Camlarda olusan buhar

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Camlarda olusan buhar

İleti mertyavas » 09 Ağustos 2010 01:27

merhaba arkadaslar araba 1.2 bvr faz2 clio hb henuz 1 aylık
dun gece hava 29 derece idi yolda gidiyorduk otobana cıkınca camları kapadım ve klimayi actım sonra ön camda yukruk buyuklugunde buhar olustur herneyse fanı hemen ön cama yoneltim buharı goturur edasiyla buhar kaybolmadı sinir etti beni silecegi calıstırınca duzeldi fakat babamın arabasında birkez bile boyle seye rastlamadım araba toyota corolla 1.6 2006 acaba neden kaynaklanıyor basınıza boyle sey geliyormu yoksa birtek bendemi? veya formulu nedir
mertyavas
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 20
Yakıt: total
Lastik Markası: bidgestone
İsim ve Şehir: istanbul

Re: Camlarda olusan buhar

İleti Devrim » 09 Ağustos 2010 03:05

Merhaba.

Kışın sıcacık evde otururken camların içeriden buğu yaptığını biliriz. Sizin araçta ise bu durumun tersi olmuş durumda. Evet dışarısı çok sıcak değilmiş ama cama gelen sürekli soğuk hava sebebiyle camın dış tarafı buğu yapmış. Bu doğal bir olay diye düşünüyorum. Emin değilim ama benzer bir şey ben çok önce yaşamıştım kendi aracımda. Ama benim buğu çok ısrarcı olmamıştı.

Son olarak, Citroen C4 kullanan bir arkadaşım da bunu yaşadığını anlatmıştı Antalya'da.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti MaYuCeL » 09 Ağustos 2010 10:20

mertyavas demiş ki:merhaba arkadaslar araba 1.2 bvr faz2 clio hb henuz 1 aylık
dun gece hava 29 derece idi yolda gidiyorduk otobana cıkınca camları kapadım ve klimayi actım sonra ön camda yukruk buyuklugunde buhar olustur herneyse fanı hemen ön cama yoneltim buharı goturur edasiyla buhar kaybolmadı sinir etti beni silecegi calıstırınca duzeldi fakat babamın arabasında birkez bile boyle seye rastlamadım araba toyota corolla 1.6 2006 acaba neden kaynaklanıyor basınıza boyle sey geliyormu yoksa birtek bendemi? veya formulu nedir

sözünü ettiginiz buhar hava kanalının tam cama vurdugu yerde olsuuyor. dısarısı sıcak ve icerisi klima ile sogutulunca hava kanalından cama soğuk hava üfleniyor. bu nedenle buharlaslma olusuyor. silecekleri calıstırdıgınızda camın dıs yuzeyindeki buharı siliyor ama aynı zamanda camın ic kısmında da buharlasma oldugundan onu silemiyor. bu durum benim aracımda da oluyor. Hatta sadece bizim araclara özgü bir durum degil. Hava kanallarının cok yakından ve dike yakın acı ile cama üfledigi tum araclarda oluyor sanırım.
klima calıstıgıında cama degil ön paneldeki ızgaralara veriyorum hava akımını, bu sekilde daha az buharlasma oluyor on camda. gerci ondeki ızgaraya verince bile az da olsa cama ufleyen kanallarda hava gecisi oluyor. buharlasmada bundan kaynaklanıyor zaten.
Bence sorun edilecek bir durum degil. aynı durum kışın da olacaktır diye dusunmeyin bence soguk havada aynısı olmayacak.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti Devrim » 09 Ağustos 2010 18:25

MaYuCeL demiş ki:...aynı durum kışın da olacaktır diye dusunmeyin bence soguk havada aynısı olmayacak.
Kışın bu iş biraz daha kontrollü bence. Yani hava yönünü "dış sirkülasyon" seçeneğine getirdiğimizde camların içi hiç buğulanmıyor. Ancak "kapalı devre sirkülasyon"a getirince evet camlar komple buğulanıyor.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti MaYuCeL » 09 Ağustos 2010 20:55

ben klimayı da dıs sirkulasyonla kullanıyorum. Hata mı yapıyorum acaba? kafam karıstı simdi?
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti TheTez54 » 09 Ağustos 2010 23:21

Devrim abimin söylediği tam olarak senin yaptığın şey Muhammet abi sorun yok :)
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti mertyavas » 10 Ağustos 2010 02:30

Walla cok guzel tarif ettiniz 2. arabam oldugundan ilkinde boyle problem yasamadımda ondan dedim bi problemmi var malum clio ilk ayda cd caları degistirince burdadamı var dicektim gerci takılcak bisi degildi ama bilgilendirmeniz icin saolun
mertyavas
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Kilometre: 20
Yakıt: total
Lastik Markası: bidgestone
İsim ve Şehir: istanbul

İleti rcnkl » 11 Ağustos 2010 20:59

ben her klimayı açışımda bu olay oluyor devrim hocamın açıkladığı gibi sıcak ve soğuk karşılaşınca oluyor bide izmir çok nemli oluyor ben ondan kaynaklandığını düşünüyordum
rcnkl
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
Kilometre: 42000
Yakıt: euro dizel
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: ercan izmir

İleti enough » 12 Ağustos 2010 18:11

bende de aynı problem var nedeni belki hava akımının eşit dağılmadan sadece ön kısma vermesidir ancak dışarıda yüksek nemli ve sıcak bir hava var camın o kısmına aşırı vuran soğuk hava oradaki sıcak nemli havanın ısı vererek yoğuşmasına sebep oluyor diye düşünüyorum.
enough
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII 2008
Kilometre: 35000
İsim ve Şehir: -

İleti hasmer » 13 Ağustos 2010 11:50

Enough arkadaşımız haklı , klima ile soğuk hava ön cama verildiğinde camlarda dıştan olan buğulanmanın nedeni dış ortamdaki yüksek nemin soğuk ön camda yoğuşması... Bu olay
nem oranı nedeniyle Konya , Ankara vs.de az , İzmir ,İstanbul vs.de çok oluyor.
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir