ByOnder demiş ki:Hocam çok zor buna cevap vermek muhtemelen aracı stop ettiniz yarın sabah aracı çalıştırmadan kaputu açın dikkatli bi gözden geçirin olağan dışı bi durum varmı muhtemelen bu gözle görülecek birşey olmasada rutin bu olmalı sonra yine aracınızı çalıştırmadan önce motordan yağ cubuğu ile yağ seviyenizi kontrol edin. suyu kontrol edin herşey normal gözüküyorsa sizce aracınızı çalıştırın ve ses geliyorsa tekrar bu şekilde kaputu açıp motoru dinleyin yine bi anlam veremiyorsanız yumuşak hareketlerle aracınızı hareket ettirin en yakın servise uğrayın ama bir uyarı bu kullanım arızanın durumuna göre masrafı dahada büyütebilir buyüzden yol yardımınız yada kaskonuz varsa servis çağırın.
araç bilgilerinize bakmadım ama ilk aklıma gelen triger ve bilyalar eğer sorun buysa aracı hareket ettirmeniz sağlıklı olmaz...
caps demiş ki:herkese slm her zaman aldıgım yerden total docodan yakıt aldım evin önüne gelince ilk defa duydugum bir ses vardı motorda ( takatuku takatuku ) tam açıklayamadım ama ses böyle bir sestii....bir süre ses kesiliyor sonra tekrar başlıyor..nedenini anlamadım ? bu arada vites boşta araba rolantide
muratt demiş ki:caps demiş ki:herkese slm her zaman aldıgım yerden total docodan yakıt aldım evin önüne gelince ilk defa duydugum bir ses vardı motorda ( takatuku takatuku ) tam açıklayamadım ama ses böyle bir sestii....bir süre ses kesiliyor sonra tekrar başlıyor..nedenini anlamadım ? bu arada vites boşta araba rolantide
İlginç bende yakıtı total den kullanıyorum aracı park ettikten sonra rolantide çelışıyorken bu ses benimkindende geliyo hatta bazen yokuş çıkarken ikinci viteste biraz gaza yüklenince
2000 li devirlerde taktaktaktak diye ses geliyo benim aaraçta daha 6500 km de.
muratt demiş ki:Benim aracın ilk bakımı yaklaştı 1-2 ay içinde servise gideceğim bakalım ne diyecekler buradan bu konuyla igili size ne dediklerini paylaşırsanız bende servise böyle bir örnek var diye bahsederim sağlıcakla kalın.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir