mertyavas demiş ki:merhaba arkadaslar araba 1.2 bvr faz2 clio hb henuz 1 aylık
dun gece hava 29 derece idi yolda gidiyorduk otobana cıkınca camları kapadım ve klimayi actım sonra ön camda yukruk buyuklugunde buhar olustur herneyse fanı hemen ön cama yoneltim buharı goturur edasiyla buhar kaybolmadı sinir etti beni silecegi calıstırınca duzeldi fakat babamın arabasında birkez bile boyle seye rastlamadım araba toyota corolla 1.6 2006 acaba neden kaynaklanıyor basınıza boyle sey geliyormu yoksa birtek bendemi? veya formulu nedir
sözünü ettiginiz buhar hava kanalının tam cama vurdugu yerde olsuuyor. dısarısı sıcak ve icerisi klima ile sogutulunca hava kanalından cama soğuk hava üfleniyor. bu nedenle buharlaslma olusuyor. silecekleri calıstırdıgınızda camın dıs yuzeyindeki buharı siliyor ama aynı zamanda camın ic kısmında da buharlasma oldugundan onu silemiyor. bu durum benim aracımda da oluyor. Hatta sadece bizim araclara özgü bir durum degil. Hava kanallarının cok yakından ve dike yakın acı ile cama üfledigi tum araclarda oluyor sanırım.
klima calıstıgıında cama degil ön paneldeki ızgaralara veriyorum hava akımını, bu sekilde daha az buharlasma oluyor on camda. gerci ondeki ızgaraya verince bile az da olsa cama ufleyen kanallarda hava gecisi oluyor. buharlasmada bundan kaynaklanıyor zaten.
Bence sorun edilecek bir durum degil. aynı durum kışın da olacaktır diye dusunmeyin bence soguk havada aynısı olmayacak.