Arslan demiş ki:...Bir de klima ilk devreye girince bir vınlama sesi geliyor birkaç saniye. Eğer aracın devri veya hızı düşükse klima devreye girerken aracın ruhunu alıyor sanki. Araç şöyle bir silkeleniyor. Motor sanki "ya zaten ben de can yok bi de klimaya nasıl bakarım" dermiş gibi:)
Arslan, profilinde motor bilgisi olmadığından hangi araç için yazdığını bilemedim.
Ama dizel için şunu diyebilirim; Klima devreye sokulduğunda yüksek olsun alçak alçak olsun, hız farketmiyor, araçta sorun olmuyor. Sadece, klima devreye girerken dikkatli dinlersem, hafif bir sanki hidrolik sesi ile hava sesi karışık bir şey duyuyorum o kadar.
Ama aracı hızlandırma safhasında, 2'nci ve 3'üncü viteslerde hantallığı çok rahat farkediyorum. Eğer biraz acelem varsa, devri ta 3binlere kadar çıkartmam gerekiyor aracı ivmelendirmek için...
Neyse. Konuya dönersem; özellikle şu günlerde, öğlenleri aracın içi fazla sıcakken soğutma hızı benimkinin de düşük. Ama aracın içi, camlar, konsol vs. soğudukça içerisi de soğuyor ve hatta kollarımı da üşütmeye başlıyor. O yüzden memnun değil değilim. Ama bir arkaşımın Honda aracına binmiştim (lüks bir modeldi). Oldukça hızlı soğuttu. Kaç metrede yaptı bunu bilmiyorum ama beni şaşırtacak kadar çabuk olmuştu.
;)