CHIEF demiş ki:...Tabii bilirsiniz önemli olan kasko acentasının güvenilir olması
Doğru. Konya'da az olmayan sayıda sigorta acenteleri var. Daha önceden (isim falan hatırlamıyorum) kaza durumlarında çirkeflik yapan şirketlerin olduğunu bildiğimden ya Axa'ya ya da Ak Sigorta'ya gidecektim zaten. Diğer firmaların isimleri bile güven vermiyor...
SAFAK SAHIN demiş ki:devrim ben AXA ya gittim ve anahtarı kaybolması yangın falan filan derken herşeyin dahil olduğu(Sel ve depremde %100 oranıındaki ödeme AXA ya ait)...
Bizim poliçe de herşeyi kapsıyor. Yalnız bizim aracın değerini 26bin TL. olarak saydılar. Axa da öyle saydı ki 600 küsür dedi bize. Ama iki sıra yan binadaki Ak Sigorta 400 küsüre düştü. Yalnız Plaka İndirimi yazıyor poliçede, ne olduğunu bilemedim. Yalnız ben taksit sayısını 6 istedim. Yaza bitsin istedim ödeme işleri...
Poliçede teminatlar listesinde şunlar var:
Kasko, Terör, Deprem, Sel (Su) Baskını, Araç ve Sürücü Hukuksal Koruma, Acil Tıbbi Yardım, AkSigorta Yardım, Mini Hasa Onarım, İhtiyari Mâli Sorumluluk, Şahıs/Kaza Başına Bedeni Sg., Kaza Başına Maddi Sg., Ferdi Kaza Sg., Ölüm/Sürekli Sakatlık ve Tedavi Masrafları... Dediğin gibi anahtar çalınması, kopyalanması durumunda yeni anahtar masrafları + immobilizerin yeniden kodlanması ile ilgili teminatlar var. Hatta arka sayfalarda
Yanlış Akaryakıt Dolumu'ndan doğacak masraflar da sigorta kapsamında olduğuna ilişkin bir kloz bile var.
Ama tabii ki diğer firmaların poliçelerindeki gibi, sürücünün veya araç sahibinin -çok affedersiniz- mallığından kaynaklanan durumlar teminat kapsamında değildir. :mrgreen:
Sonuçta, -ne bileyim- madem inebiliniyormuş ta 400 TL'ye kadar -ki sende inmişler Şafak-, gittiğim Axa bürosundaki şahsın işbilmezliği olsa gerek, çıktım direkt oradan. Şanslarına küssünler. :)