freemanisa demiş ki:Aracım daha üç aylık. Ön silcek lastiklerinden sürtünme esnasında çok aşırı ses geliyor. Arabada kim varsa "Bu ne ya ? Nasıl bir ses bu ya?"deyip duruyor. Hatta bir defasında hanımın babası " Oğlum ya kapat şunu ya da en düşük kademeye al" deyip rahatsızlığını bildirmişti.Benim tepem bu yorumlar karşısında iki defa atıyor...1.Sesden 2.Yorumlardan. İnsanları araç yeni daha lastikler alışmadı deyip geçiştiriyorum.Yaptığım yorum doğru mu? Yoksa clio 3 ön silcekleri bu sesle mi çalışıyor?
Diablo demiş ki:freemanisa demiş ki:Aracım daha üç aylık. Ön silcek lastiklerinden sürtünme esnasında çok aşırı ses geliyor. Arabada kim varsa "Bu ne ya ? Nasıl bir ses bu ya?"deyip duruyor. Hatta bir defasında hanımın babası " Oğlum ya kapat şunu ya da en düşük kademeye al" deyip rahatsızlığını bildirmişti.Benim tepem bu yorumlar karşısında iki defa atıyor...1.Sesden 2.Yorumlardan. İnsanları araç yeni daha lastikler alışmadı deyip geçiştiriyorum.Yaptığım yorum doğru mu? Yoksa clio 3 ön silcekleri bu sesle mi çalışıyor?
Selam renaultun silecek ve buna benzer kauçuk aksamlarını türkiyede bir firma yapıyor burada firmanın ismini vermek doğru değil daha önce bu firmada görev yaptım ve benim olduğum dönemde clio ön sileceklerde bazı partilerde (kauçuk hamurundan dolayı) üretim hatası oldu.Galiba size de bu durum denk geldi bu durum orjinal parça tedariklerikçileri ve yetkili servisler tarafından 2008 yılı başında sorun renault ta iletildi ve renault tarafından servislere firmanın üretim hatasından ötürü garanti kapsamında değişmesi için yazı gönderildi.Bu durumu servise iletirseniz garanti kapsamında değişecektir.Bu durum belli bir süreye kadardı yanlış hatırlamıyorsam ama siz arabanızı yeni aldığınız için sizide kapsaması gerekiyor.
Devrim demiş ki:Bu çok ilginç. Benim araç Kasın 2007 çıkışlı ama bu sorun yok. Şu an silecekler bir kış bir de yaz geçirdi. Tekrar kışa girdik, iyice eskidi. Ama öyle bir ses yok.
Bölgelere göre değişmez sanırım araca takılan silecek. Sonuçta hepsi Bursa'dan gelmiyor mu? İlginç geldi bana...
freemanisa demiş ki:Ya arkadaşlar paylaşımlar için teşekkürler. Bu hafta içi servise gideyim anlatayım derdimi...İnşallah değiştirirler. :D :D Gitmişken de bagaj lambası taktırayımmm.
Devrim demiş ki:Ancak benim son zamanlarda arka silecek bu sesi çıkartmaya başladı. Ama aracı aldıktan ta 1 sene sonra yaptığına göre eskidiğindendir herhalde...
Bu önemli bilgi için çok sağol Diablo...
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 84 misafir