Barebelyum demiş ki:Ben arkadastan arabasini almaya talibim lutfen plakani ver :) dostum ve dostlarim bu kadar fanatik olmayalim hepimiz cliolarimizi seviyoruz ama dizel motorlarimizin hassa oldugunu unutmamaliyiz motor uflemesi denilince yag yakma denilince dikkat edin w.d dci let geliyor 100 kilometre hizla giderken 4. Viteste yokus cikarken eger gaza ne kadar basarsan bas yavasliyorsan motor zayiflamis demektir bu arada bizim motorlardaki turbo (65bg) cok cok performans kazandiran bir turboda degil 300 bindeki bir dci motorun inan uanina yaklasmam :) allaha yakin bana uzak olsun :) ben sadece yag puskurtmesi varsa ve daha onceki mersajlarimda belirttigim hususlar soz konusu ise dikkat edilmelidir bunu soyluyirum eger servise gostermeden taksici gibi binerim diyorsaniz siz saygfi deger ustalar motoru kucaginiza alirsiniz :) tecruber paylamakta yanlis oldu ya ayp fanatiklik insani kor eder kotu olaylar ornek alinmaz tedbir herzaman iyidir yok 300 bin km gider demekle olmuyor galerilerde piyasa degerinin 3 - 5 milyar altina satilan dci lerin cogu ufleme ve yag yakma problemli dir lutyfen yargilamadan once arastirin :)
300 binin üzerini ya şirket arabaları yada taksiciler yapıyor.ben taksici gibi bindim çünki taksiciyim.325 binde aracı özele çıkardım.şimdiye kadar renault dizelini kucağıma almadım.
zamanında yağ bakımı,hava filitresi değişimi yeterli geldi bana.
özelde sanmıyorum kimsenin arabasını hor kullandığını,dizel motorlar o kadar nazik değil arkadaşlar vesvese motordan önce sizi bitirir. :good: