Herkese Merhabalar,
1-2 haftadır yazıp durduğum aracıma nihayet bugün kavuştum. New Astra 1.3 cdti Enjoy Plus ( J kasa olarak adlandırılıyor). Aracım 2012 model, 217 km'de 45.500tl karşılığnda Opis'ten hatasız 2.el olarak satın aldım. Bugün yaklaşık 100 km yol yaptım ve gayet memnun kaldım "şimdilik".. Araç hakkındaki ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum;
- yol tutuşuna hayran oldum, çok sevdiğim ve satışını yaptıktan sonra arkasından bakarken gözlerimin dolmasına sebep olan cliom ile max 80-85 km arası hızla girebildiğim viraja yeni astram ile 109 km hızla girdim ve hiç tedirgin olmadım (esp'nin etkisi olsa gerek)
- yokuşta geri kaçırmama olayına "ne gerek var buna yaww" gözüyle bakan biri olarak (daha önce hiç tecrübe etmemiştim); kim icat ettiyse cennetlik diye düşündüm
- akşam eve dönüşümde otomatik kararan dikiz aynasına her baktığımda yüzümde bir gülümseme oluştu sanırım
- elektronik park frenini çooookk sevdim, oynayıp durdum sürekli (bozmam umarım :) )
- iç tasarım ve aydınlatma çok estetik "bence"
- direksiyon hassasiyeti ve manevra kabiliyeti çok başarılı..
- Performans; aracım 95hp 190Nm tork. tıpkı bizim dCi motorlar gibi 1.vites tırt çıktı :D 2. vites 2000 devirden sonra ve sonraki viteslerde performans benim için yeterli, gayet güzel hızlanıyor ve güven hissini sürekli hissettiriyor.
- opel için amortisörleri çok serttir, konforsuzdur demişlerdi almadan önce.. adını şimdi hatırlayamadığım patentli ve ödüllü yeni bir sistem geliştirmiş opel.. daha iyi olamaz "bence" (ilk heveslede bunları yazıyor olabilirim)
- Müzik sistemi kumandaları biraz karışık geldi bana (alıştığımda bu sorun olmıycaktır sanırım)
- Oturduğum site 15 katlı binalardan oluşuyor. Sebep bu mudur bilmiyorum ama siteye girdiğim anda radyo çekmemeye başladı (bir ayarı falan varmıdır bilmiyorum ama clio ile böyle bir sorun yaşamadım)
- Motor sesi hemen hemen hiç yok, izolasyon çok başarılı.. Klimanın motoru çok etkilediği söylenemez ama ilk kalkışta klima açık ise biraz fazlaca gaz vermek gerekiyor ( klima açık ilk kalkışımda stop ettirdim)
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.. İlk bakışta beni pişman etmedi ama zaman ne gösterir bilinmez.. Bir iki tane foto çekmeye anca fırsatım oldu.. Hafta sonu daha çok sayıda ve detaylı fotolar eklemeye çalışacağım.
[ img ]
[ img ]
[ img ]