AKÜ TAVSİYESİ

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: AKÜ TAVSİYESİ

İleti BAKIM » 13 Kasım 2013 01:11

Aküyü kendimiz değiştirebiliriz akü kutup başı somunları genelde 10 numara dır o yüzden 10 numara lokma veya açık ağızlı anlatarla önce eksi (-) kutbu söküp daha sonra da (+) kutbu sökmeliyiz sonra akü bağlantı civatalarınıda söküp aküyü yerinden çıkarmalıyız .Yeni aküyü yerine koyduktan sonra önce artı (-) kutbu daha sonradan (+) kutbu yerine takıp somunlarını sıktıktan sonra akü bağlantılarınıda sıkarak işlemi tamamlarız , bu arada radyo elektrik bağlantısı kesildiğinden radyo kod isteyecektir kod numarasını girip radyoyu aktif hale getiririz eğer kod numarasını bilmiyorsak servis yolu gözükebilir fakat bazı özel servislerde radyoyu yerinden söküp arkasındaki seri numarasından kodu bulabiliyor işlem tamamdır .
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

İleti escaba_tr » 14 Kasım 2013 00:01

Salı günü Bosch car servise gittim, aküyü değiştirdim, 72 amperlik olanından takıldı, ayrıca bilgisayara bağlanıp genel bir check up da yapıldı,ne yapılacaksa yapılsın biz paramıza bakalım mantığı yerine sorulan her soruya samimi cevaplar bulmak ve ilgi alaka gerçekten güzeldi, yetkili servisde bunu görememek üzücüydü..
escaba_tr
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: 2010 ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 70 hp
Kilometre: 138000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Bridgestone
İsim ve Şehir: ismail İstanbul

İleti karambol81 » 14 Ocak 2014 07:21

Dun aksam varta 60 amper akuyu 160 tl ye aldim. 3 dene once takilan mutlu akuyu diger aracima aldim
Bakalim varta nasil çıkacak
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 Dci 80Bg
Kilometre: 79500
Yakıt: Tüm Akaryakıt Firm.
Lastik Markası: G.y. effect performa
İsim ve Şehir: Antalya

Önceki

Elektrik & Elektronik