Otomatik Kilit.

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: Otomatik Kilit.

İleti Bahadir » 16 Eylül 2008 16:16

Benim bildiğim bu bölümün depo doldurma borusunun içerisinde bulunduğu. Yukarıda da belirttiğim gibi böyle bir sistem olduğun biliyorum ancak bizimkilerde olup olmadığını tam olarak bilmiyorum. Bana söylenen bizim araçlarda da var. Bu arada ben aracımı ne yazık ki Ankara ÇETAŞ'tan aldım. Aldıktan sonra bir kere gittim bir dahada adımımı atmadım ve atmamda...
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Devrim » 16 Eylül 2008 18:09

Bahadir demiş ki:Anahtarın üzerinde unutulması durumu düşünülerek sürücü araçtan çıktığında eğer otomatik kilit devrede olsa bile sürücü kendi kapısını açabiliyor...
Bunun çalışmasını yapmış, yazmıştım. Sanırım önceki forum'da kaldı. Geçici durmalarda araçtan çıkıp kapıyı kapatan kişi bir daha açamıyor ama şoför açıyor, doğru. Hatta bir arkadaş demişti, anahtarı kontakta unutursak naparız diye... Ben bu denemeyi yaparken tırstım da önce camı açık bırakmıştım. Nolmaz nolmaz diye. :mrgreen:

Bahadir demiş ki:...bizim araçlarda depodan benzin çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil....
Abi şöyle, kısmen söz konusu. Ben çok önce depoyu sürtmüştüm bir arazi yoluna ve depo yerinden oynayınca altta bir boruda gevşeklik olmuş. Depo ağzına kadar doluydu ve ciddi oranda mazot sızdırıyordu araç. Bir Moil istasyonunda, bir görevli (sağolsun) yardımcı oldu ve bir boruyu depo kapağından aşağı mümkün olduğunca göndererek 10 lt. kadar mozat çekmeyi başarabildik. Ama, ya aşağıdaki boruların bükümünden ya da bazı süzme ya da güvenlik icabı yerleştirilmiş filtrelerden dolayı boruyu daha fazla itemedik ve mazot çekme işlemi son buldu.

Daha sonra servise gidip depoyu yerine oturtturdum ve bidonlardaki mazotu geri ekledik, oldu bitti... Yani bir miktar çekilebiliyor. Ama depo doluluk seviyesi o derece yüksekse...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti koray » 26 Ekim 2008 23:22

arkadaşlar birazdan anlatıcaklarım kulağınıza küpe olsun önemli dir ben denedim oluyor.mesela aracın anahtarını aracın içinde konntakta veya başka bir yerinde unuttunuz veya kaybettiniz hemen cep telefonundan evi arıyorsunuz ama aradığınız telefonda cep telefonu olmalı eşiniz,anneniz,kardeşiniz v.s. yedek anahtarı bulup anahatarı telefonun mikrofonuna tutarak anahtar üzerindeki kilit açık düğmesine basıyor sizde o sırada cep telefonunuzun mikrofonunu aracın kapı koluna10-15 cm yaklaştırıyorsunuz aracınızın kapıları açılıyor olmaz demeyin deneyin.
koray
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: çorlu

İleti SAFAK SAHIN » 26 Ekim 2008 23:44

İNANMAK ÇOK ZOR AMA EN KISA ZMANDA DENEYECEM.GÖRMEDEN İNANMAK ZOR GELİYOR ŞU AN.BU NERDEN GELDİ AKLINA.NASIL OLDUDA BUNU DÜŞÜNDÜN.VALLA ÇOK İLGİNÇ.EĞER GERÇEKTEN OLURSA AYAKTA ALKIŞLAYACAM.
YAAA EŞİNİZ AÇIK DÜĞMESİNE BASTIĞINDA ARACI GÖREN BİR YERDE OLMASIN.
SAFAK SAHIN
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: CLIOIII Aut/2006
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 V.
Kilometre: 87000
Yakıt: shell-95 oktan
Lastik Markası: bridgestone-Turanza
İsim ve Şehir: İZMİT/Karamürsel

İleti Devrim » 27 Ekim 2008 00:55

koray demiş ki:...hemen cep telefonundan evi arıyorsunuz ama aradığınız telefonda cep telefonu olmalı eşiniz,anneniz,kardeşiniz v.s. yedek anahtarı bulup anahatarı telefonun mikrofonuna tutarak anahtar üzerindeki kilit açık düğmesine basıyor sizde o sırada cep telefonunuzun mikrofonunu aracın kapı koluna10-15 cm yaklaştırıyorsunuz aracınızın kapıları açılıyor olmaz demeyin deneyin.

Böyle birşeyi daha önce bir Mercedes araç için duymuştum. Komik gelebilir ama bi' ara bizim araç için denedik biz ama olmadı. Kullandığımız telefonlar Samsung'un orta-alt seri iki telefonu idi.

Eğer kilitlerimiz, şifreli ultra-ses dalgası mantığı ile çalışıyorsa bu olasıdır ama bir o kadar da telefonların da o dalgaları okuyabilmesi, yani mikrofonun ve hoparlörünün o frekansları iletebilmeleri gerekir.

Bende olmadı bu olay...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti ugurluhan » 31 Ekim 2008 00:34

Arkadaşlar bir bilgi de benden gerçi tam olarak bu konu ile alakalı değil ama.
Aracın kapılarını açtınız ama arabaya binmediniz hiçbir kapıyı açmadınız, 1-2 dakika içinde araç tekrar kendini kilitliyor. Farkına varan vardır gerçi belki...
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti Devrim » 01 Kasım 2008 21:01

Doğrudur. Bunu çok önce farketmiştim. Tam okuldan çıktım, araca yaklaştım ve aracın kilidini açtım. O esnada bir öğrencim seslenip yaklaştı ve bir konu üzerinde konuşmaya başladık. Yanlışım yoksa 60 saniye sonra araç, "Kardeşim, madem binmeyeceksin niye keyfimi bozuyorsun" ukalalığıyla kilitledi kapıları. Şaşırmıştım.
:)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 15:57

biraz geç kalmışım galiba ama, otomatik kitlenme hızla değilde, mesafe ile ilgili. Yanlış hatırlamıyorsam 7m ilerleyince kapanıyor. Hızla alakalı olan emniyet kemeri ikaz sesi. Kemer takılmamışsa yine yanlış hatırlamıyorsam 10km/h hızı geçince ötmeye başlıyor.

Madem hız ve mesafe engellerinden açıldı konu, 30km/h hızı geçmedikçe anlık tüketim değeri gösterilmiyor. Nedenini de çok büyük değerler gösterilmesine bağlıyorum. Bacanakta Cordoba var 1.4 TDI... Onda gösteriyor, ama ilk kalkışta 85lt/100km değeri gösteriyo :D :mrgreen: :lol:
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti Devrim » 01 Ekim 2009 17:02

Doğru hız 30km/s olmadıkça anlık değer gelmiyor. Ama yanlış hatırlamıyorsam ben bir keresinde kastım ve birinci vitesle 30 üzerine çıktım. 16lt mi ne gördüğümü hatırlıyorum. Şimdi takıldı kafama yine, tekrar deneyeyim...

Bu arada kemersiz 30km/s hıza ulaşınca ötmeye başlıyor. Bunu, çok defa araçla kampüs içinde bir yerden bir yere gittiğimden biliyorum. İbreyi 30'a getirmeyince ötmüyordu. Mesafe ne olursa olsun.

Otomatik kilitlemedeki 7 metreyi denemek lazım. Zira kitapçıkta "6km/s hıza ulaşınca kilitlenir" yazıyor.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 17:58

Allah Allah, ben de tereddüt ettim şimdi. Aöma çok eminimki araba çok yavaş yürüse bile kapı kitleniyo. Dur ben de bakayım yarın. yanlış bilgi vermeyelim.
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti erkoc17 » 24 Kasım 2009 13:45

Arkadaşlar benim kilitle ilgili bir sorunum var. Aracın sol arka kapısı diğer bütün kapıları kilitlenmesine rağmen kilitlenmiyor. İçten dıştan denedim olmuyor. Hiç başına gelen var mı? Çözümü ne acaba?
erkoc17
ACEMI ER
ACEMI ER

İsim ve Şehir: erkan istanbul

İleti impossible » 24 Kasım 2009 14:09

kilit mekanizmasında bir sorun olmalı, kapı döşemesi sökülmeli; bence işe kalkışma ehline, hatta servise git, sanayiye girersen döşeme ve kenarları da onarırlar
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti Devrim » 24 Kasım 2009 17:59

İçerden dikkatli dinleyin, kilitleme (mekanizma) sesi geliyor mu gelmiyor mu?
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Bayram » 24 Kasım 2009 20:57

Benziri olay eski renault 19'umda başıma gelmişti.
Sanayiye gittim motor (kapı içindeki) değişmesi gerekir dediler.
Bende kalsın diyerek ordan ayrıldım bir hafta sonu evin önünde döşemeyi söktüm incelerken baktım bir eksiklik var
bir mıknatısı ile kapının iç alt tarafında gezdirdim mıknatısa bir pin yapıştı.
Pin'i aldım uygun yeri tespit edip taptım sorun düzelmişti :D
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti erdemgtr » 29 Kasım 2009 15:46

ben bu kilit özelliğini kullanmıyorum çünkü araç ışıklarda köşebaşında falan her durduğunda açıyor sonra hareket edince tekrar kapatıyor şehir içinde kullanımda çok gereksiz kalıyor bence çıt çıt aç kapa yapması kilit sistemine zarar.

ayrıca içerdekidüğmeden kilitledinizde içerden bütük kapı kollarından kapı açıyor keşke sürücü dışındaki kapılardan açılamasaydı çocuk güvenliği açısından ama dışardan açılamıyor bu iyi bari. :Yahoo!:
erdemgtr
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v authentiqe

ÖncekiSonraki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 93 misafir