felipeselim demiş ki:Merhaba. benim aracım 2006 model 1.4 dynamique 98 hp. aracımda Atiker safefast lpg sistemi var. aracımdaki genel problem ise araç lpg'ye geçerken özellikle sabahları işe giderken stop ediyor. Hareket halindeyken stop etmiyor ama lpg'ye geçerken fren yapıyormuş gibi bir salınım yapıyor. Özellikle Lpg'ye geçmeden trafiğe çıktıysam ışıklarda filan çok tedirgin oluyorum. Lpg ustasına gidip sistemi kontrol ettirdim ancak usta sadece Lpg'ye geçiş sıcaklığını 35 dereceye yükseltti ve sistemde sıkıntı yok dedi. Ama sorun devam ediyor. Bu yüzden aracımı benzinli kullanıyorum. Bana bu konuda yardım edebilir misiniz arkadaşlar? Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir. Şimdiden teşekkürler. :!:
felipeselim demiş ki:Cevap için teşekkür ederim. söylediğiniz gibi başka bir servise gittim. o servisteki ustada regülatör sorunu dedi ancak tesadüf üzerine Atiker den bir mühendis geldi o baktı aracıma ve sorunu şıp diye buldu. Sorun gaz kesici denilen cihazdaymış. normalde bu parça araç stop ettiğinde gaz akışınıda durduruyormuş. benimki bozuk olduğu için regülatöre gelen gaz akışı kesilmediği için regülatörün içinde gaz birikiyormuş. bu da stop etmeye yol açıyormuş. benim gibi sorun yaşayan varsa bu tip parçaları da kontrol ettirmelerini tavsiye ederim. Planetearth cevabın için çok teşekkürler tekrardan :-)
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir