3 sene boyunca bu konu tartışılmış. :) Yıl olmuş 2015 ve hala aynı durumlar devam etmekte arkadaşlar. :)
2012 model 1.5 dci 55kw aracımızı aldığımızda 79000 km'deydi. O sıralar bu sesi duyduğuma emin değilim. Bir iki ay önce 80000 bakım zamanı geldi, bakımı yapıldı. Sonrasında bir akşam sessiz bir vakitte tam olarak "ıslık" diyemeyeceğim ama bir inleme sesi duydum. 2. vites 2000 devir civarında. Herhalde turbodan geliyordur ve normaldir dedim. Nede olsa bakımdan yeni çıkmıştı araç. Bir iki ay boyunca arada nadir olarak fark ettim bu sesi. Ta ki dün akşam müzik kapalı sessiz ilerlerken yokuş çıkarken yine duyana kadar. Aklıma takıldı bu sefer ve internette araştırmaya başladım. Dün akşamdan beri okuyorum yazılanları ama bu ses normal mi değil mi hiç bir şey anlamadım. Normal olsa, duymayan var. Çok büyük sorunlar çıkartır diyen var. Aklım karıştı doğrusu.
Az önce boş bir alanda denemeye çıktım. Motor ısınana kadar sesi duymadım. Motor ısındıktan sonra 2000 devir civarında bir inleme sesi geliyor motordan. Birde yokuştan aşağı inerken denedim. 2000 devirde kalacak şekilde yokuş aşağıya inerken gaza basmamama rağmen yine aynı ses geliyordu. Bu öyle çok rahatsız edici bir ses değil, kulak kabartmak gerekiyor biraz duymak için.
Velhasıl kelam servisteki tanıdığım abiyi aradım durumdan bahsettim. Hafta sonuna randevu verdi, gel bir bakalım dedi. Servisteki ustaların tavırlarıyla ilgili yazılarda okudum. Bu ses normal dieyip yollayabilirler, şaşırmam. Turbo değişecek derlerse, aracın garantisi devam ediyor umarım garantiden halledilir. Bakalım hayırlısı. :|
Duruma göre bilgilendirmemi yazarım arkadaşlar.