erim demiş ki:ben hergün işe araba ile gidip geliyorum, büyükçekmece-mecidiyeköy toplam gidiş geliş 110 km oluyor.. 22 gün * 110 km = 2420 km bir de hafta sonları geziyorum ortalama 50-100 km.. bu kadar yapıyorum.. tam 24 aydır yani 2 yıldır kullanıyorum aracımı ve şu anda 49700' de..
oguz1 demiş ki:Birde birşey soracam sana aracın camları açıkken radyo ve klima fanları kapalıyken gaza basınca motordan bir uğultu geliyormu bu uğultu sanki turbonun uğultusu gibi, rolantide yapmıyor ama 1500- 2000 devirlerde sanki birşey zorlanarak vınlıyormuş gibi ses geliyor.
Camlar kapalıyken çok az içeriye geliyor. Eskiden hiç hissetmiyordum son zamanlarda arttı. Sendede varmı.? Veya dizel kullanalarda bu ses varmı?
khermo demiş ki:Ben de 5 ayda 8bin km yapmisim :) istanbul icinde kullaniyorum genellikle. 1-2 kez sehir disina ciktim sadeceve fazla uzun mesafe degildi. ortalama sarfiyatim 4.4 - 4.6 arasinda degisiyor. tabi yol bilgisiyari belirli bir hizin altini olcmedigi icin tam degerler bu degil aslnda.
oguz1 demiş ki:khermo demiş ki:Ben de 5 ayda 8bin km yapmisim :) istanbul icinde kullaniyorum genellikle. 1-2 kez sehir disina ciktim sadeceve fazla uzun mesafe degildi. ortalama sarfiyatim 4.4 - 4.6 arasinda degisiyor. tabi yol bilgisiyari belirli bir hizin altini olcmedigi icin tam degerler bu degil aslnda.
İstanbulda genellikle 6.0 lt gibi rakamlardan bahsederler ,sizin değerler çok güzelmiş, yol pc sinin bu kadar sapma yapma olasılığıda yok heralde.Ben 4.4 ü uzun yolda bile yapamıyorum. O kadarda yakıtla ilgili yazı yayınlamışken. :shock:
Ben ortalama aylık 916 km yapıyorum. Şehir Ankara. Yazın ortalamam 4.9 kışın 5.2.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir