oguz1 demiş ki:Sorun kroniktir. Serviste direksiyon kutusu değişince problem halloluyor. Sorunu sebebi direksiyon kutusunun fabrikdan kronik olarak böyle gelmesi , içindeki yağın yazın çok incelmesi. Bu arada direksiyon kutusu sökülürlen göğüs sökülmüyor. Garanti kapsamındaysa hemen yaptırın.
Charlotte demiş ki:Bu ses tam olarak nasıl bir ses? Havalar ısındıktan sonra bende de başladı. Özellikle direksiyonu sonuna kadar çevirince. Ama diplerden gelen bir ses gibi değil. Sanki direksiyonun kaplaması kalkmışta birbirine sürtüyor gibi-daha yüzeysel yani. Servis "normal" dedi.
alpersa84 demiş ki:Beyler benim direksiyondanda bir hafta 10 gündür sağ sola oynatınca tak tok diye ses geliyordu bayramda öyle kullandım bugun servise götürdüm aradılar uğraştılar fln ilk sesin tam yerini bulamadılar direksiyon kutusundan geliyo fln dediler ama direksiyonda milim boşluk yok usta boşluk olmadığı için biraz daha uğraştı ve sorunu buldu sorun içerde fren pedalının arkasındaki direksiyon bağlantısındaki civatadaymış meğer az biraz sıktı ses fln kalmadı vallah bi sevindim sormayın ustaya sordum gevşemişmi neolmuş diye gevşek değildi ama sıkınca kesildi dedi aynı durumla karşılaşan arkadaşlar ilk önce içeriye baktırın boşuna başınıza tonla masraf çıkmasın
sezgin bey demiş ki:alpersa84 demiş ki:Beyler benim direksiyondanda bir hafta 10 gündür sağ sola oynatınca tak tok diye ses geliyordu bayramda öyle kullandım bugun servise götürdüm aradılar uğraştılar fln ilk sesin tam yerini bulamadılar direksiyon kutusundan geliyo fln dediler ama direksiyonda milim boşluk yok usta boşluk olmadığı için biraz daha uğraştı ve sorunu buldu sorun içerde fren pedalının arkasındaki direksiyon bağlantısındaki civatadaymış meğer az biraz sıktı ses fln kalmadı vallah bi sevindim sormayın ustaya sordum gevşemişmi neolmuş diye gevşek değildi ama sıkınca kesildi dedi aynı durumla karşılaşan arkadaşlar ilk önce içeriye baktırın boşuna başınıza tonla masraf çıkmasın
Sevgili Alper bende geçen hafta garantiden direksiyon kutusunu değiştirdim. Ama dediğin gibi ses gene devam etti. Servis sağolsun beni kırmadı değişim yaptı ama ses gene devam edince bugün foruma girip sizin yazdıklarınızı okudum ve derhal servise gittim. Fren pedalının arkasındaki direksiyon milini sıkan civata fabrika çıkışı torklu bir vaziyette geliyor dedi. Ama zamanla araç titredikçe çok az gevşer ve bu ses olur dedi. Çünkü direksiyon sisteminde bu sesi çıkaracak başka bir parça yok. Direksiyon sistemi çok sabit ve çok yalın bir sistem oyüzden bu sesin tek sebebi o ve ses bendede kesti. :good:
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 114 misafir