QuickShift Vites kullanımı hakkında yardım

Quickshift gibi yarı ve tam otomatik şanzımanlarla ilgili konular...

Re: QuickShift Vites kullanımı hakkında yardım

İleti hasmer » 12 Aralık 2009 11:36

Sn dikmenibo ; özellikle sizin tecrübelerinizle ilgili yazdıklarınızdan çok faydalandım , teşekkür ederim selamlarımla...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti dikmenibo » 12 Aralık 2009 18:29

hasmer demiş ki:Sn dikmenibo ; özellikle sizin tecrübelerinizle ilgili yazdıklarınızdan çok faydalandım , teşekkür ederim selamlarımla...

inşallah güle güle kullanırsınız :)
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti hasmer » 14 Aralık 2009 11:40

dci-dynamique-bvr ilk izlenimlerim...
Aracı test sürüşü yapmadan , dynamique donanımlısını da görmeden almıştık :P
İyi bulduklarım:
1. Muhteşem direksiyon , abartısız olarak şimdiye kadar kullandıklarımın en iyilerinden biri , manevrası ve turu çok iyi(dönüş çapı 10.6 m yanılmıyorsam)
2.Dizel kullandığınızı neredeyse anlamayacağınız(soğukken de) derecede az motor sesi,sınıfı için oldukça iyi sayılabilecek süspansiyon(üzerindeki yumuşak hamurlu Continental lastiklerin de etkisi var)
3.Quickshift şanzıman düz yolda beklediğimden konforlu ve sarsıntısız
4.Hoş elektronik detaylar (usb bağlantı , bluetooth , far ,yağmur sensörü ,hız sınırlayıcı ve sabitleyici sınıfı için ekstra sayılabilecek ayrıntılar)

Kötü bulduklarım değil de de henüz alışamadıklarım:
1.Quickshift şanzıman özellikle yokuş yukarı çıkarken vites düşürmekte gecikiyor(yaw devir düşmüş garibim gidemiyor insene 3 den 2 ye kardeşim :( )Galiba gazı sonuna kadar basarsan vites indiriyormuş,alışmak lazım.
2.Yokuş yukarı kalkışlarda ciddi geriye kayıyor , denemek için araçta 4 kişi yolda emniyetliyken ciddi bir rampada el freni kullanmadan gaza sonuna kadar basarak aracı kaldırmaya çalıştım , 20-25 cm kaydı yolu tuttu ve çıktı ama balata kokusu geldi , hoşlanmadım.Zorlamayıp el freni kullanmak lazım.

Kötü bulduklarım:
1.Yetkili satıcıda araca tümü ile vakıf, bize detaylı anlatacak eleman yoktu(varmışda cumartesi öğleden sonra çıkmış).Satış görevlisi arkadaşımız yardımcı olmaya çalıştı ama benim netten ve forumdan öğrendiklerim maalesef daha fazlaydı.
2.Anlaşmamızda olduğu halde dijital ekranlı yerine sesli ikazlı park sensörü takılmış , alarmının da ultrasonik sensörü takılmamıştı.Görüşeceğiz bakalım.
3.Dakika 1 gol 1 , bismillah sağ ön cam açılıp kapanırken zorlanıp , sürtme yapıyor sanki...
Hadi bakalım hayırlısı... :(
Selamlarımla...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti mosengul » 14 Aralık 2009 15:50

Öncelikle hayırlı olsun
Bir iki konuda yardımcı olabileceğimi düşündüm
hasmer demiş ki: 1.Quickshift şanzıman özellikle yokuş yukarı çıkarken vites düşürmekte gecikiyor(yaw devir düşmüş garibim gidemiyor insene 3 den 2 ye kardeşim )Galiba gazı sonuna kadar basarsan vites indiriyormuş,alışmak lazım.

Gerek yok vites otomatik modda olsa bile geriye çektiğin anda küçülür ittiğin anda büyür otomatik moddanda çıkmaz ki bu QuickShift Vitesin en güzel yanıdır( açıkcası düz yolda araç sollarken çok iyi oluyor bunu bir çok kullanıcı bilmez normal otomatik gibi gaza yüklenerek vitesi düşürmeye çalışır ). Ama yokuş yukarı bazen vites yükseltmiye bilir oda araç devir kaybetip çekmez diye.
hasmer demiş ki: 2.Yokuş yukarı kalkışlarda ciddi geriye kayıyor , denemek için araçta 4 kişi yolda emniyetliyken ciddi bir rampada el freni kullanmadan gaza sonuna kadar basarak aracı kaldırmaya çalıştım , 20-25 cm kaydı yolu tuttu ve çıktı ama balata kokusu geldi , hoşlanmadım.Zorlamayıp el freni kullanmak lazım.

El firenini hafif çekip firenden yavaş ayağınızı kaldırın sonra gaza yüklenli siz ayağınızı hafif kaldırdıkça devri artırıyor.çok ciddi dik yokuşlarda illaki el fireni lazım, zaten oralarda düz vites arabalarda el firen kullanmak gerekiyo.
hasmer demiş ki: 3.Dakika 1 gol 1 , bismillah sağ ön cam açılıp kapanırken zorlanıp , sürtme yapıyor sanki...

O genel sorun onunla ilgili bir konu bile var forumda
Umarım yardımcı olmuşumdur QuickShift Vites çok zevklidir alıştıkça vazgeçemeyeceksin.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti dikmenibo » 14 Aralık 2009 18:29

sag on cam problemi her clio da var sanirsam.. takmamaya calisin :D
yokuslara gelirken vites ayarinizi yapmaniz gerekiyor, ya devirden dusmeyeceksiniz, dusuyorsaniz da kendiniz mudahalede bulunun, gaza bassaniz da quickshift gec kavriyor isteginizi :)
ben yokusta kalkista soyle yapiyorum
sag ayak frende, sol ayakla cok az gaz veriyorum, arac zaten o gazi aldimi sizi cikariyor, manuel aracta bastiginizdan daha az bazin gaza isterseniz, aracin hareket etmesi icin motorun azcik devir kazanip, sanzimanin kavrama yapmaya baslamasi yeterli.. eger el freni cekmeden yada benim gibi gaza basmadan, kalkis denerseniz, o kokulari almaya devam edersiniz maalesef.. kalkis konusunda biraz gec kavriyor olaylari,,
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti hasmer » 15 Aralık 2009 11:09

mosengul demiş ki:Gerek yok vites otomatik modda olsa bile geriye çektiğin anda küçülür ittiğin anda büyür otomatik moddanda çıkmaz ki bu QuickShift Vitesin en güzel yanıdır( açıkcası düz yolda araç sollarken çok iyi oluyor bunu bir çok kullanıcı bilmez normal otomatik gibi gaza yüklenerek vitesi düşürmeye çalışır ). Ama yokuş yukarı bazen vites yükseltmiye bilir oda araç devir kaybetip çekmez diye.

Teşekkür ederim ,oto. modda manuel vites değiştirebilmek(mantık çerçevesinde) iyiymiş.

dikmenibo demiş ki:sag ayak frende, sol ayakla cok az gaz veriyorum,

Hocam bunu nasıl yapabiliyorsunuz :o ,espri yapıyorum ne demek istediğinizi anladım ,sağolasınız.

mosengul demiş ki:O genel sorun onunla ilgili bir konu bile var forumda

dikmenibo demiş ki:sag on cam problemi her clio da var sanirsam.. takmamaya calisin

Allah , Allah ; 13-14 senelik Toyota kullanıcısıyım , son iki aracımda (1999 corolla ve şu anda kullandığım 2007 corolla verso)
kronik sağ ön cam problemi var.(verso nun 2 defa komple cam mekanizmasını değiştirdiler,ama düzelmedi)Toyotanın rutin sorunu diye düşünürdüm , clio dada varmış :o ,ilginç durum hakikaten , hayırlısı olsun...
Herkese selam ve teşekkürlerimle...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 15 Aralık 2009 15:17

dikmenibo demiş ki:sag ayak frende, sol ayakla cok az gaz veriyorum

hasmer@
ters yazmışım :D haha
düzeltemiyorum ne yazıkki.. neyseki beni anlamışsınız :)
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti hasmer » 16 Aralık 2009 11:41

Sn dikmenibo , Özellikle aracı parkederken(sol ayak gazı dengeleyip optimal kavrama yaptıracak debriyaj bulamadığından olsa gerek) hoplatıp zıplatıp duruyor etrafa da rezil oluyorum :crazy: ,bu konuda tavsiyeleriniz olur mu? Selam ve teşekkürlerimle...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 16 Aralık 2009 21:37

hasmer demiş ki:Sn dikmenibo , Özellikle aracı parkederken(sol ayak gazı dengeleyip optimal kavrama yaptıracak debriyaj bulamadığından olsa gerek) hoplatıp zıplatıp duruyor etrafa da rezil oluyorum :crazy: ,bu konuda tavsiyeleriniz olur mu? Selam ve teşekkürlerimle...

hocam o olay biraz can sıkıcı, sol ayağınızın hassas olması gerekiyor maalesef.. yapacak pek birşey yook :D
park ederken 2-3 diş el freni çekip deneyin isterseniz, frene basmaya fazla gerek kalmaz böylece, araç çok geri yada ileri kaçmaz..
ben yokuş yukarı geri geri park ederken o sorunu yaşıyorum maalesef...
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti hasmer » 17 Aralık 2009 10:27

Teşekkür ederim dikmenibo hocam , bana kalırsa adapte olurum da eşim(araba onun) biraz sıkıntı yaşayacak anlaşılan...
Ne yapalım gülü seven dikenine katlanır artık. Teşekkürlerimle hayırlı günler(vede geceler) dilerim.
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti hasmer » 26 Aralık 2009 11:09

QuickShift şanzıman manuelde çok hoş , cok az sarsıntı ve ciddi akselerasyon kazancı sağlıyor. Sanki Auto.mod.daki (korkunç) 14.7sn.lik 0-100 hızlanma manuel kullanımda aşağı inecek gibi(tamda denemedim).Zevkliymiş vesselam...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti dikmenibo » 26 Aralık 2009 21:00

hasmer demiş ki:QuickShift şanzıman manuelde çok hoş , cok az sarsıntı ve ciddi akselerasyon kazancı sağlıyor. Sanki Auto.mod.daki (korkunç) 14.7sn.lik 0-100 hızlanma manuel kullanımda aşağı inecek gibi(tamda denemedim).Zevkliymiş vesselam...

dikkatinizi çektimi bilmiyorum, ani kalkışlarda araç patinaja düşmüyor fazlaca.. sert kalkış da yapmak isteseniz sanki şanzıman yumuşak hareket etmeye ayarlı gibi.. daha önce belirtmiştim, ilk 2 viteste araçta bi hantallık var, 14.7 sn ordan kaynaklanıyor diye düşünüyorum, kalkışta sınırlarını zorlamıyor araç ve 1 den 2 ye geçerken çok yavaş vites atıyor..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti hasmer » 28 Aralık 2009 11:03

Hocam ,aracın rodaj döneminde olması nedeniyle araca hiç sert kalkış yaptırmadım , ama 1-2 geçişindeki ağırlıkta sanırım haklısınız , 2-3 , 3-4 geçişleri iyi , ara hızlanmaları tatmin edici , sollamalarda oto.modda dahi sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.Ağırkanlı oluşu da zannederim şanzıman programının ekonomi temelli oluşundan.Bizim araç şu anda dahi ötekinin(Toyota verso) neredeyse yarısı kadar yakıyor ve beni mutlu ediyor.Öteki daha konforlu vs. falan ama devir iktisat devri...Benzinli evin önünde yatıyor ,clio'yu kullanıyoruz halihazırda...Selamlarımla...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti ali26 » 20 Ocak 2010 00:54

aracı stop ederken boşa alıp el frenini çekerek mi,yoksa viteste el frenini çekerekmi bırakmamız gerekiyor.karlı buzlu havalarda el freni çekemeyeceğimize göre yokuşta nasıl olacak park merak ediyorum.viteste yokuşta (soğuk havada)yüke bindirmek zararlı olmaz mı?
ali26
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Kül Beji
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 85 hp BVR
Kilometre: 7000
Yakıt: shell gtl
Lastik Markası: continantal185/55/15
İsim ve Şehir: eskişehir

İleti Devrim » 20 Ocak 2010 04:42

Yokuş dediğiniz muazzam bir eğim mi acaba? Öyle değilse sorun olmaz. Zaten fazla eğim varsa ve el freni çekili değilse, araç viteste olsa da yürür. Her durumda eğimli yerlerde el frenini çekemiyorsanız viteste tutmanız yanı sıra klasik yöntem olarak, direksiyonu bir miktar çevirerek ön lastikleri kaldırıma dayarsanız garanti olur.

Ya da hiç olmadı, lastiklere takoz desteği yapınız.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

ÖncekiSonraki

Otomatik Şanzıman

Kimler çevrimiçi