[3.x] Depo Kapağı Kilit Motoru Tamiri

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: [3.x] Depo Kapağı Kilit Motoru Tamiri

İleti kadr35 » 28 Mayıs 2011 00:16

arkadaşlar, hani diyorlar ya 'diğer marka otomobillerden almayın parçası pahalı olur,reno alın' diye....Bence Renault'un da diğerlerinden farkı yok.
Benim de depo kapağım tam uzun yola çıkacağım zaman açılmadı.Reno yardımı aradım önce tarif ettiler ama ben açamadım.Bunun üstüne biz gelelim dediler.Km başına 1-1,5 TL alınacağı söylenince şu kilidi biraz daha inceleyeyim dedim.Elimle sökmüş olduğum döşemeden tarife göre kilidi bulmuştum.Sonra mandalı aşağı yukarı yapınca kilitlenme mekanizmasını çözdüm.artık mazot alacağım zaman kilidi manuel açıp kaptıyorum:)))Zaten depoyu ayda bir dolduruyorum.:)))
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 32
Yakıt: petrolofisieurodizel
İsim ve Şehir: kadir-izmir

İleti kadr35 » 29 Mayıs 2011 06:24

arkadaşlar depo kilidi tamir ettim:)))hem de öyle orjinal motora gerek kalmadan...serviste ki ustadan bu motorun kapı kilitlerindeki motor ile aynı olabileceğini öğrenince direk sanayiye gittim.Orada kaportacıları dolaştım(onlarda çıkma kapı killitleri oluyormuş ve kullanılmayacağı için öylece çöpe atılıyormuş)Bir kaç marka aracın kilitlerini kırdık içindeki motoru çıkarmak için ama bulmam biraz zor oldu.Hyundai marka bir araçtan(usta modelini hatırlayamadı) çıkma kilidin motoru aynı ebatlarda idi.Benim yanan motorun başındaki sarı dişliyi bu motora lehimlettim.Sonuç mükemmel oldu:)))
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti kadr35 » 29 Mayıs 2011 06:41

Şunu yazmayı unuttum;
Motorun güç kaynağının girişi olan plastik kısmına elektrotlar bağlanıyor.Bu kısım benim bulduğum motorda dişlinin olduğu kısımda değil ters taraftaydı.(önemli olan motorun aynı boyutta olması).İki tane ara kablo ile bu terslik çözüldü:)
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Re: Depo Kapağı Kilit Motoru Tamiri

İleti tek_efsane99 » 31 Mayıs 2011 06:52

ozcancetinkaya demiş ki:benim değiştirdiğim motor kilitte kullanılan orjinal motordur,

dün akşam eve giderken benzin almam gerekti ve kapağın açılmadıgını gördüm,bu orjinal motoru nerden temin edebilirim,aynı sorun bendede var sanırım ,
tek_efsane99
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 85 hp
Kilometre: 137000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: alanya

İleti ozcancetinkaya » 03 Haziran 2011 14:19

motor elimde mevcud isteyenler özelden ulaşabilirler
ozcancetinkaya
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2cc 16v Aut
Kilometre: 79000
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Bridgestone ER300
İsim ve Şehir: BabaesKieşan

İleti Oktay ACAR » 04 Haziran 2011 09:25

Arkadaşlar benzin almaya inince depo kapağını açmak isteyince kapalı oluyor ama anahtarın kapı açma butonuna bir daha basınca kapak açılıyor,sıklıkla başıma geliyor sizde bir deneyin derim...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

İleti Smach » 04 Haziran 2011 09:54

Oktay ACAR demiş ki:Arkadaşlar benzin almaya inince depo kapağını açmak isteyince kapalı oluyor ama anahtarın kapı açma butonuna bir daha basınca kapak açılıyor,sıklıkla başıma geliyor sizde bir deneyin derim...

kilit motorunu bi kontrol ettirseniz veya siz etseniz iyi olur. Tahminim toz,kir gibi unsurlardan motor zorlanıyor ve yarım açıyor ama kapak açılmıyor birdahaki basışınızda yarım kalan işini tamamlıyor olabilir. daha fazla zorlamaya maruz kalıpda motoru yakmadan kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Grand Tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 8000
Yakıt: Shell V-Power
Lastik Markası: Michelin Energy
İsim ve Şehir: Şamil / Kayseri

İleti hasanozf » 04 Haziran 2011 11:40

Bu problemi farklı kişilerden de duydum. Kronik bir depo kilidi arızası var clio modellerde.
hasanozf
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio3 Faz1 Extr2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 77000
Yakıt: total excellium dize
Lastik Markası: michelin 185/60/15
İsim ve Şehir: Hasan

İleti Oktay ACAR » 06 Haziran 2011 10:38

Smach demiş ki:
Oktay ACAR demiş ki:Arkadaşlar benzin almaya inince depo kapağını açmak isteyince kapalı oluyor ama anahtarın kapı açma butonuna bir daha basınca kapak açılıyor,sıklıkla başıma geliyor sizde bir deneyin derim...

kilit motorunu bi kontrol ettirseniz veya siz etseniz iyi olur. Tahminim toz,kir gibi unsurlardan motor zorlanıyor ve yarım açıyor ama kapak açılmıyor birdahaki basışınızda yarım kalan işini tamamlıyor olabilir. daha fazla zorlamaya maruz kalıpda motoru yakmadan kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Sayın Dostum araç 2009 Eylül çıkışlı daha 12.000 km'de ama olabilir, bende benzin pompacılarının ''Ağabey depoyu aç.'' ikazı ile fark ettim en kısa zamanda baktıracağım,sağolun...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Smach » 06 Haziran 2011 12:12

Oktay ACAR demiş ki:Sayın Dostum araç 2009 Eylül çıkışlı daha 12.000 km'de ama olabilir, bende benzin pompacılarının ''Ağabey depoyu aç.'' ikazı ile fark ettim en kısa zamanda baktıracağım,sağolun...

Km olarak düşük ama yıl olarak 2 yılı tamamlamak üzere nerdeyse. toz kir olabilir dememdeki sebeb. bir ara depo kapağını incelediğimde plastiğin al birleşme kısmında bariz kum birikintisi görmemdir. kapağın etrafı lastikle kaplı ama yinede incecik toz parçaları birikmiş oraya. motor kısmınada ulaşmış olma ihtimali yüksek. heleki benim araç daha 4 aylık sizinki 2 yıllık.şükür bende sorun yok ama fırsat bulursam döşemeyi söküp bir bakacam bu depo kapağında toz birikmesinden dolayı.aracınızın garantiside bitmemiştir sanırım daha belki komple değişim bile yaptırabilirsiniz servisten.
Smach
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Grand Tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 8000
Yakıt: Shell V-Power
Lastik Markası: Michelin Energy
İsim ve Şehir: Şamil / Kayseri

İleti Oktay ACAR » 06 Haziran 2011 17:43

Bu gün yine benzin aldım ,aynı şeyi yaptı araçtan inip benzin pompasının yanına gittim baktım kapalı anahtardan açtım açıldı
sanırım kronik sorun olmalı,gittiği yere kadar elletmemek niyetindeyim teşekkürler...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti tek_efsane99 » 07 Haziran 2011 09:23

arkadaşlar depo kapagı kilit motorunun kesinlikle toz alma durumu yok,bundan emin olabilirsiniz,daha geçtiğimiz hafta söktüm,motor bazen açıyo bazen açmıyodu,motor kapalı bir kutunun içinde,dişli aksamları tertemiz ve ince bir gres yagın içinde,motorun kenarlarında siyahlıklar gördüm ve değişmeye karar verdim,oto elektrikçiden basit bir depo kilit motoru aldım motorunu söküp orjinale yerleştirdim,şimdi sorun yok,
biraz uzattım ama ; diyeceğim şu; bi kaç defa yapıyosa mutlaka sorun çıkaracaktır bu motor, ve sebebi kesinlikle toz kir değil.
tek_efsane99
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 85 hp
Kilometre: 137000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: alanya

İleti rio » 20 Ağustos 2011 16:01

hocam merhaba.benim 2006 clionunda depo kilidi motoru yanmış.Elinde motor kaldıysa uygun fiyat olursa motorlarından birine talibim.
rio
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı 65 hp
Kilometre: 70000
Yakıt: totoleurodiesel
İsim ve Şehir: hüseyin /akhisar

İleti elninom » 08 Eylül 2011 15:25

Clio III HB 2006 model aracım için depo kapağı elektrik motoru arıyorum. Elinizde varsa ben de alabilirim.
elninomelninom@gmail.com
elninom
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 112
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ISTANBUL

İleti kadr35 » 08 Eylül 2011 22:33

arkadaşlar motorun illa orjinal olması gerekmiyor..orjinal motorun üstünde çin malı diye yazıyor ....yani öyle ahım şahım birşey değil...:)..çıkma bir kapı kildi motoru bulsanız yeterli oluyor...ben öyle yaptım aylardır takır takır çalışıyor:))
kadr35
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

ÖncekiSonraki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 130 misafir