Merhaba.
Geçen hafta 20bin bakımı için servise gittiğimde, yeni Clio III ve Megane'ı da gördüm, üj-bej fotoğraf çektim. Ben yeni Megane'ı çok beğendim. Mevcut Megane'ları çok fazla incelememiş olduğumdan, aradaki farkları tam bilemiyorum ama anlatmama gerek olmyan farklar aşağıdadır.
Fakat yeni Clio'yu o kadar beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Genel olarak zaten aynı Clio III. Ama motorların beygirleri artırılmış. Ona üzüldüm. :) Dizel beygir seçenekleri 70 ve 85 olarak yükseltilmiş. Bu adamların kafası neden 3 sene sonra çalışıyor ki? Yapacaksan şunu baştan 70 beygir yapsana!. :)
Yeni Clio'ların ön ızgaraları, eski Clio'larınkine benzemiş tekrar. Showroom'dayken, katalogları şöyle yanyana koyduğumda bizim ClioIII'lerin ön bakışının halâ daha iyi olduğunu gördüm (bence). Bunların dışında, daha önce foto'sunu görmüştük zaten, bildiğiniz şeyler. Yan aynalar biraz değişmiş. Sanki arka stop'ların da şekli değişmiş gibi geldi bana. Tamponlar da öyle...
İç dizaynda önemli bir değişiklik var diyemem. Cd Çalar sanırım farklı bir firmadan. Döşeme kumaşı farklı geldi, hoşuma gitti. Ve hazır durun; Showroom'daki baz bi' modelin bagajını açtığımda bagaj lambasını gördüm, takmışlar. Ya artık standart, ya da showroom'da diye takıvermişler. Bilemiyorum...