impossible demiş ki:ilk basta vizeden gectikten sonra takın, vizeden gecmez..
hepsiburada da 70TL civarında satın alabilirsiniz,tampon inmesi gerekiyor,korna degisimi düsünüyorsanız (F1 korna gibi) onu da degistirebilirsiniz..
aydınlatma olarak 6000 ya da 8000 kelvin alın, ancak cok aydınlattıgı icin karsı tarafı rahatsız ediyor, o yüzden mumkunse yukarıda gorulen versiyonlardaki gibi mercek icerisine takarsanız hem vizeden sorunsuz gecer,hem diger aracları rahatsız etmis olmazsınız..
ya da diyorsanız ki ben farları bi sekilde normalin altına düsürebilirim (ki nasıl olacak onu da bilemiyorum) o zaman diger sürücüleri rahatsız etmezsiniz..
KAZIMYILMAZ demiş ki:Ben kesinlikle tavsiye ederim. Konvansiyonel farlara göre %60-70 görüşünüzü arttırıyor.
Diğer sürücüleri rahatsız edip etmemesi tamamen far ayarlarınızla ilgili. Düzgün şekilde ayarlatırsanız hiç bir şey olmaz.
Kelvin değeri renk ısısını ifade ediyor. Işık şiddetiyle alakası yok. Yüksek kelvin değeri ışığın daha soğuk bir beyaz olması anlamına geliyor. (Rakam büyüdükçe ışığın rengi sıcak beyazdan mora doğru gidiyor.)
Xenon farlar 2012 yılbaşından beri vizeden geçmiyor.
Normalde Clio III'lerde tamponu indirmek gerekiyor ama en son vizeye girerken sanayide bir ustaya gittim adam soktu elini aradan farı hem söktü hem taktı :) bu şekilde vizeden geçirdik aracı.
KAZIMYILMAZ demiş ki:Ben kesinlikle tavsiye ederim. Konvansiyonel farlara göre %60-70 görüşünüzü arttırıyor.
Diğer sürücüleri rahatsız edip etmemesi tamamen far ayarlarınızla ilgili. Düzgün şekilde ayarlatırsanız hiç bir şey olmaz.
Kelvin değeri renk ısısını ifade ediyor. Işık şiddetiyle alakası yok. Yüksek kelvin değeri ışığın daha soğuk bir beyaz olması anlamına geliyor. (Rakam büyüdükçe ışığın rengi sıcak beyazdan mora doğru gidiyor.)
Xenon farlar 2012 yılbaşından beri vizeden geçmiyor.
Normalde Clio III'lerde tamponu indirmek gerekiyor ama en son vizeye girerken sanayide bir ustaya gittim adam soktu elini aradan farı hem söktü hem taktı :) bu şekilde vizeden geçirdik aracı.
Sani demiş ki:
Merceksiz farlarda ne kadar ayarlarsanız ayarlayın, karşıdan gelen sürücüyü rahatsız etmemesi imkansızdır. Xenon çok güçlü ışık verdiğinden doğru odaklanması gerekir. Bu sebeple merceksiz xenon kullanımı çok zararlıdır.
Forumun üst banner resmindeki clio'ya da bakarsanız orjinal xenon'ludur, mercekli ve far yıkamalıdır...
KAZIMYILMAZ demiş ki:Bi-Xenon yani mercekli farlarda amaç sizinde bahsettiğiniz gibi ışık dağılımının homojen ve kesilme çizgisinin keskin olmasını sağlamaktır.
Merceksiz şekilde xenon kullanımının düzgün ayarlandığı sürece sakıncası yok. Binlerce araçta var ve trafikte ben büyük bir çoğunluğundan, gözlerimin hassas olmasına rağmen rahatsız olmuyorum.
Araç üreticilerinin tamamının xenon kitlerini mercekli olarak piyasaya sunmalarının nedeni avrupa ve dünyadaki yasal düzenlemeler nedeniyledir. Şu anda zaten Türkiye'de de bu araçlar vizeden geçmiyor.
Bende zaten kendi aracıma xenon takmadan önce farları değiştirdim. Şu anda bannerdeki aracın farlarından takılı aracımda ve ampüller H4... Ama genede vizeden geçirmediler. (Neymiş balastlar bu arabanın değilmiş :) komedi )
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir