deliyurek32400 demiş ki:Valla O zaman Siz Yurtdisindan bi habersiniz demek ki!!!
Fransada Direk %60 vergi var bu da yetmez gibi senelik hesap üzerindende Vergi aliyor.Ben bir plastik fabrikasinda çalisiyorum. 10,000,000 € cirosu olan bir fabrika . Patronum ayda yaklasik 4500 € aliyor maas olarak. Bir makinaci (tamirini yapan bakim yapan) 2400€ aliyor. isçi 1150€ ile 1800€ arasi degisiyor. Fransada herkes Vergi veriyor. Sen tüccarsin sen issizsin yok aylik gelirin daha cebine girmeden vergi devlete giriyor.
Dogru Türkiyede en pahali Benzin kullaniyorsunuz.(izine gelince bende kullaniyorum) Ama inan ki Fransada ucuz benzin satilmasi bu vergilerden dolayi.
KDV Türkiyede en fazla %18 Fransada %19,6
Yani Anlayacaginiz HZ Adem gibi Cennetten çikmadan Cennetin kiymatini bilmiyoruz...
Fransa ile Türkiyeyi vergi konusunda kıyaslarken keşke yaşam şartlarınıda,devletin vatandaşlarına gösterdiği özeni,biliyormusunuz ilk öğretim okullarında öğrencilerden kömür ve ısınma parası toplanıyor,Fransada ilkokullarda ısınma parası varmı acaba,ilkokulların suyu elektriği kesiliyor burada biliyormusunuz...Devletler arasındaki refah düzeyini göz önüne alsaydınız daha tarafsız olurdu bence,Fransada devlet bütün bireylerden vergi alıyor,patronda vergi ödüyor,işçide ama Türkiyede öylemi...Neleri gider gösterebiliyorsunuz Fransada acaba merak ediyorum herşey beyana bağlı değilmi oysa burda devlet kendi verdiği nufüs cüzdanına noterden tasdik istiyor farkındamısınız...Fransada Renault torpido ve bağaj aydınlatmasını çalıyormu merak ediyorum...Kefen bezinde %18KDV alınıyor ülkemizde,pırlanta ve değerlitaştaşlardan %1 nedersiniz,saygılarımla...
(Dostlar sakın kızmasın amacım siyaset yapmak değil sadece yeri geldiği için yazdım.)