dolayısıyla
motor daha bir sessizleşti!!!.aylan demiş ki:...ama sorunun balatalardan kaynaklandığını bu yüzden balataların değişiminin garantiden olmayacağını söyledi.Devrim içinde sadece kaliperlerin değişmesinin sorunu çözmeyeceğini aynı zamanda balatalarında değişmesi gerekeceğini söyledi.
Doğru. Sadece kaliper değişimi sorunu çözmedi. Balatalar değişti.
Ama garanti kapsamında değişti!. Yalnız, eski kaliperler dursaydı da sadece yapışkanlı balata takılsaydı sorun çözülecek miydi merak ediyorum...
Neyse. Durum budur, bilginize...
Ekleme: Sürüş keyfim geri geldi!. 8-)