Renault'a Kızgınım

?

Re: Renault'a Kızgınım

İleti Oktay ACAR » 26 Aralık 2010 11:26

deliyurek32400 demiş ki:Valla O zaman Siz Yurtdisindan bi habersiniz demek ki!!!

Fransada Direk %60 vergi var bu da yetmez gibi senelik hesap üzerindende Vergi aliyor.Ben bir plastik fabrikasinda çalisiyorum. 10,000,000 € cirosu olan bir fabrika . Patronum ayda yaklasik 4500 € aliyor maas olarak. Bir makinaci (tamirini yapan bakim yapan) 2400€ aliyor. isçi 1150€ ile 1800€ arasi degisiyor. Fransada herkes Vergi veriyor. Sen tüccarsin sen issizsin yok aylik gelirin daha cebine girmeden vergi devlete giriyor.
Dogru Türkiyede en pahali Benzin kullaniyorsunuz.(izine gelince bende kullaniyorum) Ama inan ki Fransada ucuz benzin satilmasi bu vergilerden dolayi.
KDV Türkiyede en fazla %18 Fransada %19,6
Yani Anlayacaginiz HZ Adem gibi Cennetten çikmadan Cennetin kiymatini bilmiyoruz...

Fransa ile Türkiyeyi vergi konusunda kıyaslarken keşke yaşam şartlarınıda,devletin vatandaşlarına gösterdiği özeni,biliyormusunuz ilk öğretim okullarında öğrencilerden kömür ve ısınma parası toplanıyor,Fransada ilkokullarda ısınma parası varmı acaba,ilkokulların suyu elektriği kesiliyor burada biliyormusunuz...Devletler arasındaki refah düzeyini göz önüne alsaydınız daha tarafsız olurdu bence,Fransada devlet bütün bireylerden vergi alıyor,patronda vergi ödüyor,işçide ama Türkiyede öylemi...Neleri gider gösterebiliyorsunuz Fransada acaba merak ediyorum herşey beyana bağlı değilmi oysa burda devlet kendi verdiği nufüs cüzdanına noterden tasdik istiyor farkındamısınız...Fransada Renault torpido ve bağaj aydınlatmasını çalıyormu merak ediyorum...Kefen bezinde %18KDV alınıyor ülkemizde,pırlanta ve değerlitaştaşlardan %1 nedersiniz,saygılarımla...
(Dostlar sakın kızmasın amacım siyaset yapmak değil sadece yeri geldiği için yazdım.)
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti MaYuCeL » 26 Aralık 2010 11:45

Oktay ACAR demiş ki:
deliyurek32400 demiş ki:Valla O zaman Siz Yurtdisindan bi habersiniz demek ki!!!

Fransada Direk %60 vergi var bu da yetmez gibi senelik hesap üzerindende Vergi aliyor.Ben bir plastik fabrikasinda çalisiyorum. 10,000,000 € cirosu olan bir fabrika . Patronum ayda yaklasik 4500 € aliyor maas olarak. Bir makinaci (tamirini yapan bakim yapan) 2400€ aliyor. isçi 1150€ ile 1800€ arasi degisiyor. Fransada herkes Vergi veriyor. Sen tüccarsin sen issizsin yok aylik gelirin daha cebine girmeden vergi devlete giriyor.
Dogru Türkiyede en pahali Benzin kullaniyorsunuz.(izine gelince bende kullaniyorum) Ama inan ki Fransada ucuz benzin satilmasi bu vergilerden dolayi.
Yani Anlayacaginiz HZ Adem gibi Cennetten çikmadan Cennetin kiymatini bilmiyoruz...

Fransa ile Türkiyeyi vergi konusunda kıyaslarken keşke yaşam şartlarınıda,devletin vatandaşlarına gösterdiği özeni,biliyormusunuz ilk öğretim okullarında öğrencilerden kömür ve ısınma parası toplanıyor,Fransada ilkokullarda ısınma parası varmı acaba,ilkokulların suyu elektriği kesiliyor burada biliyormusunuz...Devletler arasındaki refah düzeyini göz önüne alsaydınız daha tarafsız olurdu bence,Fransada devlet bütün bireylerden vergi alıyor,patronda vergi ödüyor,işçide ama Türkiyede öylemi...Neleri gider gösterebiliyorsunuz Fransada acaba merak ediyorum herşey beyana bağlı değilmi oysa burda devlet kendi verdiği nufüs cüzdanına noterden tasdik istiyor farkındamısınız...Fransada Renault torpido ve bağaj aydınlatmasını çalıyormu merak ediyorum...Kefen bezinde %18KDV alınıyor ülkemizde,pırlanta ve değerlitaştaşlardan %1 nedersiniz,saygılarımla...
(Dostlar sakın kızmasın amacım siyaset yapmak değil sadece yeri geldiği için yazdım.)

Valla abicim sende sakın kızma alınma ve hatta kusuruma bakma ama, şunu belirtmek istiyorum. Forumu sürekli takip ederim. Yazılan yorumları, konu baslıklarını elimden geldigince yakından takip edip, gördüklerimi yada okuduklarımı kendi aracımla hemen karşılaştırıp aracım hakkında daha fazla bilgi ve tecrübe dinmeye çalışıyorum.
Farkettiğim bir nokta var ki, Sizin forumlardaki cevaplarınızın büyük çoğunluğu siyasi içerikli yorumlardan oluşmakta. Hatta bu yorumlardan dolayı bazı forum kullanıcıları ile ikili polemiklere girip, siteyi siyasi arenaya çeviriyorsunuz. Bunu sadece tek balşınıza siz yapmıyorsunuz tabi, siz bir yorum yaptıgınızda sizin yorumunuza cevaben baska arkadaslarda aynı sekilde siyasi icerikli yorumlar yapıyor ve sonuc olarak ortalık karısıyor. Rica ederim ki forumlarda Clio'larımızla alakalı bilgi, beceri, tecrübe v.b. paylaşımlarda bulunalım. Olaya siyaset yada politika karıstırmayalım.
(Bu tamamen benim bir forum kullanıcısı olarak kendi şahsi fikrim ve isteğimdir; zorululuğu, bağlayıcılığı, yada herangi br yaptırımı yoktur)
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti umitsen21 » 26 Aralık 2010 11:48

ohhh içim rahatladı.bizi aydınlatdığınız için teşekkürler.ben yıllardır yurdumda haksız bir vergilendirme var diye üzülüyordum meğerse fransadada aynıymış ne kadar hoş
umitsen21
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 85bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ankara

İleti muharrem » 27 Aralık 2010 10:34

Oktay Bey; Esnaf olduğunuza göre vergi mükellefi olmalısınız. Sizin arabazın defterede kayıtlıdır. Aldığınız akaryakıtın %18 kdv'si düşüyorsunuz. artı Defterde kar ediyorsanız %15-35 arasıda orında avantajınızda oluyor (gider olarak yazdığınız için). siz akaryakıtı %40-50 bizden daha ucuza kullanıyorsunuz. Ayrıca bu arabanın diğer masraflarınıda (banka faizi, amortisman, sigorta, kasko, bakım onarım vb..) gider olarak yazıyorsunuz. Aracınız eskiyesiye kadar yarısını devletten alıyoırsunuz. Esnafsınız yılda devlete ne kadar vergi ödüyorsunuz. Sgk primini bağ-kur primi ve stopaj (sgk primi çalıyanın sigortası, bağ-kur sizin sigortanız, muhtasar ise mal sahibi ve işçilerin vergisini toplamı) dışında ne kadar gelir vergisi ödüyorsunuz. Vergi levhanızda kar ne yazıyor. TÜrkiye'de esnaf vergimi ödüyor. Konuşturmayın beni.

Sizin yorumlarınızın çoğu siyasi, sıfır araba alıp binebiliyorsunuz. Devlet güvenliğinizide sağlıyor. Deletin hastaneleride var. Eğitim hakkınızda var. Birazda devlete vereceksiniz. Eğer sesnaflar devlete vergilerini tam verseler dolaylı vergiler düşer. Maliyenin en büyük sıkıntısı kayıt dışı. Diyeceksiniz ki vergi oranları çok yüksek. Asıl toplanması gereken gelir ve kurumlar vergisini toplanan vergilere göre oranı çok düşük. Söylenecek çok söz var ama sizide kırmak istemiyorum...
muharrem
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65HP
Kilometre: 101150
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUMLOP 185/60/15
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti Oktay ACAR » 27 Aralık 2010 14:26

muharrem demiş ki:Oktay Bey; Esnaf olduğunuza göre vergi mükellefi olmalısınız. Sizin arabazın defterede kayıtlıdır. Aldığınız akaryakıtın %18 kdv'si düşüyorsunuz. artı Defterde kar ediyorsanız %15-35 arasıda orında avantajınızda oluyor (gider olarak yazdığınız için). siz akaryakıtı %40-50 bizden daha ucuza kullanıyorsunuz. Ayrıca bu arabanın diğer masraflarınıda (banka faizi, amortisman, sigorta, kasko, bakım onarım vb..) gider olarak yazıyorsunuz. Aracınız eskiyesiye kadar yarısını devletten alıyoırsunuz. Esnafsınız yılda devlete ne kadar vergi ödüyorsunuz. Sgk primini bağ-kur primi ve stopaj (sgk primi çalıyanın sigortası, bağ-kur sizin sigortanız, muhtasar ise mal sahibi ve işçilerin vergisini toplamı) dışında ne kadar gelir vergisi ödüyorsunuz. Vergi levhanızda kar ne yazıyor. TÜrkiye'de esnaf vergimi ödüyor. Konuşturmayın beni.

Sizin yorumlarınızın çoğu siyasi, sıfır araba alıp binebiliyorsunuz. Devlet güvenliğinizide sağlıyor. Deletin hastaneleride var. Eğitim hakkınızda var. Birazda devlete vereceksiniz. Eğer sesnaflar devlete vergilerini tam verseler dolaylı vergiler düşer. Maliyenin en büyük sıkıntısı kayıt dışı. Diyeceksiniz ki vergi oranları çok yüksek. Asıl toplanması gereken gelir ve kurumlar vergisini toplanan vergilere göre oranı çok düşük. Söylenecek çok söz var ama sizide kırmak istemiyorum...

Sayın Dostum,
30 Sene bilfiil vergi mükelefliğinden sonra 2005 yılında işimi bıraktım emekli oldum,bazı şeyleri yanlış biliyorsunuz Türkiyede küçük esnaf arabasının BİRÇOK GİDERİNİ sizin yazdığınız gibi defterinde masraf gösteremez,ancak ŞİRKETLER gider yazabilir,ucuz akaryakıt (%40-50)hesabını hangi kriterlere göre yaptığınızı ihtiyar aklım almadı keşke öğrenseydim 1976 yılından beri araç sahibiyim demekki yakıttan kaybım olmuş.Türkiyede KÜÇÜK ESNAF vergi öder genelde,şirketlerde genelde
ödemez çünkü devlet onlara bazı haklar tanır yukarıda yazdığınız gibi...Maliye memurları küçük esnafın kapısını çalar genelde,çünkü esnaf zaten küçüktür gelen adamı bir şey zanneder korkar sadece...Şirketlere gittiğinde bekleme salonuna alınır ancak ve bekler,bekler,bekler...Yorumlarımı SİYASİ buluyorsunuz neden anlayamadım siz Türkiyede yaşamıyormusunuz
dostum,söyleyin söyleyeceğinizi KIRILMAM ben ama doğruları söyleyin...Benim tecrübem YEDİĞİM KAZIKLARDAN oluşuyor,ama sizi bilemiyorum inşallah ilerde BU GÜNKÜ FİKİRLERİNİZİ SAVUNUCAK KADAR CESARETİNİZ olur...Saygılarımla...
(Bu arada bundan sonra yazarsanız özelden yazın sayfaları kirletmeyelim.)
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti muharrem » 27 Aralık 2010 14:58

Oktay bey;

Yazdığınız gibi sayfaları kirletmeyelim... Renault'a kızgınım başlığı altında biz sizinle tartışıyoruz. Devrim bey konuyu güzelce bağlamış. Forum yöneticisi olarak tartışma yeri olmadığını belirtmiş. İyi günler
muharrem
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Oktay ACAR » 27 Aralık 2010 17:36

muharrem demiş ki:Oktay bey;

Yazdığınız gibi sayfaları kirletmeyelim... Renault'a kızgınım başlığı altında biz sizinle tartışıyoruz. Devrim bey konuyu güzelce bağlamış. Forum yöneticisi olarak tartışma yeri olmadığını belirtmiş. İyi günler

Sayın Muharrem beyefendi,(Muharrem isminizmi yoksa nick'mi bilemiyorum) herhalde farkında değilsiniz konuyu ben açmadım ben sadece FAHİŞ VERGİLER konusunda şahsi fikirlerimi yazdım,bu arada tabiki burası tartışma yeri değil biliyorum bence siz hiddetleniyorsunuz gibime geliyor,hiddetli ve taraflı gibi yazmışsınız buna hiç gerek yok,bakın ben sakince terbiye ve nezaket sınırları içinde bilgilerimi ve tecrübelerimi yazıyorum,hiddetli ve karşısındakine yüksek sesle hitap edenler hiç kimseye fikirlerini kabul ettiremez sadece GÜRÜLTÜ yaparlar,farkındamısınız hiç bir cümlemde ve cümlelerimin sonunda EMİR KİPİ yok...Küçükler büyüklerine karşı herzaman saygılı olmalıdır yaşam çok kısa inanın bu gün ektiklerinizi yarın sizde biçeceksiniz...
Yanımda 30 sene mali müşavir çalıştırmış biri olarak sizden daha fazla maliye ve muhasebe konusuna hakim olduğumu LÜTFEN kabul edin.Lütfen şunu unutmayın hangi konu olursa olsun BİLGİ SAHİBİ OLUNMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti muharrem » 27 Aralık 2010 18:05

OKTAY BEY;
SİZE SAYGISIZLIK ETTİYSEM BİLMEDEN OLMUŞTUR. ÖYLE BİR NİYETİM YOKTU. ÖYLE DÜŞÜNÜYORSANIZ KÜÇÜK OLAN BİZİZ ÖZÜRLERİMİ KABUL BUYRUN.
ÖZELDEN SİZE KÜÇÜK BİR MESAJ GÖNDERDİM,

SAYGILARIMLA,
muharrem
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Oktay ACAR » 27 Aralık 2010 19:44

Estağfirullah rica ederim,saygısızlık ne demek mesajınızı okudum teşekkür ederim,yazı ile bazen derdini anlatamıyor insan
veya insanlar konuşa konuşa anlaşır...Ben aranızda 59 yaşında bir Cliocu olarak bulunmaktan mutluyum,hepinizden bir şeyler öğreniyorum inanın...Hepinizi çok seviyorum,iyiki varsınız iyiki beni aranıza aldınız. :)))
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 27 Aralık 2010 23:01

Ben de teşekkür ediyorum. Mevzu güzelce neticeye bağlanmış gibi görünüyor. İletileriniz için çok teşekkür ederim.
Ben şimdilik bu konuyu kilitliyorum. Bir kaç gün içinde konuyla ilgili iletileri sabit tutarak konuyu tekrar açacağımı bildirmek isterim.

İyi forumlar, sevgiler.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Önceki

Diğer Konular