mkarpuz61 » 22 Eylül 2013 16:22
arkadaşlar bugün dik bir yokuştan aşağı geldim. yolun sonuna doğru bir yerde kırmızı yanan trafik ışığı vardı durdum. saniye de 90dan geri sayıyordu. bu 90 saniye boyunca ayağım fren pedalında bekledim. tam 90 saniye bitmek üzereyken yol bilgisayarında FREN ARIZASI yazdı ve STOP lambası yandı. bip bip, bip bip şeklinde ikaz sesi çıkardı. hemen el freni çektim ayağımı frenden kaldırdım uyarılar gitti normale döndü. tekrar bastım tekrar aynı uyarılar belirdi, bıraktım söndü. bu sırada trafik ışığı yeşile dönmeden tekrar bastım bu kez herhangi bir uyarı göstermedi. uyarılar ekrandayken frenlerin tutmasında bir sıkıntı yoktu.yeşil ışık yandı yola devam ettim, ara ara frene yüklenerek denedim hiçbir problem görünmüyor. acaba sebep ne olabilir? eve gelene kadar (yaklaşık 10km) baktım, denedim frenleri bir sıkıntı yok. eve geldim hidrolik seviyesine baktım kapağı açıp, max. çizgisinde değil. fakat minimum çizgisi de olmadığı için bir kanıya varamıyorum eksik olabileceği yönünde. ama hidrolik kutusunun içinde plastikten bir parça var herhalde oraya kadar dolu olması gerekiyor ama benimki oraya kadar dolu değildi. onun aşağısındaydı. hidroliği bakınca görebiliyorum. acaba onunla alakalı olabilir mi? aracım 2006 clio3 1,5dci dinamik.