CLİO III SİLGEÇ ÇALIŞTIRMA KOLU

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

CLİO III SİLGEÇ ÇALIŞTIRMA KOLU

İleti zigana_T » 05 Kasım 2008 19:11

Arkadaşlar merhaba. Ben 1 hafta önce 2006 Clio III 1.5 dci expression (konfor paketi) satın aldım. Aracımın silgeç çalıştırma kolunda bir sorun var gibi. Şöyle ki, ön silgeç 1 nci kademede çalışmazken 2 nci kademede(çok hızlı bir şekilde) çalışıyor. Çalışırken de ara sıra tutukluk yapıyor. Ancak arka silgi sorunsuz çalşıyor. Sizce neden olabilir? Benzer problem yaşayan arkadaşım var mı?? Tamiri mümkün olabilir mi?? Ya da yenisini taktırmak gerekse takribi fiyatı ne olabilir??
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006 Clio III Exp.
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Osmaniye

Re: CLİO III SİLGEÇ ÇALIŞTIRMA KOLU

İleti oguz1 » 05 Kasım 2008 21:19

Kol biraz pahalıdır, tamiri mümkünse daha iyi olur.

Satanında satma sebeplerinden biriside azda olsa bu almasın.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti filip34 » 06 Kasım 2008 08:19

Günaydın,

Bazı silecek kollarını parçalayıp yapman mümkün olur. eğer vidalı veya tırnaklı yapı var ise muhtemelern platinler oksit yapmış ve daha sonrada ark yapmıştır. Bende bu olay opel astra varken gelmişti. Platinlerini temizledikten sonra problem giderildi. Birde parça fiyatı serviste pahalı oluyor. Bu nedenle aksaray'dan fiyat araştırması yapmanı tavsiye ederim,

Geçmiş olsun,
Ferdi
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti zigana_T » 06 Kasım 2008 11:05

Merhabalar. Oğuz1, dediğiniz gibi satan kişi belki gerçekten bundan dolayı da satmış olabilir. Ama denilen gibi pahalı ise galiba bir oto elektrikçiye gitmekte fayda var. İnşallah sadece oksitlenme filandır. Değilse durum sıkıntı..
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti zigana_T » 08 Kasım 2008 00:08

Kardeş araçta yağmur sensörü yok. ilk indirmede de ikincide de çalışmıyo ama en aşağıda iki çalışıp bir duruyo. Bir elektrikçiye götürdüm de abi ben anlamam bunlardan dedi. bakalım yarın yine birkaç elektrikçi gezecem gibi. olmadı, girerim servise çaresine baktırır, kaderimize razı oluruz di mi:D
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti Devrim » 08 Kasım 2008 01:22

aylan demiş ki:...sen birinci durumda ön camdaki gözün üzerine su fışkırtır bir cam sil kutusu ile o zaman çalışıyormu bak...
zigana_T demiş ki:Kardeş araçta yağmur sensörü yok...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti zigana_T » 09 Kasım 2008 13:59

Arkadaşlar dün Renault servisine gittim. Silgeçteki arızanın koldan değil, silgi motorundan olduğunu söyediler. 500 YTL civarında masraf olur dediler. Dışarıdan bir elektrikçiye de götürdüm. Onun da teşhisi aynı oldu. Motoru çok dandik bir yere koymuşlar. Galiba su almış zamanla ve içteki kısımlar zarar görmüş. Megane II lerde de aynı sıkıntının zaman zaman geldiğini söyledi bana elektrikçi. Aman sizler dikkat edin. O bölgeye tazyikli suyu fazla tutmayın. Yani şimdi bize silgi motoru lazım galiba? Çıkma filan ayarlamak gerek. Yenisi 420 YTL ymiş. Bildiğiniz çıkma parça satan internet site isimleri var mı? Ben Kahramanmaraş' ta bulamayacağımı düşünüyorum. Çıkması takriben ne kadar olur acaba?? :cry:
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti CHIEF » 09 Kasım 2008 15:46

Motorun yeri ve konumunu bilmiyorum ama
sadece motorun bobinleri zarar gördüyse bobini tekrar sardırarak daha ucuza halledebilirsin.
Geçmiş olsun....
CHIEF
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1,2 Aut. LPG
Kilometre: 35
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Mıchelin
İsim ve Şehir: Bitki Hayvan

İleti Diablo » 01 Şubat 2009 15:00

zigana_T demiş ki:Arkadaşlar merhaba. Ben 1 hafta önce 2006 Clio III 1.5 dci expression (konfor paketi) satın aldım. Aracımın silgeç çalıştırma kolunda bir sorun var gibi. Şöyle ki, ön silgeç 1 nci kademede çalışmazken 2 nci kademede(çok hızlı bir şekilde) çalışıyor. Çalışırken de ara sıra tutukluk yapıyor. Ancak arka silgi sorunsuz çalşıyor. Sizce neden olabilir? Benzer problem yaşayan arkadaşım var mı?? Tamiri mümkün olabilir mi?? Ya da yenisini taktırmak gerekse takribi fiyatı ne olabilir??

Sizinki gibi aynı probem bendede var daha önce konu burda açılmış bende yeni konu açtım hay aksi :oops:.Bendede aynı ön silecekler çalışmıyor arka silecekler tık demeden çalışıyor.Servise gittiğimde bana ön su giderinde pislik olduğu için su birikmesinden dolayı emniyet sensörünün (Fazla Su Birikip Araç İçerisine Su Almasın Diye Koyulmuş) si
leceklerin çalışmasını engellediğini söylediler acaba sizin aracınızdada ön giderde pislik birikmesi varmıydı yoksa bendeki problemde silecek motoruna su sızmasındanmı kaynaklanıyor.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti Diablo » 02 Şubat 2009 13:53

Ersin demiş ki:Kardeş çok geçmiş olsun sanayide iyi bir usta bul bence onların yapamayacağı bir şey yok. sonuçta o parçanın çıkmasıda 200tl :( den aşağı değildir.

sabah aracı servise bırakıp öğlen teslim aldım garanti kapsamında silecek motoru değişti bende aşağı yukarı öyle fir fiyat bekliyordum faturada motor fiyatı (işçilik hariç) 87 TL yazıyor.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti filip34 » 02 Şubat 2009 14:57

Selam,

Murat haklısın da servisteki adamlarda bence çok iyi değil sonuçta adam bu işi severek yapmıyor (tabi yapanda vardır ) bakıp duruyor yada bana öyle denk geldi ama şu avantajları var. Renaulttan destek alıyorlar.

Ben sanayiye gidiyorum birkaç ustam var beraber yapıyoruz.. Mesela hafta sonu rod balans yaptırdım ne yaptı gördüm servis olsa babayı...
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti zigana_T » 06 Şubat 2009 10:47

Ersin demiş ki:Kardeş çok geçmiş olsun sanayide iyi bir usta bul bence onların yapamayacağı bir şey yok. sonuçta o parçanın çıkmasıda 200tl :( den aşağı değildir.

Sağol kardeş. Ben silgi motorunu sanayiden bir elektrikçiye değiştirttim. Çıkmacıdan 100 TL ye bir megane II silgi motoru aldım. Adam da 30 TL işçilik aldı. Böylece 130 TL ye silgi motorum da değişmiş oldu. Şu anda da çok güzel çalışıyo.
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti zigana_T » 06 Şubat 2009 10:53

Diablo demiş ki:

sabah aracı servise bırakıp öğlen teslim aldım garanti kapsamında silecek motoru değişti bende aşağı yukarı öyle fir fiyat bekliyordum faturada motor fiyatı (işçilik hariç) 87 TL yazıyor.

Diablo kardeşim; Siz garanti kapsamında yaptırdığınız için sanırım servise herhangi bir ücret ödemediniz. Maazallah bir de aracınız garanti dışı olsaydı(benimki gibi) o 87 TL lik parça için 500 TL alırlardı. Wayy beee.. İşte servis farkı...Ne Güzel TÜRKİYE...
zigana_T
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 127 misafir