merhaba, sorunu uzun şekilde yazmak istiyorum. kurban bayramının 2.günü ankaradan istanbul istikametine ilerlerken "elektronik arıza ikaz lambası" yandı.
bir kaç ay önce aracımın hararet lambası yanmıştı. su eksiltiyordu. motor tamircisine götürdüğümde arabanın motorunun sökümesi gerektiğini söylemişti. tabir masrafı 4-5bini bulacağından bahsetmişti. buna inanmadım motoru söktümedim, iyide yaptım çünkü sıkıntı radyatör tıkanıklığından kaynaklanıyordu. usta radyatörü çıkması ile değiştiğini söyledi bununla birlikte, termostat müşürü, devir daim motoru da değişti hazır açılmışken triger seti de komple değişti. vs vs.
konu uzadı farkındayım. elektronik arıza ikaz lambası yandıktan arabayı hiç ilerletmedim hemen durdurdum. kaputu açtığımda yine radyatör suyu geçirmemişti, su eksiltmişti fakat hararet lambası da YANMAMIŞTI. yanan ışık sadece elektronik arıza ikaz lambasıydı. marş basmadı bende sıkıntı çıkmasın diye tekrar tekrar zorlamadım. yolda kalan aracımı 350TL karşılığı çamlıdereden, 88 otoya çektirdim. (2 çocuk + hanım + ben çekici tepesinde, bildiğin rezalet)
bayramın 2. günü açık olan usta arabanın kontağını çevirip bu arızanın triger kayışı kopması olduğunu siboplarında eğrilmiş olacağını söyleyip bayram sonrası vermek üzere arabanın kalması gerektiğini söyledi. 2.000TL karşılığı motor kapağının yapılacağını ve triger setinin yenileceğini bildirdi. bildiğim kadarı ile symbollerde motor arızası olası birşey değil ve ilgili arıza yine internetten okuduğum kadarı ile elektriksel veya motorine karışan su veya enjeksiyon ile ilgili olması gerektiği halde usta motorun kapağının açılması gerektiğini söylemesi ve benim aciziyetim...
her neyse arabayı bırakıp eve geldim. 1-2 saat sonra usta arayıp trigerin kopmadığını arabanın arızasının motorun pistonlarında olduğunu motorun komple inip binmesi gerektiğini söyledi. ben ısrarla arabanın motorunda bir sıkıntı olmadığını iddia ediyorum.
sorun ne olabilir. bana bu işin uzmanı bir arkadaş akıl fikir verebilir mi? maalesef ki ustalar "hele bir sökek bakak sorunu anlarız" kafasından kurtulamadı.