Park Sensörü

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Park Sensörü

İleti Orkun » 30 Kasım 2008 19:47

Park sensörelini cidden merak ediyorum. Arabayı alırken çok istemiştim gerçekten de kullanışlı bir cihaza benziyor. Nasıl takıldıklarını da şimdi öğrenmiş olduk çok teşekkür ederiz :) Renault da 108 ytl+ işçiik fiyatına takıyorlardı. (Sanıyorum 30 lira gibi işçiliği var) dışarda 50 ytl civarı fiyatları vardı bunların. İlerde belki birgün olabilir artık veya olmaz ama kulllanışlı şeye benziyor. Aramızda vardır belki kullanan tecrübelerini yazabilir.
Sevgiler
Orkun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Authentique 1,2
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Orkun İZMİR

Re: PARK SENSORU

İleti Devrim » 01 Aralık 2008 14:46

Orkun demiş ki:Park sensörelini cidden merak ediyorum. Arabayı alırken çok istemiştim gerçekten de kullanışlı bir cihaza benziyor...

Hepimiz araçlarımızı bir şekilde parkedebiliyoruz aslıdna. İlk etapta bazılarımız "yok canım benim ihtiyacım yok" dese de, bence bir miktar güvenlik için bu cihazlardan edinmek gerek. Biz de park edebiliyoruz, onda sorun yok. Ama yine de özellikle benim gibi geri geri gelerek park etmeyi sevenler için kolaylık. Bazen de aynalardan göremediğimz metal boru veya çubuklar oluyor, onları da görüyor bu cihazlar. O yüzden çok kullanışlı. Bazı araçlarda ön tampona bile takıyorlar...

Ayrıca, işin güvenlik kısmından kastım şu. Etrafımda bunu yaşayan arkadaşlarım oldu. Özellikle büyük bir sitede veya geniş bir mahallede bulunuyorsanız, etrafta küçük bisikletli çocukları aynalardan görmek hiç mümkün değil. Öyle ki boyları tampon veya lambalar yüksekliğinde. Yan aynalardan bile farketmek çok güç.

Bu tip durumlarda hayat bile kurtartır. Sırf bu yüzden düşünmüyor değilim açıkcası. Bizim sitenin park alanı çocuklarla dolu, cıvıl cıvıl...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti eylo33 » 02 Ocak 2009 21:29

Valla ben hala gereksiz bir alet olduğunu düşünüyorum....
eylo33
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 Bg
İsim ve Şehir: Adana

İleti Bahadir » 03 Ocak 2009 06:52

Ya arkadaşlar park sensörünü bende çok istiyorum ve paralandığım ilk anda taktırmayı düşünüyorum. Bu arada arkadaşlar bizim arabanın hatcback olduğu için sensöre gerek yok diye düşünmeyin. Bizim araçlar 3,99 cm, clio symbol 4,15cm boyunda yani sadece 16cm fark var. Yani aslında pek de hatcback sayılmaz bence.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Serdar » 03 Ocak 2009 10:18

Hactback araba kullanıyor olsakta mutlaka faydası vardır. babamdaki clioda var ama bazen yerdeki ufak şeyler için bile uyarabiliyor buda bi zaman sonra yanıltıcı olabilir bide çıkardığı ses bazı zamanlarda beni rahatsız ediyor. Orjinalinde olsaydı istenildiği zaman devredışı bırakabilecek düğmesi de olurdu ihtiyaç duyduğumda kullanırdım ama sonradan para verip taktırmak gereksizmiş gibime geliyor.
Serdar
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIO III 2007 - Dyn.
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v - 98bg
Kilometre: 55000
Yakıt: Shell V-Max / LPG
Lastik Markası: Continental CPC2
İsim ve Şehir: İzmir

Park Sensörü

İleti Noname » 25 Ocak 2009 14:27

Merhaba arkadaşlar. Size park sensörü hakkında bir kaç sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.
1. Renault servisini telefonla aradığımda bana ekranlı ver ekransız olmak üzere iki farklı fiyat verdiler. yaklaşık 170 tl ve 135 TL. İnternetten araştırdığım kadarı ile ve genel yargıya göre ( servisteki yedek parça fiyatları yüksektir yargısı) fiyatı yüksek geldi. Modellerini görmedim hiç. Acaba ürünler gerçekten o fiyatı hakediyor mu?
2. Serviste ekranlı park sensörü taktıran var mı? LCD ekran mı yoksa led ekran mı?
3. Dışarda taktırılan park sensörü garantiyi bozar mı?
4. Park sensörünü kendimiz takabilir miyiz? Yeterli elektrik bilgim var. Tamponu delerken sorun olabilir mi sizce?
5. Sesli ve ekranlı bir park sensörü almak istiyorum. Ama ekran yer kapladığı için hoş görünmeyebilir. Bu sebeple en ucuzundan şu ürünü buldum. Yorum yaparsanız sevinirim.
http://www.hepsiburada.com/modacar-ayna ... =otm340016
Teşekkür ederim.
Noname
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.2
İsim ve Şehir: İstanbul

Re: Park Sensörü

İleti Kenancelik » 25 Ocak 2009 15:27

Noname demiş ki:Merhaba arkadaşlar. Size park sensörü hakkında bir kaç sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.
1. Renault servisini telefonla aradığımda bana ekranlı ver ekransız olmak üzere iki farklı fiyat verdiler. yaklaşık 170 tl ve 135 TL. İnternetten araştırdığım kadarı ile ve genel yargıya göre ( servisteki yedek parça fiyatları yüksektir yargısı) fiyatı yüksek geldi. Modellerini görmedim hiç. Acaba ürünler gerçekten o fiyatı hakediyor mu?
2. Serviste ekranlı park sensörü taktıran var mı? LCD ekran mı yoksa led ekran mı?
3. Dışarda taktırılan park sensörü garantiyi bozar mı?
4. Park sensörünü kendimiz takabilir miyiz? Yeterli elektrik bilgim var. Tamponu delerken sorun olabilir mi sizce?
5. Sesli ve ekranlı bir park sensörü almak istiyorum. Ama ekran yer kapladığı için hoş görünmeyebilir. Bu sebeple en ucuzundan şu ürünü buldum. Yorum yaparsanız sevinirim.
http://www.hepsiburada.com/modacar-ayna ... =otm340016
Teşekkür ederim.

Valla hocam,bu konuda fazla bir teknik bilgim yok LCD mi Led mi onuda bilmiyorum ama arabayı alırken kampanya var takalım dediler ben de okey dedim 130 TL civarı 6 taksit..Takılırken gördüm biraz karışık gibi geldi bana tamponu falan delmeler biraz zahmetli iş ama dediğim gibi bu konuda fazla bir bilgim yok.Sana yardımcı olabileceğim tek şey arabanın rengine uygun olanını seç yoksa arkada çok sırıtıyo tampon aynen delinmiş gibi duruyo
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: EXTREME 2009
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 Valf
İsim ve Şehir: Kenan/OSMANİYE

İleti Devrim » 25 Ocak 2009 16:15

Noname demiş ki:...4. Park sensörünü kendimiz takabilir miyiz? Yeterli elektrik bilgim var. Tamponu delerken sorun olabilir mi sizce?...

Google'da arama yaparsan, bazı arkadaşlar kendileri takmışlar. Ama zaman ayırmak gerek. Tamponu delmesi en kolay iş. Fakat tamponu söküp de delmeli misin yoksa sökmeye gerek yok mu onu bilemiyorum.
Serviste yaptırmanın bir hoş tarafı, sensor'leri araç rengine boyayarak takabilirler.

Diğer maddeler hakkında yardımcı olamıyorum...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Noname » 25 Ocak 2009 21:11

Beni korkutan sadece tampon olayı. Devrim kadar cesaretli değilim ben.
Noname
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.2
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 25 Ocak 2009 23:24

Noname demiş ki:Beni korkutan sadece tampon olayı. Devrim kadar cesaretli değilim ben.

Yok be Noname, inan matkabın varsa, keyfine göre nokta belirlemek kalıyor geriye.

Ama (yerli ya da yabancı) bir Renault forum'unda görmüştüm; Tampounu sökmüşler. Hatta, o dört sensörden ikisini tampona, ikisini de arka sağ ve sol tampon kaşına yerleştirişler (Yanlış değil di' mi? Tampon kaşı deniyordu sanırım o siyah köşeliklere).

Zaten tampon saç değil. Sensörün kullanım kılavuzunda kaç mm. delik açılacağı kesin yazıyordur. O kalınlıktaki uçları kullanarak, daha önce asetat kalemiyle işaretlediğin yerleri güzelce delersin olur biter.

Ama işte, işin zor tarafı tamponu çıkart, geri tak, kabloları "döşe" falan. :)

Valla park sensörü aldıracaksınız sanırım bana bu gidişle. :) Ama öyle bir olasılık varsa gerçekten kendim takmak isterim doğrusu. Belki yaz başı... Zevkli olur be. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti YUKAY_DAYI » 26 Ocak 2009 10:02

bu masrafa değiyormu kulalanan arkadaşlar yorum yaparmısınız.
YUKAY_DAYI
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 extrem
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti Kenancelik » 26 Ocak 2009 11:11

Devrim demiş ki:
Noname demiş ki:Beni korkutan sadece tampon olayı. Devrim kadar cesaretli değilim ben.

Yok be Noname, inan matkabın varsa, keyfine göre nokta belirlemek kalıyor geriye.

Ama (yerli ya da yabancı) bir Renault forum'unda görmüştüm; Tampounu sökmüşler. Hatta, o dört sensörden ikisini tampona, ikisini de arka sağ ve sol tampon kaşına yerleştirişler (Yanlış değil di' mi? Tampon kaşı deniyordu sanırım o siyah köşeliklere).

Zaten tampon saç değil. Sensörün kullanım kılavuzunda kaç mm. delik açılacağı kesin yazıyordur. O kalınlıktaki uçları kullanarak, daha önce asetat kalemiyle işaretlediğin yerleri güzelce delersin olur biter.

Ama işte, işin zor tarafı tamponu çıkart, geri tak, kabloları "döşe" falan. :)

Valla park sensörü aldıracaksınız sanırım bana bu gidişle. :) Ama öyle bir olasılık varsa gerçekten kendim takmak isterim doğrusu. Belki yaz başı... Zevkli olur be. :)

Devrim sırası gelmişken ben o siyah sensörleri henkel sprey boya ile boyasam olur mu acaba.Alacağım renk metalik gri zaten
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti -kadircan- » 26 Ocak 2009 11:51

ben aracımı aldığımda magazadan çıkartmadan taktırmıştım( bağdatlılar ) ekranlı denen modelden ve gerçekten çok memnunum. mavi zeminli bir ekran üzerinde 190 cm den itibaren 5 er cm azalarak mesafeyi gösteriyor 25cm kalada " p " diyor .ayrıca hangi sensörün daha yakın olduğunu ekranda görebiliyorsun.serviste takarsan boyanmış olarak teslim ediyorlar.ekranı torpidonun sol üst köşesine koyuyorlar zaten kibrit kutusu kadar birşey kabloyuda torpidonun üst kapağını söküp içeriden getiriyorlar temiz bir iş oluyor.gerçekten faydalı.heee ben iki defa bir anlik dikkkat dağılmasında arkadaki araca dokundum o başka :D
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti dci65 » 26 Ocak 2009 12:29

20bin lira araba parası verdikten sonra bence buna 100-200 lira vermek çok sorun olmamalı, çünkü çok işlevsel bişi.
dci65

İleti Kenancelik » 26 Ocak 2009 12:52

-kadircan- demiş ki:ben aracımı aldığımda magazadan çıkartmadan taktırmıştım( bağdatlılar ) ekranlı denen modelden ve gerçekten çok memnunum. mavi zeminli bir ekran üzerinde 190 cm den itibaren 5 er cm azalarak mesafeyi gösteriyor 25cm kalada " p " diyor .ayrıca hangi sensörün daha yakın olduğunu ekranda görebiliyorsun.serviste takarsan boyanmış olarak teslim ediyorlar.ekranı torpidonun sol üst köşesine koyuyorlar zaten kibrit kutusu kadar birşey kabloyuda torpidonun üst kapağını söküp içeriden getiriyorlar temiz bir iş oluyor.gerçekten faydalı.heee ben iki defa bir anlik dikkkat dağılmasında arkadaki araca dokundum o başka :D

Kadir,ben de mağazan çıkmadan önce taktırdım ama boyamamışlar daha doğrusu bu kadar sırıtacağını hesaplamadığımdan müdahale etmemiştim.Şimdi hoşuma gitmiyor artık kendim bi çaresine bakacağım.Benim ekranı dikiz aynasının yanına yerleştirdiler görünümü fena olmadı
Kenancelik
TEĞMEN
TEĞMEN

Sonraki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 129 misafir