Gaz Pedalında titreme ve Yakıt Sarfiyatı

Motor tipleri (Benzinli, Dizel ve LPG), Yakıtlar çeşitleriyle ilgili konular...

Gaz Pedalında titreme ve Yakıt Sarfiyatı

İleti snowrax61 » 18 Mayıs 2013 22:32

Arkadaşlar, aracımı alalı daha 1 ay oldu. 3 gün öncesine kadar asfaltta 10lt/100km anlık tüketimi gördüğümü hatırlamıyorum hiç. 3 gün önce pikniğe gittik, gitmeden önce araca yakıt aldım, kullandığım firma aynı ama farklı istasyondan. Ayrıca dağa tırmandık gidişte, kardeşimle kapıştık giderken. Tam bayırı dolu arabayla 3'ledim sürekli. Biraz yüklendim yani. Bu piknik olayından sonra gaz pedalında ara ara titremeye benzer sarsıntılar oluyor. Yakıt sarfiyatı da arttı gibi. asfaltta 15lt/100km gördüğüm oluyo. önceden ortalama 4,6-4,9 lt/100km olan sarfiyat şimdilerde 6,3-6,4'de. Şimdi bu durum;
1-Yakıt aldığım istasyondanmı kaynaklı (Yakıt, opet euro disel)
2-Piknikte aracı biraz hırpaladım, araç da bana bi güzellik(!) yaptı, ondanmı kaynakllı
3-Yoksa başka bir durum olabilirmi??? Özellikle şu gaz pedalındaki sartıntı ne ya??? Yardımlarınız için teşekkürler.
snowrax61
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 90000
Yakıt: opet
İsim ve Şehir: Tahsin-Trabzon

Re: Gaz Pedalında titreme ve Yakıt Sarfiyatı

İleti semih89 » 18 Mayıs 2013 23:54

Bahsettiğiniz kullanıma göre 6.3 e çok diyorsanız bişey diyemicem :)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Re: Gaz Pedalında titreme ve Yakıt Sarfiyatı

İleti yörükpaşa » 20 Mayıs 2013 10:22

snowrax61 demiş ki:Arkadaşlar, aracımı alalı daha 1 ay oldu. 3 gün öncesine kadar asfaltta 10lt/100km anlık tüketimi gördüğümü hatırlamıyorum hiç. 3 gün önce pikniğe gittik, gitmeden önce araca yakıt aldım, kullandığım firma aynı ama farklı istasyondan. Ayrıca dağa tırmandık gidişte, kardeşimle kapıştık giderken. Tam bayırı dolu arabayla 3'ledim sürekli. Biraz yüklendim yani. Bu piknik olayından sonra gaz pedalında ara ara titremeye benzer sarsıntılar oluyor. Yakıt sarfiyatı da arttı gibi. asfaltta 15lt/100km gördüğüm oluyo. önceden ortalama 4,6-4,9 lt/100km olan sarfiyat şimdilerde 6,3-6,4'de. Şimdi bu durum;
1-Yakıt aldığım istasyondanmı kaynaklı (Yakıt, opet euro disel)
2-Piknikte aracı biraz hırpaladım, araç da bana bi güzellik(!) yaptı, ondanmı kaynakllı
3-Yoksa başka bir durum olabilirmi??? Özellikle şu gaz pedalındaki sartıntı ne ya??? Yardımlarınız için teşekkürler.

.. piknik yolu biraz bozuktu galiba.. enjektör kablolarından birisi yerinden oynamış büyük olasılık ve ateşleme yapmadığı için tork düşük kalır .. siz de eski torkuna ulaşmasını istediğinizden , gaz pedalına yüklendiğinizde 1) tüketim artar - 2) devir saati yükselir 3) araç bağırır..

tüm bunların yanında , aracın kaputunu açarak göze çarpan herhangi bir olumsuzluk olup - olmadığına da bakmalısınız ..
yörükpaşa
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII GT
Motor Tipi & Gücü: 1149
Kilometre: 5500
Yakıt: PO - SHELL
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: HÜSEYİN ORAN - İSTANBUL

Motor ve Yakıt

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir