Digital Gösterge Arızası

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Digital Gösterge Arızası

İleti ysay » 05 Temmuz 2010 16:09

Merhaba Arkadaşlar,

Arabam Clio 3 1.5 Dizel Dynamic , Tekno paket var.
Problemim arabanın digital klima göstergesinde harfler okunmuyyor eksik gösteriyor şimdi bazı ikonlarda gözükmemeye başladı.
Birde öndeki konsolda teyp in göstergesi soluk gösteriyor araba birz uzun kullanınca yada araba güneşin anlında kalınca gösterge nerdeyse hiç okunmuyor.
neden kaynaklanabilir problem karttamıdır.
teşekkürler
ysay
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: istanbul

Re: Digital Gösterge Arızası

İleti oguz1 » 06 Temmuz 2010 10:55

yakıt göstergesindeki arızayla radyo bilgi ekranındaki arıza aynıdır. Aracı aldıkdan 1.5 sene sonra sıcakta hafif çizgilenme başlamıştı pek önemsemedim ama şimdi sıcaklarda gösterge hiç okunmuyor. Sebebi ise kronik bilgi lcd ekranın sıcaktan etkilenerek özelliğini yitirmesi. Serin havada ekran cam gibi bir problem yok. Kullanılan malzeme
kalitesiz.

Garantiniz devam ediyorsa heman servise gidin ve değiştirin. Benim gibi garanti bittiyse ya erteleyeceksiniz yada fiyat araştırması yapacaksınız. ben bakıma girdiğimde fiyatı uygun gelirse değiştireceğim.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti 6806840 » 12 Aralık 2010 21:27

BENİMDE 2008 1.2 EXTEREM 3 KAPI VAR. BİLGİ EKRANI OKUNMAZ HALDE CİZGİLER VAR SERVİSE GİTTİM.DEGİŞTİRELİM DEDİLER TAMAM DEDİM FAKAT ARAC GARANTİSİ BİTTİGİNİ SÖYLEDİLER..BENDE FİYATINI SORDUM 550 TL DEDİLER BİLGİNİZ OLSUN..

BOŞ VAKTİM OLURSA SÖKÜP BİR BAKACAGIM YAPARSAM BURDA YAYIMLARIM..
YAPAN YADA YAPTIRAN VARSA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM..
ADMiN: Lütfen sürekli büyük harflerle yazmayınız!
6806840
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 75
Kilometre: 18000
Yakıt: benzin
Lastik Markası: dunlop
İsim ve Şehir: serdar muğla

İleti burak120320 » 12 Aralık 2010 21:34

6806840 demiş ki:BENİMDE 2008 1.2 EXTEREM 3 KAPI VAR. BİLGİ EKRANI OKUNMAZ HALDE CİZGİLER VAR SERVİSE GİTTİM.DEGİŞTİRELİM DEDİLER TAMAM DEDİM FAKAT ARAC GARANTİSİ BİTTİGİNİ SÖYLEDİLER..BENDE FİYATINI SORDUM 550 TL DEDİLER BİLGİNİZ OLSUN..

BOŞ VAKTİM OLURSA SÖKÜP BİR BAKACAGIM YAPARSAM BURDA YAYIMLARIM..
YAPAN YADA YAPTIRAN VARSA PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM..

slm.. aklıma bişi geldi ne kadar mantıklı bilmiorum ama paylaşıyım yinede.. yıllar önce nokia 8210 diye bi model çıkarmıştı belki hatırlarsınız.. telefonun ekranı birkaç ay kullanımdan sonra okunmaz hale geliodu çizgiler kaymalar falan.. telefonun içini açınca küçük bi iletken vardı ekranla arkasındaki elektronik devrenin temasını sağlayan.. o iletkeni temizleyip geri yerine takınca 5-6 ay daha sorunsuz çalışıodu.. buna benzer bi durum olma ihtimali olabilirmi ?? %)
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 73 misafir