ratig demiş ki:ne yani aracın içinde terazi mi var? varsa çok iyi.yükü algılıyorsa onun içinde ayrı bir özelliği var demektir.
ratig demiş ki:bugün çok dik ve mıcırlı bir rampayı çıkamadım.tekerlekler olduğu yerde pati yapmaya başladı ve birden gaz boşa çıktı,yani gazı kendisi otomatik kesti.hemen frene bastım geri geri inerek yolumu değiştirdim.geri inerkende vites 1 de idi.sonradan boşa almak geldi aklıma.acaba şanzımana bir zarar verdikmi.sonra baya bir km yaptım sorun yok gözüküyor.ama boşyere patinaj yapmaması güzel.biranda gazı kesti.1. vitesteyken geri geri inmek acaba bir zarar verdimi başına gelen var mı?
RPDiFOR demiş ki:ratig demiş ki:bugün çok dik ve mıcırlı bir rampayı çıkamadım.tekerlekler olduğu yerde pati yapmaya başladı ve birden gaz boşa çıktı,yani gazı kendisi otomatik kesti.hemen frene bastım geri geri inerek yolumu değiştirdim.geri inerkende vites 1 de idi.sonradan boşa almak geldi aklıma.acaba şanzımana bir zarar verdikmi.sonra baya bir km yaptım sorun yok gözüküyor.ama boşyere patinaj yapmaması güzel.biranda gazı kesti.1. vitesteyken geri geri inmek acaba bir zarar verdimi başına gelen var mı?
kar tanesi resmi olan tuş anti patinaj ona bassaydınız rampayı rahatlıkla çıkardınız ayrıca vites 1 yada R de kaldıysa ve aksi yöne araç kayıyorsa gaza basmadığınız sürece sorun yok manuel araç gibi rölanti devri yetmediği zamanlarda bvr şanzıman ayırma yapıyor
TheTez54 demiş ki:RPDiFOR demiş ki:ratig demiş ki:bugün çok dik ve mıcırlı bir rampayı çıkamadım.tekerlekler olduğu yerde pati yapmaya başladı ve birden gaz boşa çıktı,yani gazı kendisi otomatik kesti.hemen frene bastım geri geri inerek yolumu değiştirdim.geri inerkende vites 1 de idi.sonradan boşa almak geldi aklıma.acaba şanzımana bir zarar verdikmi.sonra baya bir km yaptım sorun yok gözüküyor.ama boşyere patinaj yapmaması güzel.biranda gazı kesti.1. vitesteyken geri geri inmek acaba bir zarar verdimi başına gelen var mı?
kar tanesi resmi olan tuş anti patinaj ona bassaydınız rampayı rahatlıkla çıkardınız ayrıca vites 1 yada R de kaldıysa ve aksi yöne araç kayıyorsa gaza basmadığınız sürece sorun yok manuel araç gibi rölanti devri yetmediği zamanlarda bvr şanzıman ayırma yapıyor
Bir yanlışlık var o antipatinaj değil.. Karda kalkışı kolaylaştırmak için 2. vites kalkış..
Ama asıl soruna verilen cevap doğru.. Araba belli eğimde kayıyorsa ayırma yapıyor,yani hiç birşey olmaz.. Baskı balata dan biraz fazla harcamış olabilirsiniz (bu terim doğru oldu mu tam emin değilim..)
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir