FAR AYARI VİDALARI NEREDE.

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

FAR AYARI VİDALARI NEREDE.

İleti Oktay ACAR » 08 Ekim 2013 10:40

Arkadaşlar dün vizeye gittim,far ayarlarında ufak bir sıkıntı varmış ama sorunsuz geçtim ama sonra kafama takıldı far ayarına gittim malum önümüz kış Usta sağ-sol ayar vidalarını buldu ama aşağı-yukarı vidalarını bulamadı sağ far biraz yukarı doğruymuş ayarlayamadı.Bilen veya aynı olay başına gelmiş bir arkadaşmız ayar vidalarının yerini yazarsa sevinirim.Saygılarımla...
Oktay ACAR
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 57.5 HP
Kilometre: 41000
Yakıt: BP ve TOTAL 95 Oktan
Lastik Markası: Continental Premium
İsim ve Şehir: İZMİR

Re: FAR AYARI VİDALARI NEREDE.

İleti karambol81 » 08 Ekim 2013 18:52

Oktay ACAR demiş ki:Arkadaşlar dün vizeye gittim,far ayarlarında ufak bir sıkıntı varmış ama sorunsuz geçtim ama sonra kafama takıldı far ayarına gittim malum önümüz kış Usta sağ-sol ayar vidalarını buldu ama aşağı-yukarı vidalarını bulamadı sağ far biraz yukarı doğruymuş ayarlayamadı.Bilen veya aynı olay başına gelmiş bir arkadaşmız ayar vidalarının yerini yazarsa sevinirim.Saygılarımla...

Merhaba muayeneye gitmeden once far ayarı yaptırarak gittim.ikidinde de hsfif kusurla geçti.
Nedenini sorduğumda far ayar cihazlarinin avrupa olusu, far ayar yapan yerlerdeki cihazlarin birbiriyle ayni olmadığı için hafif kusurla geçtiğini soyledi.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 Dci 80Bg
Kilometre: 79500
Yakıt: Tüm Akaryakıt Firm.
Lastik Markası: G.y. effect performa
İsim ve Şehir: Antalya

İleti BAKIM » 08 Ekim 2013 20:13

Arkadaşlar bir hafta benimde aynı hafif kusur olarak geçti daha önceki muayeneye gitmeden önce iki yere kontrol ettirdim ayarlarında herhangi bir kusur yok demelerine rağmen yine kısa hüzme far düşük dediler yalnız ayrılırken görevlilerden biri , mutlaka bir kusur yazmak zorundayız diye bir laf etti onun için kafaya takmıyorum eğer böyle bir düşünce varsa far ayarı yaptırsanda yine kusurlu yazarlar.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

İleti burak120320 » 08 Ekim 2013 22:19

Bu olay bence önemli arkadaşlar vize falan hikaye.. Far ayarı bozuk bi araç arkanıza yapıştığında yada dar bir sokakta karşınıza çıktığında ettiğiniz küfürleri hatırlayın!!! Ben çok ciddi sövüyorum bu gibi durumlarda. Durum müsaitse uygun bir şekilde uyarmaya çalışıyorum, adam olan anlayıp utanıyo zaten. Far ayarının düşük olması da ayrı bir dert, görüş açısı ne kadar düşük olursa güvenlikte o kadar az olur. Oktay Abi'nin de vizeyi dert ettiğini sanmıyorum zaten..
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Devrim » 09 Ekim 2013 15:02

Merhaba.

Far ayar vidaları farın üst kısmında. Fakat orada çeşitli deliklere sahip saç bir alan vardır. Dikkatli bakarsanız beyaz, + şekilli plastik "dişi" vidayı görürsünüz orada. Normal bir tornavida ile ayar yapabilirsiniz.

Benim Angel farların merceklerine bir türlü alışamadım ve hep yukarı kaldırma ihtiyacı duyuyorum. O yüzden şunları yapıyorum. Bir akşam vakti, düz bir duavarın önüne geçiyorum. Önce standart (sıfır) ayardayken, duvar üzerinde bir referans noktası belirliyorum. Sonra -1'e alıyorum. Farlar iniyor tabii. Son olarak da iki farın seviyesini duvarda belirlemiş olduğum referans noktasına yükseltiyorum.

Tabiiki sürekli -1'de kullanıyorum. Ama gece şehirler arası yolculuklarda sıfır'a çıkarıyorum. Görüşüm iyileşiyor ama karşı tarafı da rahatsız etmiyor.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti MaYuCeL » 09 Ekim 2013 21:14

Devrim abi bende aynısını benim mercekli farlarda yapıyorum.
-2 ye göre ayarlıyorum. sonra -4 dekullanıyorum.
karanlık yola girersem 0 a kaldırıyorum. ama yinede karsıdan geleni rahatsız etmiyor.
Taaaki uzunları yakana kadar. Bu hali ile 0 konumunda uzunları yaktıgımda ufuk cizgisine kadar olan ne kadar tabela varsa parlıyor :)
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti Devrim » 07 Kasım 2013 15:34

Of of evet, uzunları söylemeyi unutmuşum. Mercekli farı maskeleyen aparat sebebiyle kısa farlarda sıkıntı yok, ama uzunlar bir m..yak bir m..yak. :D
Bazen arkadan selektör yapmam gerekiyor bir araca, yapınca sanki ambulans gelmiş gibi çekiliyorlar sağa. :D Sollarken özür dileyesim geliyor. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti MaYuCeL » 08 Kasım 2013 05:52

Geçen gün İstanbul'da Ozan ile önlü arkalı Zeytinburnu'na gidiyoruz. Ozan arkamdan geliyordu, Birisi önüne geçer gibi oldu, Ozan da hali ile selektör yapıp uyardı, Bende tam dikizden Ozana bakıyordum ki o da ne. Sanki dersin Aksiyon sahnesinde patlayan otomobiller, Hep kendim selektör yaparken öndeki aracın arka kısmının çok aydınlandığını görüyordum ama etkisinin bu kadar sağlam olduğuna yeni şahit oldum :)

Bildiğin Stadyum aydınlatması gibi...
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi