Alper demiş ki:Bunlar normal şeyler devir her zaman belli bir çizgide olaz hava ve kullanılan araçtaki teyb klima veya radyotor pervanesi gibi elektrik cihazların çalışmasından dolayı devir artısı olabilri sizde geri vitese taktığınızda + debriyaja basıyorsunuz ve araç elektronik beyinli olduğundan hareket edecem diğerek hafiften devir artışında bulunmuştur. Boşta giderken devir yine yüksektir durunca araç eski haline iniyor bunlar gayet noröal şeyler takmayın kafanıza.
Kafama takmıyorum canım!. :) Belki bu durum
bu araç için doğaldır, ona da bir şey demiyorum. Benim "
merakım", bunun "
ne sebeple" olduğu. Yani "
aa bakın böylebir problem var" demiyorum. İşin kimyasını merak ettiğimden bu konuyu açtım.
Geri viteste devir yükselimi özellikle yapılmış olmalı ama net bir mantık cümlesi olmalı. Elektrikli aletler dediniz, araçtaki tüm elektrikli cihazlarla denedim fan dahil; frene basınca yükselmiyor, dörtlüleri yakınca da yükselmiyor. Sadece klima ve geri viteste oluyor bu. Neden?
Bugün şunu da denedim; Geri vitese attım, beklediğim gibi devir (atıyorum) 40-50 d/d arttı. Klimayı açarsam ne olur diye merak ettim. Klimayı açınca devir değişmedi, yani daha da yükselmedi. Geri vitesten çıktım, devir inmedi çünkü klima çalışıyordu. Ama 1 d/d bile kımıldamadı. Klimayı kapatınca doğal olarak normal'e indi.
Bu yazılımın bir parçası olmalı. Bu iki durumda da
devri şu kadar artır ama kümülatif yapma gibi. :)
Bi' servise uğradığımda ustaya sorayım.