Devrim demiş ki:Mp3 ve görüntü oynatabilme özellikleri aklıma bile gelmemişti ama bence sırf albenisi olsun diye koyuyorlar o özellikleri. Şahsen hiç tercih etmem o ürünleri. Bence ciddiyetten uzaklaşmak ve amaç dışına çıkmaktır.
Bir arkadaşımın (önceki sayfada bahsettiğim) cihazı -sanıyorum- haritaları Google'dan alıyor. Çünkü Konya'da yeni biten kavşakları çok kısa zaman içerisinde maps.google'da farkediyorum. Kontrol ettik, aynı tarihte arkadaşımın cihazında da yenilenmiş oluyor. Bir güncelleme de yapmadığını söylüyor, tam bilemiyorum.
Arkadaşım o cihazı 700 küsür liraya almıştı.
Eşim söz verdi bana, kendisi bir adet alacakmış bana. 8-)
emretes demiş ki:Devrim demiş ki:Mp3 ve görüntü oynatabilme özellikleri aklıma bile gelmemişti ama bence sırf albenisi olsun diye koyuyorlar o özellikleri. Şahsen hiç tercih etmem o ürünleri. Bence ciddiyetten uzaklaşmak ve amaç dışına çıkmaktır.
Bir arkadaşımın (önceki sayfada bahsettiğim) cihazı -sanıyorum- haritaları Google'dan alıyor. Çünkü Konya'da yeni biten kavşakları çok kısa zaman içerisinde maps.google'da farkediyorum. Kontrol ettik, aynı tarihte arkadaşımın cihazında da yenilenmiş oluyor. Bir güncelleme de yapmadığını söylüyor, tam bilemiyorum.
Arkadaşım o cihazı 700 küsür liraya almıştı.
Eşim söz verdi bana, kendisi bir adet alacakmış bana. 8-)
Bazen navigasyon şirketleri bazı yollar bitmeden o yolları haritaya alabiliyor.
Benim başıma geldi oradan biliyorum. Zamanında bitmemiş bir orman yoluna saptığım da olmuştur bu yüzden... :evil:
Yine de navigasyon cihazlarını her zaman tavsiye ederim. Ama bence 700 ytl gibi bir para vermeye hiç gerek yok. 300-350 civarına gayet düzgün bir alet alabilirsiniz. MP3 falan bence de işin hikaye kısmı. Önemli olan harita sağlayıcısının düzgün bir firma olması ve cihazın mümkün olduğunca az saçmalaması (hepsi zaman zaman saçmalayabiliyor).
tolgaaa demiş ki:...Arkadaşlar işte o ürünlerin ne oldugunu bilsekte (bi marka veya ürün kodu olabilir ) bizde araştırıp degerlendirsek
Devrim demiş ki:tolgaaa demiş ki:...Arkadaşlar işte o ürünlerin ne oldugunu bilsekte (bi marka veya ürün kodu olabilir ) bizde araştırıp degerlendirsek
Tolgaaa; Ben en kısa zamanda bahsettiğim cihazın modelini iletirim...
emretes demiş ki:Garmin Nüvi 200'ü tavsiye ederim. Ben kullanıyorum. Bir arkadaşım aldı, o da memnun.
350 - 400 civarında satılıyor. Herhangi bir ekstra özelliği yok. Film, MP3 falan oynatmıyor. İsterseniz flash disk veya resim gösterici olarak kullanabiliyorsunuz. Genelde sorunsuz olarak kullandığım bir alet. Türkiye'de çok tutulduğundan parça sorunu olmaması lazım.
Navcity (Başarsoft) haritasını kullanıyor ve 81 il merkezi ile çeşitli ilçeleri kapsıyor.
İlk seneden sonra yıllık 50 YTL güncelleme ücreti var. Ama bu mecburi bir şey değil. Ben eski bilgilerle idare ederim diyorsanız cihaz çalışmaya devam eder.
GPS cihazları konusunda bildiğim kadarıyla en tanınmış markalar Garmin ve TomTom, yurtdışında Magellan da tutuluyor. Mio da beğenilenler arasında. Yine de asıl önemli olanın harita olduğunu unutmamak lazım.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir