ClioIII Araçlarımızın Yol Tutuşu

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: ClioIII Araçlarımızın Yol Tutuşu

İleti Devrim » 17 Aralık 2009 01:16

Yaz sonu Mersin'den gelirken, otobanın son kilometrelerinde (Pozantı Ereğli kavşağı yakınlarında) güzel bir genişlikte (hafif aşağı eğimde) 170'lere çıkmıştım. Çok merak ettiğim için hızlı ama ufak hareketlerle direksiyonu şöyle sağa-sola iteledim. Titreşimi hissettim ama tehlikeli olmadı. Ayrıca yüksek hızlarda direksiyonun tepkisizliği güzel.

O vaziyet bana güven verdi ve daha da basacaktım ama uyarı levhalarına boğuldum, çünkü yolun sonuna yaklaşıyordum...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti umurcak » 17 Aralık 2009 10:43

simdi sizin araclar dizel benimksi benzinli 1.2 sizin lastik taban kalıngı birazdaha fazla cok fazla dil ama az fark var yanii..benim aracla sizin arac arasında cok fark olurmu yol tutusu olarak ki ben denedim iyi performans veryo ama sizinkiler sanki birazdaha iyi gibi geldi bana okdar su birikintisiden gecip yagmurlu havada basmak dengeli olması falan sanki sizde birazdaha iyi gibi dogrumu düsündm acaba??
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 0
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti oremos » 17 Aralık 2009 17:25

ARKADAŞLAR BENCE ARACIN YOLU NASIL TUTTUĞU DEĞİL ÖNEMLİ OLAN SİZİN DİREKSİYONU NASIL TUTTUĞUNUZDUR SIMSIKI TUTUNUN HAYATA TUTUNUN DİYORUM.SAYGILAR
ADMiN: Lütfen sürekli büyük harf kullanmayınız. (3)
oremos
ER
ER

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 85bg
Kilometre: 3000
Yakıt: opet euro
Lastik Markası: goodyear
İsim ve Şehir: hakan ankara

İleti blackstar » 17 Aralık 2009 22:57

Bence 110 km ye kadar aracın yol tutuşunda problem yok. edirne otobanı bilen bilir viyadüklerde baya bi rüzgar var 150 den sonra araç kontrolü biraz zor oluyor 170 kadar cıktım dahada denemedim. 110-140 arası otobüs kamyon sollarken türbülanstanmıdır anlamadım ama arac bi tuhaf oluyor uyuz oluyorum.
ama genel itibari ile b segment için oldukça iyi bir yol tutuşu var.
blackstar
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 98hp
Kilometre: 5000
Yakıt: opet - benzin
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ramazan - istanbul

İleti dikmenibo » 18 Aralık 2009 18:44

umurcak demiş ki:simdi sizin araclar dizel benimksi benzinli 1.2 sizin lastik taban kalıngı birazdaha fazla cok fazla dil ama az fark var yanii..benim aracla sizin arac arasında cok fark olurmu yol tutusu olarak ki ben denedim iyi performans veryo ama sizinkiler sanki birazdaha iyi gibi geldi bana okdar su birikintisiden gecip yagmurlu havada basmak dengeli olması falan sanki sizde birazdaha iyi gibi dogrumu düsündm acaba??

biraz fark olacaktır, lastik başına 2cm daha geniş bir alana basıyor lastik, buna alan olarak bakarsak fark daha bariz olur
aracın genel olarak yol tutuşu iyi ama.. yana çok fazla yatmıyor, direksiyon yüksek hızlarda tepkili, arka taraf rakipleri kadar sert değil..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 85bg BVR
Kilometre: 65000
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: İbrahim-İstanbul

İleti umurcak » 19 Aralık 2009 09:35

evet orası biraz dogru fazla yatmıyo arka taraf hafif kalıyor tabiri caizse kıç atıyo...ama cok zorlamadıkmı yine iyi arkadasımda astra var cok saglam tutusu var ani manevralarda okdar saglam basıyoki masallah bide ben benim aracla denim dedim onun kadar olmasada yakın manverası vardı
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti dikmenibo » 19 Aralık 2009 11:59

umurcak demiş ki:evet orası biraz dogru fazla yatmıyo arka taraf hafif kalıyor tabiri caizse kıç atıyo...ama cok zorlamadıkmı yine iyi arkadasımda astra var cok saglam tutusu var ani manevralarda okdar saglam basıyoki masallah bide ben benim aracla denim dedim onun kadar olmasada yakın manverası vardı

astra bir üst sınıfta yanlız :) gerçekten dediğiniz gibi çok iyi yol tutuşu var, arkayı atmıyor, önden de az kayıyor (90hp cdti).
ama clio ile karşılaştırmak yanlış olur bence..
kıç atma olayını ben bozuk yollarda yaşıyorum, yada hani yerde metalden kedi gözleri oluyor ya, arka süspansiyon torsiyon çubuklu olduğu için bir tekerleğin hareketi öbürünü de etkiliyor.. bu nedenle yanal olarak bi stabilite sorunu oluşuyor..
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti hasmer » 19 Aralık 2009 12:19

Herkese merhaba , benim kendi aracım 2007 corolla verso , yol tutuşu kesinlikle(kendi sınıfında"MPV" tabii) üst düzey bir araç...Şu ana kadar clio'yu sadece şehir içinde kullandığımdan yol tutuşu konusunda bir fikrim yok ama B segmenti de olsa 1260 kg ağırlığında bir HB'in yol tutuşunun kötü olmaması lazım(Sn dikmenibo hocam clio sizin de özellikle belirttiğiniz gibi şehir içinde üst düzeyde rahat ve kullanışlı). Verso ile karşılaştırmak Clio'ya haksızlık olacak ama görüşlerimi yazacağım inşallah. Selamlarımla...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti umurcak » 19 Aralık 2009 15:37

ben zaten astra ile kıyaslamıyorum ama hani arkdasım manevraları sert alınca bide ben kendi aracımla denim nasıl olcak diye..astra zaten megane sınıfı anca o hakkından gelir :D
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti dikmenibo » 19 Aralık 2009 15:44

umurcak demiş ki:ben zaten astra ile kıyaslamıyorum ama hani arkdasım manevraları sert alınca bide ben kendi aracımla denim nasıl olcak diye..astra zaten megane sınıfı anca o hakkından gelir :D

okk :D
aynı hisleri ben de yaşadım hocam :D benim de arkadaş sert manevralar deniyodu da kaydıramıyodu, bizde maaşallah gaza abansak araç kopuyo :lol:

hasmer@
verso karşılaştırmasını merak ediyorum :) yüksek ve konfora yönelik oluşu onu biraz geri bırakacaktır gibime geliyor.
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti impossible » 19 Aralık 2009 19:48

arkadaşlar konumuz Clio III araçlarımızın yol tutuşu,
elma ile elma
armut ile armut
görüşlere her zeminde saygı duyarım tabii ki; ama bir üst sınıf astra, hatta alakası olmayan verso ile kıyasa kalkmak çok yanlış,
fiyatları ne olursa olsun,
ben bu görüşteyim
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti dikmenibo » 20 Aralık 2009 00:41

referans olarak alınamayacak olsalarda, belli modellerle karşılaştırmak gerekiyor, yoksa clio nun yol tutuşunu nasıl yorumlayabiliriz :)
bu forumu okuyan clio sahibi olmayan yabancı biri için ' corsadan daha konforlu ve daha iyi yol tutuyor ' dememizin bir anlamı olmayabilir her zaman. birşeyi tanımlarken, bildiğimiz ölçüleri kullanmak daha doğru olur.. mesela ben clio nun yol tutuş karakterini peugeot 308 ile yakın görüyorum, aradaki fark peugeot un ağır olması ve arka süspansiyonunun daha kompleks ve iyi olmasından doğuyor bence..ama karakter olarak benzer tepkilere sahipler..

demek istediğim, b sınıfı hb bi aracı c sınıf hb ile karşılaştırmamızda bir sakınca yok bence. verso biraz uç bir örnek olabilir ama alt yapı olarak auris ile birler.. tabi gidip de c sınıfı sedan ile yada d sınıfı herhangi bir model ile karşılaştırmak saçma olur.. amaç, yol tutuşu tanımlamak sadece

ben böyle düşünüyorum, dilim sürçtüyse affola :)
dikmenibo
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti umurcak » 20 Aralık 2009 01:35

dikmenibo demiş ki:referans olarak alınamayacak olsalarda, belli modellerle karşılaştırmak gerekiyor, yoksa clio nun yol tutuşunu nasıl yorumlayabiliriz :)
bu forumu okuyan clio sahibi olmayan yabancı biri için ' corsadan daha konforlu ve daha iyi yol tutuyor ' dememizin bir anlamı olmayabilir her zaman. birşeyi tanımlarken, bildiğimiz ölçüleri kullanmak daha doğru olur.. mesela ben clio nun yol tutuş karakterini peugeot 308 ile yakın görüyorum, aradaki fark peugeot un ağır olması ve arka süspansiyonunun daha kompleks ve iyi olmasından doğuyor bence..ama karakter olarak benzer tepkilere sahipler..

demek istediğim, b sınıfı hb bi aracı c sınıf hb ile karşılaştırmamızda bir sakınca yok bence. verso biraz uç bir örnek olabilir ama alt yapı olarak auris ile birler.. tabi gidip de c sınıfı sedan ile yada d sınıfı herhangi bir model ile karşılaştırmak saçma olur.. amaç, yol tutuşu tanımlamak sadece

ben böyle düşünüyorum, dilim sürçtüyse affola :)

aynen katılyorum
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti impossible » 21 Aralık 2009 00:25

estağfirullah..
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti hasmer » 21 Aralık 2009 12:03

Herkese Merhaba ,hafta sonu foruma bakamadığımdan yanlış anlaşılmayla da olsa bir tartışma başlatmış olduğumu görüyorum.Arkadaşlar benim amacım tamamen ön yargısız "segment farkını da belirterek" aktif olarak 3 yıldır kullandığım bir araçla eşimin kullanımı için yeni aldığımız aracı "bilimsel ve teorik açıdan bakmaksızın ,sadece kullanıcı açısından değerlendirerek" görüşümü belirtmek ve belkide merak edecek olanlara bir fikir vermekti.Ben clio yu auris veya astra ile karşılaştıramam (ha bu arada sözü geçen iki aracı da fikir sahibi olacak kadarda kullanmam ve bilmeme rağmen) çünkü bizim auris,astra,308'imiz yok ama verso'muz var , eşime aitte olsa clio'muz da var.Clio'yu sevdiğimiz vede aynı sınıfındaki araçlarla karşılaştırdığımızda sunduğu avantajlar(yakıt ,güvenlik,donamın vs.) nedeniyle 2 aylık araştırma, karşılaştırma sonucu aldık , şu anda (araç 10 günlük) seçimimizden memnun ve mutluyuz...Hafta sonu clio ile 200 km kadar yol yaptık(istanbul-çatalca otoban ve çatalca-saray arası köy yolları).Araç rodajda "ayrıca tam da tanımadığım ,tepkilerinin ne olacağını bilemediğim" için limitlerde kullanamadım.Ancak gerek otobanda (130'u geçmedim) gerekse virajlı köy yollarındaki kullanımında kesinlikle güven verdi.Limitlerine yakın kullanımda Verso ile 80-90 km/h ile geçtiğim virajları clio ilede 60-70 le(limitlerini zorlamadan) geçtim.Sadece dönüşte otobandaki(İstanbulda pazar akşamı ciddi rüzgar/fırtına vardı) yanal rüzgarlardan etkilendiğini ama sürücüsünüde strese sokmadığını söylemeliyim.Sn.dikmenibo , verso sınıfı ve tipinden beklenmeyecek derecede iyi yol tutan (eski toyotacı olduğum için corolla hatchback ve auris den iyi , corolla sedandan da çok iyi olduğunu iddia edebilirim;sorulursa toyota yetkili satıcılarıda bu görüşümü teyit ederler.Verso cliodan sadece 125 kg daha ağır(1385 kg) 17-18 cm daha yüksek(167cm) , 34-35 cm daha uzun(436cm) bir araç ancak arkaya çok yakın konumlandırılmış aksı sayesinde iyi yol tutuyor.Clio'muz ise ona yakın ve tatmin edici.Amacım sadece fikrimi söylemekti , yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.Görüşümce forumlarda amaç tartışarak öğrenmek olmalı. Ben sizlerden çok şey öğrendim, selamlarımla...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

ÖncekiSonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi