cliolarda en çok arıza nerede hangi parçada olur?

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: cliolarda en çok arıza nerede hangi parçada olur?

İleti onurksk » 13 Aralık 2011 11:28

liberty60 demiş ki:beton veya asfalt dan yapılmış kasislerden gecerken ön amortisör bölgelerinden gelen (lokurtu,kütürtü) şeklinde hissedilen ses.

Aynı sorun var ve çok can sıkıcı bir durum yoldaki çok hafif çukurlarda bile önden lokurtu gelmesi :(

muratt demiş ki:Ben direksiyondan gelen sesi hemen hemen hergün duyuyorum ilk çalıştırmada ekranda yağ seviyesi yazısı kaybolup klometre rakamları gelene kadar hareket etmiyorum (bu süre çok uzun değil ama o kadar bekliyorum sadece) hareket edip direksiyon kırınca o ses geliyo yarın sabah 1-2 dakika bekleyeyim bakalım bir değişiklik olacakmı.

Beklemek çözüm değil ben hanımı beklerken geç indiğinde bile bazen araç 5 dk çalışmış oluyo ses yine var otoparktan çıkarken tam tur manevralarda daha çok hissediliyo ama kışın dahada arttı :(

sizin araçları bilemiyorum ama kış benim araca pek yaramadı sabahları 06:30 gibi işe gidiyorum ve hava 5-6 derece gibi oluyo araba kendini resmen traktör zannediyo :)
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

İleti maliilhan » 20 Aralık 2011 00:43

arıza deyince benim aklıma gece dağların arasında stop etme,bir kapı için japonyadan 1 ay haber beklemek ve arabasız kalmak,2 yaşındaki golfün garantisinin bitiminin 1 ay ardından otm.şanzımanın arıza vermesi ve 8000 tl masraf(arkadaşımın),motorun antifiriz alması ve büyük bir masraf,kontak anahtarını helaya düşürüp 400 euro bayılmak,küçücük bir parça için sanayiyi altüst edip ayaklara karasular indirmek,durduk yere çeşitli motor arızaları gibi şeyler
abicim süper özetlemişsin yaaaa
maliilhan
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 70000
Yakıt: total
Lastik Markası: dunlop 195 55 15
İsim ve Şehir: muş

İleti muratt » 20 Aralık 2011 19:58

onurksk demiş ki:Beklemek çözüm değil ben hanımı beklerken geç indiğinde bile bazen araç 5 dk çalışmış oluyo ses yine var otoparktan çıkarken tam tur manevralarda daha çok hissediliyo ama kışın dahada arttı :(

Servis elemanı arkadaş direksiyondan gelen o tık sesinin bir arıza olmadığını elektrik destekli olduğu için ilk etapta devreye girme sesi olduğunu söyledi. :unknown:
muratt
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio grand tour
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85 bg
Kilometre: 16000
Yakıt: total eurodiesel
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: izmir

İleti onurksk » 22 Aralık 2011 10:52

muratt demiş ki:
onurksk demiş ki:Beklemek çözüm değil ben hanımı beklerken geç indiğinde bile bazen araç 5 dk çalışmış oluyo ses yine var otoparktan çıkarken tam tur manevralarda daha çok hissediliyo ama kışın dahada arttı :(

Servis elemanı arkadaş direksiyondan gelen o tık sesinin bir arıza olmadığını elektrik destekli olduğu için ilk etapta devreye girme sesi olduğunu söyledi. :unknown:

Hocam eğer aynı sesten bahsediyorsak bu devreye girme sesi falan değil bariz şekilde sorun var.Özellikle ilk çalışma sonrasında tam tur manevralarda resmen ses geliyo arabalarımız iyi güzel memnunum ama bazı kornik sorunları can sıkıyo işte
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti liberty60 » 19 Mart 2012 23:12

bu lokurtu sesine hala bi çözüm getirebilen olmadı.. ama sebebinin ne olduğu belli olmadıkca dahada endişe verici olmaya başlıyor.. farkediyorumda direksiyon dönmüş vaziyette kaldırımdan inerken veya normal bir çukura düştüğümdede sanki amortisör yokmuş gibi lokurtu şeklinde ses geliyor
liberty60
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII 2012
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg
Kilometre: 7000
Yakıt: vpower- vmax
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: cihan tokat

İleti Kubilayoktay » 19 Mart 2012 23:33

liberty60 demiş ki:bu lokurtu sesine hala bi çözüm getirebilen olmadı.. ama sebebinin ne olduğu belli olmadıkca dahada endişe verici olmaya başlıyor.. farkediyorumda direksiyon dönmüş vaziyette kaldırımdan inerken veya normal bir çukura düştüğümdede sanki amortisör yokmuş gibi lokurtu şeklinde ses geliyor

Lokurtu çözülmüş değil, aracı aldım ilk 15 gün aşırı sakin kullanımdan kaynaklı tık duymadım. bir ara acil bir işim çıktığından biraz hızlıydım şehir içinde tümseği geç farkettim olabildiğince yavaşladım ama yinede yetmedi. lokurtuyla o gün tanıştım. araç şuan 2 ayını doldurdu, tümseklerden 1. vitesle inerken bir ses olmuyor ama ilk günlerindeki gibi de 2. vitesle indiğimde o lokurtuyu duyuyorum. çözüm olabildiğince yavaş aşmak tümsekleri, sindire sindire :)
bunun dışında kitapçıkta zaten aracın direksiyonunu sonuna kadar kırmayın yazıyor. direksiyonda ses yok.
-camlar yarım açıkken zırıldıyor
-yağmurda su almasını önlemek için temizlik bezlerim ve paspastan sol arka kapıya siper yapmak zorunda kalıyorum
-garantiden silecek değiştirdim güya taktıkları gacırtının- atlamanın alasını yapıyor.
-sağ arka kapıda da anlamsız bir ağırlık var, diğer kapılarla aynı güç uygulandığında kapanmıyor.
- düz yolda seyrederken araçtan bir esneme- gerilme sesi gibi bir tonk sesi geliyor arada.
-küçüklü büyüklü ilginç ilginç şeyler işte :)
-bunların yarısını anlattığım servis elemanı da araç kaç binde diye soruyor. bini mi var bir ay olmamış teslim alalı deyince de tamam abi kızma diyor. en büyük sorun bu servisler bence.
Kubilayoktay
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85BG
Kilometre: 3000
Yakıt: PO V/Max Eurodizel
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Kubilay - Kadirli

İleti guvence2005 » 20 Mart 2012 00:07

selamlar arkadaşlar arıza yapmayan otomobil yoktur. bakımınızı düzgün yapın gerisi olacaksa önüne geçilmez zaten. 2002 model focus kullanmış biri olarak söleyim anahtar kumandası bozuldu 850 tl cam krikosu bozuldu 500 tl klima motoru öncamdan içeri su alıyor hepsinde aynı,ayrıca 1050 kg geliyor. her araç mutlaka sorun çıkarır.içeriye baya bi ses alıyor.
guvence2005
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v75bg
Kilometre: 17000
Yakıt: total
İsim ve Şehir: izmir moon

İleti onurksk » 20 Mart 2012 08:15

Aracımdan gerçekten memnunum çoğu üst sınıf arabada olmayan özellikler bizim araçlarımızda var.Ama sabit sorunları can sıkıyor aslında allah beterinden korusun cok ciddi değiller ama yinede aklım takılıyo.Belki kronik değildir ama benim başıma gelenler bunlar ;

- Direksiyon ve ön aksam tam tur manevralarda ses yapıyor ( servis çözemedi )
- Camlar yarım açıkken sanki boşluk varmış gibi titreme sesi yapıyor
- Dış Kapı kolu altındaki kare plastikler 90 km sonrası cızırdama ses yapıyor.
- Deri direksiyon soyulması
- Çukur,tümseklerden geçerken lokurtu gelmesi ( ön takım sağlam çıktı müsait zamanda gel ayrıntılı bakalım dendi )
- Radyodaki search sorunu
- Tavanla bagaj kapağının birleşim yerlerindeki boya,mastik çatlaması.
- Far içi buğu,nem yapması.

Çokda haksızlık etmemek lazım aracımı gerçekten beğenerek aldım ve severek kullanıyorum :) Hatta cumartesi aracı yıkattıktan sonra orada arçlarını yıkatan galerici arkadaşlar benimle pazarlığa bile giriştiler satmaya niyetin varmı diye ;)
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti hit adam » 21 Mart 2012 18:03

Evet deprıyaj çok yukarıda kavrıyor ama Devrim beyin dediği gibi arıza değil. Depriyajın yukarıda kavraması yokuşlarda çok avantaj sağlıyor
hit adam
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP 16V
Kilometre: 30
Yakıt: Opet
Lastik Markası: Bristone
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti elensi59 » 21 Mart 2012 19:17

sorunlar genelde aynı beni en çok darlayan sileceklerin açılmaması :D sağ arka kapıdanda su alıyodu ama fitilden değil direk kapı cebine su doluor :D
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti liberty60 » 21 Mart 2012 20:42

evet haklısınız bende arabamdan genel anlamda cok cok memnunum..özellikleri konforu bence cok cok güzel,sürüş keyfide oldukca iyi..
tabşiiki üst segmentler kadar olmayacaktır bazı seyler bunu kabullenmek lazım ama bu tokurtu sesi anormal birsey biryerde olmaması gereken birseyler oluyor gibi ,çok künt bir ses oldugu vede nereden geldigi bilinememesi i,şin kötü tarafı, ya cidden cok önemli bir şeyse ve olmadık zamanda bir kazaya sebep verirse diye endişelenmek beni,mkisi.. vede anlayamadıgım bukadar net bir sesin işin uzmanları tarafından nereden gelebileceği bilinememesi çok tuhaf geliyor bana!!!
liberty60
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti elensi59 » 21 Mart 2012 22:54

şu lokurtu sesi için aklıma gelen bişey var haftasonu söktürüp bakıcam bi aksilik çıkmazsa olumlu bi sonuç alırsam yazarım.bu sesi bende 102 binde duymaya başladım hatta bu sabah ilk yaptı snra dikkat ettim inceden inceden yapıo herkesin ddiği gibi çıakrken değilde biyerden inerken net duyuyorum
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti liberty60 » 23 Mart 2012 23:32

evet çarpma esnasında değil tam aşagı inerken oluyor,sanki yeribnden yükselen bişey tekrar yerine oturuyor gibi
liberty60
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

İleti levolution » 25 Mart 2012 03:27

hiç dikkat ettiniz mi? bu ses araba soğukken mi geliyor? bir süre sürdükten sonra düzeliyor mu?
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti liberty60 » 25 Mart 2012 10:41

sürekli oluyor,yaz kış farketmiyor
ama araba yüklüyken bu ses biraz daha az oluyor
liberty60
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ