Burock demiş ki:garip80: Aracınızda malesef usb girişi yoktur, en ortalama yolu bir mp3 player alıp kulaklık girişi ile aux'u bağlayabilirsiniz. Aşşağıda eklediğim gibi bir kablo alınıp normal kulaklık girişi olan bir mp3 player telefon vs. aracılığı ile kullanabilirsiniz. Flash bellek kullanmak için aracınızda bulunan girişi orj. Usb girişi olan kutu ile değiştirmeniz gerek.
[ img ]
Sani demiş ki:Renault'ta orjinal usb girişini alıp o iki soketi söküp yerine usb'yi takabilirsiniz. Sök-tak ile direkt çalışıyormuş. Arkadaşım tecrübe etti.
Olmaz diyen servise güvenmeyin, denettirin :)
garip80 demiş ki:Yolladığın foto açılmıyor.ayrıca nereden temin edebilirim..
Sani demiş ki:Renault'ta orjinal usb girişini alıp o iki soketi söküp yerine usb'yi takabilirsiniz. Sök-tak ile direkt çalışıyormuş. Arkadaşım tecrübe etti.
Kubilayoktay demiş ki:Fiyatı nedir hocam bu usb soketin?
Burock demiş ki:Tabi bunu denemeden önce araç makyajlı kasa mı? Orjinalinde Aux girişi var mı ? Onları bilmek gerek. Faz1'e bu uygulama olmamaktadır. 2009 ve sonrası Faz 2 için dediğim uygulama geçerlidir.
Sani demiş ki:Aaa, arkadaşımda gelmiş :) :beer: :friends:
Kubilayoktay demiş ki:300 liraya kesin yapıyorlarsa sıkıntı yok, tabi şu an önceliğim değil o ayrı. ama bir ara mutlaka yaptırmak lazım mp3 cd işinin de derdi çekilecek türden değil :)
batuavran demiş ki:bahsedilen meşhur aux girişi. 250-300 tl çok para. en fazla 100 tl olmalı (olsaydı hemen yaptırırdım.). bu fiyatlara mümkün değil, kıyamam...:)
Burock demiş ki:Kubilayoktay demiş ki:300 liraya kesin yapıyorlarsa sıkıntı yok, tabi şu an önceliğim değil o ayrı. ama bir ara mutlaka yaptırmak lazım mp3 cd işinin de derdi çekilecek türden değil :)
Dostum senin aracın donanımı extreme'mi ? Normalde executive yada N/D olsa zaten standart var. Eğer N/D'den bir kaç ay kaldırdıkları döneme denk geldiysen gerçekten yazık olmuş. Renault'un kafasına göre araçların özellikleri ile oynamasından nefret ediyorum. Fiyat konusunda yetkli servis, işçilikte değişebilir. Max 375TL orjinal usb girişin oluyor. Zaten yapacakları eski kutuytu çıkartıp yenisini takmak. Teyp' kısmı zaten Pug/play yani soketli sıkıntı yok. Biz megane 3 dinamik'e bağlattık sıkıntı olmadı clio'da neden olsun. ;)batuavran demiş ki:bahsedilen meşhur aux girişi. 250-300 tl çok para. en fazla 100 tl olmalı (olsaydı hemen yaptırırdım.). bu fiyatlara mümkün değil, kıyamam...:)
Yanlışınız var gösterdiğiniz standart AUX girişi, bu zaten bir çok extreme'de var. Biz usb girişinden bahsediyoruz, bu girişe en fazla erkek dişi/ kulaklık kablosu alınır, mp3 player ya da cep telefonu takılır. Benim söylediğim clio executive ve Night/Day vers.'da olan ve flash disk taşınabilir hdd takıp içindeki müzikleri dinlemeye yarayan orjinal bir sistemdir. Yani xcarlik vs. firma gibi sonradan yapılan bir olay değildir. Ayrıca araba işi zevk işidir, fiyat konusunda kesinlikle katılıyorum hattta siz fazla bille vermişsiniz. Ben bir pc müh. olarak max 50 Tl olmalı demiştim, malesef denize düşen yılana sarılıyoır. 0.5 kuruş olan usb girişinin maliyeti bu kadar olsun şaşırtıcı.
[ img ]
Kubilayoktay demiş ki:Benim araç extreme ya. Öyle bir n&d kazasına kurban gitsem muhtemelen mais'i yakardım :D araç zaten canımı sıktı sıkacağı kadar. bi ton para sıfır araç alıyosun saçma sapan sıkıntıları çıkıyor. neyse fiyatı konusuna gelirsek de bu biraz hepimiz öleceğiz olayına geliyor. güzel yaşayıp ölmek var, boş bir hayatın ardından ölmek var. böyle şeyler gerçekten zevk meselesi, eğer ki çok müzik dinleyen vs. birisi değilseniz tabi ki aman aman bir gereç değil ama benim için fazlasıyla önemli. o yüzden o kadar etmez bu desem de verir yaptırırım. tabi bu hepimizin öleceği gerçeğini değiştirmez 8)
Burock demiş ki:garip80 demiş ki:Yolladığın foto açılmıyor.ayrıca nereden temin edebilirim..
Hemen halledeyim, foto'yu forumdonanımhaber'den almıştım. Hemen link koruması devreye girmiş, resmi kapatmış. Herhangi oto müzik market'e giderseniz alabilirsiniz. Kablonun adı AUX kablosu bir tarafı dişi erkek, diğer tarafı kulaklık çıkışı.
[ img ]Sani demiş ki:Renault'ta orjinal usb girişini alıp o iki soketi söküp yerine usb'yi takabilirsiniz. Sök-tak ile direkt çalışıyormuş. Arkadaşım tecrübe etti.
Kimdir o arkadaşın acaba? İşte Sani adama sorarlar fiyatı nedir? Parça numarası nedir? Bunun serviste takılması için işçiliği nedir? :DKubilayoktay demiş ki:Fiyatı nedir hocam bu usb soketin?
Arkadaşlar bunu kuzenimin dinamik megane 3 aracına uyguladık. Aux olan kutu söküldü, yerine yine oem clio 3'lerin full vers. da bulunan orjinal usb aux girişli kutu montajlandı. Ürün tak kullan için kesme biçme olmadı. Parça fiyatı 275TL + 100Tl işçilik liste fiyatı çıkarttılar. Ortalama bir pazarlıkla 350TL'yi buldu maliyeti, eğer ki el mahareti olan varsa teybi ve o kutuyu sökebilirim diyorsanız sadece parça alıp takabilir ya da dışarıda taktırabilirsiniz. ;)
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 99 misafir