Bu konu 65 beygirler için aslında ama 80 ve üstü sahibi arkadaşlar da yazmış karışmış. Başlığı düzelttim.
Doğa konusunda dediğinizde haklısınız. Ama Ereğli-Konya yolunca 90-95 km/s hızlarında bile iki kuşa çarptım maalesef. Bir adet de leylek kılıklı kuşa çarpmamak için yavaşladım (havalanamadı çünkü). Sanırım daha önce çarpılıp ölen canlıları yiyorlardı. Doğanın bir çeşit dengesi olsa gerek...
Ama yüksek hızda (otobanda) viraj dönememek ve özellikle frene basınca 'yalpalamak' konusunda katılamıyorum. Gerçi virajın kıvrılma açısı önemli ama daha önce gittiğiniz bir yolsa (yani virajdan sonra karşınıza ne geleceğini biliyorsanız) problem yok bence. Ben genelde ilk gittiğim yollarda, emin olamamaktan veya virajın ardında ne var endişesinden dolayı hız kesiyordum. Yolu ezberleyince virajlar zevkli olabiliyor.
Fren konusunda; Mersin'den gelirken, Pozantı'dan sonra otobana girip 140'lara kadar çıktığım bir ara, yolda bir kaç yüz metre uzunluğundaki su birikintisini farkettim. Sakatlık çıkmasın diye, suya girene kadar ne kadar yavaşlarsam kârdır diye frene biraz kuvvetli bastım. Bir anda araç 90 veya daha aşağısına indi ve gayet sağlıklı düştü. Frenlerini beğeniyorum bizim araçlarımızın.
ratig demiş ki:geçenlerde 150 ile giderken bi araç geçti beni.denemek için gazı kökledim.vitesi 4 e attı.170 civarında 5 e attı.son 190 ı gödüm.dahada gitmiyor.klima açıktı belki ondandır.
bizim araçlar için ideal sürat 130 arkadaşlar.150 ye kadar idare ediyorda 150 den sonrası ürkütüyor.frene basamıyorsunuz.ben denedim araç yalpalıyor.viraja giremiyorsunuz 3 lü otoban bile olsa.
çevreyede çok zarar veriyor özellikle arılar kaçamıyor.arabanın önü ve aynalar börtü böcek ölüsüyle dolmuştu.90/100 le gidince hiç olmayan şey yüksek süratlerde oluyor.doğa uyarıyor bizi.aracı aldım alalı ilk kez yaptım dahada yapmam.
Kadranınızda 180 rakamını gördüyseniz gerçek hızınız 176-177 civarındadır. Ben de maximum bu rakamı gördüm.goks3l demiş ki:Benim araçta 65 bg 180 km geçmedi ama çok kolayda ulaşmadı bu hıza.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir