amartisör sertliği ve lastik sesi sorunu...

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

amartisör sertliği ve lastik sesi sorunu...

İleti wlkn_23 » 11 Eylül 2012 17:23

clio mu aldığımdan beri hep aklıma takılan bir konu sizler de aynı durumdan müzdarip misiniz diye bu konuyu açmak istedim.evet aracımın amartisör leri çok sert kasisli ve bozuk yollarda konfor sıfır sanki makaslı araba lastik sesi de ayrı bir olay zaten belki de benim lastikler artık sertleşti 4 yıl oldu daha fabrika lastiği üzerinde ama yine de bu durum beni çok rahatsız ediyor hava basınçları da makul degerlerde hatta ön 30 psi arka 28 sırf sesi ve sekmeyi azaltsın diye sizde aynı durumlar mevcutmu merak ediyorum yoksa servise yada sanayi de birine mi göstersem fikirlerinizi bekliyorum..
wlkn_23
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v extreme
Kilometre: 50000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP sp01
İsim ve Şehir: VOLKAN-ANTALYA

Re: amartisör sertliği ve lastik sesi sorunu...

İleti BAKIM » 11 Eylül 2012 20:24

Aracın orijinal lastikleri 165/65/15 mı yoksa 185/60/15 mı eğer birinci ebatlardaysa ve lastiklerde yıldan dolayı sertlesmisse sarsıntı kaçınılmaz oluyor ben 165 olan lastiklerimi 185 /60/15 ebada çevirdim ve mislen lastik aldım araçta inanılmaz bir konfor oluştu tavsiye ederim.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

İleti wlkn_23 » 11 Eylül 2012 20:44

BAKIM demiş ki:Aracın orijinal lastikleri 165/65/15 mı yoksa 185/60/15 mı eğer birinci ebatlardaysa ve lastiklerde yıldan dolayı sertlesmisse sarsıntı kaçınılmaz oluyor ben 165 olan lastiklerimi 185 /60/15 ebada çevirdim ve mislen lastik aldım araçta inanılmaz bir konfor oluştu tavsiye ederim.

orjınal 185 15 jant lastiklerin durumu dişleri daha çok iyi degiştirmek istedim lastikleri lastikçi yazık olur daha durumu iyi 20 bin daha gider dedi rahat ondan kıyamadım
wlkn_23
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

İleti semih89 » 11 Eylül 2012 21:25

araclarımızda bir passat konforu yok tabiki. O kasislere girince o tokluk falan öyle üst sınıf araçlar gibi değil .Ama inanın sınıfındaki birçok araçtan iyi. selefleri punto , fiesta , corsa , hatta megane falan kesinlikle cliodan bu anlamda iyi değil. sanırım sınıftan dolayı fazla bişey beklememek lazım
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti wlkn_23 » 11 Eylül 2012 21:37

semih89 demiş ki:araclarımızda bir passat konforu yok tabiki. O kasislere girince o tokluk falan öyle üst sınıf araçlar gibi değil .Ama inanın sınıfındaki birçok araçtan iyi. selefleri punto , fiesta , corsa , hatta megane falan kesinlikle cliodan bu anlamda iyi değil. sanırım sınıftan dolayı fazla bişey beklememek lazım

yani genel olarak bütün cliolar da yaşanan bir olay bu bunu bilmek istedim hani yoksa benim araçta mı bir sorun var diye dşünmeye başlamıştım
wlkn_23
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

İleti burak120320 » 11 Eylül 2012 22:42

bu anlamda bencede kesinlikle corsa ve fiestadan çok çok daha iyi.Yukarıda arkadaşında söylediği gibi lastikleri değiştireceğin zaman michelin energy saver al konfor istiyosan, gerçekten fark ediliyor değişim.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti ByOnder » 12 Eylül 2012 17:53

4 sene olmuşsa lastikler kesin lastikten diyebilirim hele birde bridgestone ise bildiğin taş oluyorlar. lastik değiştirmek için sadece diş derinliği seviyesine bakılmamalı bunu söyleyen lastikci boşa o işi yapıyor bir lastiğin raf ömrünün dahi olduğunu düşünürsek aracımızda bu ömür çok çok daha etken hale gelir. Bridgestone zaten kolay kolay erimeyen sert yapılı bi lastik bende uzun zaman inat ettim ya daha yeni lastiklerim die ama öle olmuyor bi zaman sonraki yakın o zaman ben 5 yıl kullandım aracınız abs li olmasına rağmen ara ara kızaklamaya en ufak bi eğimli kalkışta patinaja düşmeye başlayınca anlıyorsunuzki bu lastik bitmiş.

Şimdi depoda duruyor lastiklerim dışardan her gören dioki ya yazık değilmi bu lastiklere öle gözüküyor ama öle değil çok farkediyor %30 40 diebilirim.
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti wlkn_23 » 12 Eylül 2012 20:41

ByOnder demiş ki:4 sene olmuşsa lastikler kesin lastikten diyebilirim hele birde bridgestone ise bildiğin taş oluyorlar. lastik değiştirmek için sadece diş derinliği seviyesine bakılmamalı bunu söyleyen lastikci boşa o işi yapıyor bir lastiğin raf ömrünün dahi olduğunu düşünürsek aracımızda bu ömür çok çok daha etken hale gelir. Bridgestone zaten kolay kolay erimeyen sert yapılı bi lastik bende uzun zaman inat ettim ya daha yeni lastiklerim die ama öle olmuyor bi zaman sonraki yakın o zaman ben 5 yıl kullandım aracınız abs li olmasına rağmen ara ara kızaklamaya en ufak bi eğimli kalkışta patinaja düşmeye başlayınca anlıyorsunuzki bu lastik bitmiş.

Şimdi depoda duruyor lastiklerim dışardan her gören dioki ya yazık değilmi bu lastiklere öle gözüküyor ama öle değil çok farkediyor %30 40 diebilirim.

yok lastiklerim dunlop sp01 haklısınız diş derinliği önemli değil ama şöyle elimle bastırdıgım da lastigin yüzeyine sert ama böyle aşırı sertleşme de olmamış turanza yı önceki aracımda çok dayanıklı ama bi o kadar da sert sert oldugu için dayanıklı zaten mıchelin energy düşündüm onu da cabuk bitiyo diyorlar yumuşak oldugu için bilmiyorum kararsız kaldım galiba tek çözüm yumuşak bir lastik secimi önerisi olan var mı ben contınental leri yumuşak oldugunu biliyorum iyi secim yapmak lazım sanırım
wlkn_23
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

İleti onurksk » 12 Eylül 2012 23:36

semih89 demiş ki:araclarımızda bir passat konforu yok tabiki. O kasislere girince o tokluk falan öyle üst sınıf araçlar gibi değil .Ama inanın sınıfındaki birçok araçtan iyi. selefleri punto , fiesta , corsa , hatta megane falan kesinlikle cliodan bu anlamda iyi değil. sanırım sınıftan dolayı fazla bişey beklememek lazım

Kesinlikle katılıyorum üst sınıf segmentin konfor ve sessizliğini beklememek lazım ilk aracı aldığımda bende baya yadırgamıştım.Ama şu var sınıfının en iyi frenlemesi ve yol tutuşuna sahip bir araç kullanıyoruz küçük lokurtuları görmezden gelmek lazım :)
onurksk
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Artık yok :(
Motor Tipi & Gücü: .
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İzmir

İleti furkansahin » 10 Kasım 2012 11:32

Ben su kanalları üzerinden geçerken abartmıyorum araç dağılacak gibi oluyor. Bazen gerçekten insanın sinirleri bozuluyor. Arada belediyemize de verip veriştiriyorum tabi o ayrı :)
furkansahin
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 43000
Yakıt: Opet FullForce
Lastik Markası: GT Radial
İsim ve Şehir: Yalova

İleti wlkn_23 » 13 Kasım 2012 01:11

sanırım biraz da lastiklerin yanak kalınlığı ile alakalı mesela gecen yeni kasa fiesta ya bindim baya kullandım bizim araçlardan daha da kötü 185-55 yanak bizimki 185-60 yanak hemen belli ediyor kalın yanak yoldaki darbeleri emiyo ve fazla hissetmiyo ama bizim araçlarında bu konularda pek başarılı oldugunu söyleyemem
wlkn_23
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

İleti onur-d » 13 Kasım 2012 08:45

amortısorleri serttir böylece yol tutar araban yumuşak olsaydı sadece sehir içinde kullanabilirdin, otobanda her türlü viraja girip çıkıyorum hiç zorlamıyor beni araba bugunde 5cm spor yaylarım gelıyor takınca on numara olucak konfor benim için önemli değil top gibi seksin ama seksi olsun :D
onur-d
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 90000
Yakıt: benzin
Lastik Markası: brıdgestone b250
İsim ve Şehir: kocaeli

İleti ipcm » 24 Ocak 2013 00:08

Ben bu konuda bizim araçların mitsubishi colt ve fiesta dan gerçekten kat kat iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. lastik sesi konusunda biraz toleranslı olmakta fayda var.

bi de kapı ayarlarında baktırmak lazım :P
ipcm
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 80bg
Kilometre: 120000
Yakıt: Shell V-Power +GTL
Lastik Markası: Motrio Impulsion
İsim ve Şehir: İbrahim - Kocaeli

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi