MP3 çalar hakkında

Araçlarımızın tüm elektrik ve elektronik donanım ve aksamlarıyla ilgili konular.

Re: MP3 çalar hakkında

İleti Devrim » 30 Kasım 2008 17:43

Tolga demiş ki:ben sadece klımanın havası ıcın yer var sanırdım torpıdoda aux varmıydı meger? pekı bu sadece mp3 calar ıcın yoksa tarck calanlar ıcınde gecerlımı?

Ben AUX girişini zaten sadece Dynamique'lerde var olduğunu biliyorum. E doğal olarak o modeldeki Cd çalar MP3 de okuyor. Ama bence bu kural değişebilir. Expression model aracınız vardır ama Teknoloji paket falan derken yine MP3 okuyan bir Cd çalarınız olabilir. Dolayısıyla AUX girişiniz de olur bu sayede.

Benim aracın kullanım kılavuzunda giriş çıkış vb. port'ların, torpidoda, sol-üst köşede olduğu yazılı. Ama bende AUX yok o ayrı. :mrgreen:
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Orkun » 30 Kasım 2008 20:02

Bende yerleri mevcut fakat içeriği yok sanırım zaten görünmüyor. Varsa eğer çok mutlu olurum yani.
Bizim araçlarda da torpido soğutması mevcut muymuş?
Orkun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Authentique 1,2
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Orkun İZMİR

İleti Orkun » 30 Kasım 2008 23:22

Tolga demiş ki:
Orkun demiş ki:Bende yerleri mevcut fakat içeriği yok sanırım zaten görünmüyor. Varsa eğer çok mutlu olurum yani.

evet var

Hangisi abi var? :D Soğutma mı yoksa aux mu? Her ikisi de dersen daha bi mutlu olurum :)
Orkun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Devrim » 01 Aralık 2008 11:05

Orkun demiş ki:
Tolga demiş ki:
Orkun demiş ki:Bende yerleri mevcut fakat içeriği yok sanırım zaten görünmüyor. Varsa eğer çok mutlu olurum yani.

evet var

Hangisi abi var? :D Soğutma mı yoksa aux mu? Her ikisi de dersen daha bi mutlu olurum :)

Orkun arkadaşım; (1) Cd çaların Expert tuşuna basılı tutarsan ayrı bir menüye girer. Burada AUX ve benzeri fonksiyonları açıp kapatabiliyoruz ama ya cihazımızın arkasında giriş-çıkış port'u bulunmuyor ya da bulunduğu hâlde araç üreticileri cihazın arkasından torpidoya hat çekmemişler. Bilemiyorum ama eğer elindeki Cd çalar MP3 okumuyorsa ya da aracın Dynamique değilse bahsettiğin içeriğe sahip değilsin. Benim araç da Authetique ve bende de AUX yok. Ama Cd çaları söküp arkasına bir bakmak da gelemedi değil aklıma hani...

(2) Torpido soğutması da yine üst modellerle ilgili malesef. Ama yolculuklarda klimayı açınca torpionun bir miktar soğuduğunu sanıyorum ama bu özellikten bahsedecek kadar değil. Yani torpidoya koyduğum kola veya su buz gibi kalamaz. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti emretes » 01 Aralık 2008 16:34

Devrim demiş ki:
Orkun demiş ki:
Tolga demiş ki:

evet var

Orkun arkadaşım; (1) Cd çaların Expert tuşuna basılı tutarsan ayrı bir menüye girer. Burada AUX ve benzeri fonksiyonları açıp kapatabiliyoruz ama ya cihazımızın arkasında giriş-çıkış port'u bulunmuyor ya da bulunduğu hâlde araç üreticileri cihazın arkasından torpidoya hat çekmemişler. Bilemiyorum ama eğer elindeki Cd çalar MP3 okumuyorsa ya da aracın Dynamique değilse bahsettiğin içeriğe sahip değilsin. Benim araç da Authetique ve bende de AUX yok. Ama Cd çaları söküp arkasına bir bakmak da gelemedi değil aklıma hani...

(2) Torpido soğutması da yine üst modellerle ilgili malesef. Ama yolculuklarda klimayı açınca torpionun bir miktar soğuduğunu sanıyorum ama bu özellikten bahsedecek kadar değil. Yani torpidoya koyduğum kola veya su buz gibi kalamaz. :)

Benim arabada teknoloji + konfor paketi var. MP3 çalar da var, torpido soğutması da... Ama benim derdim AUX özelliğinin bir işe yaramaması, çünkü giriş yapacak soket yok!!! Soket olmayınca menünün olması da bir işe yaramıyor haliyle...

Servistekilerin de bu tür bir özellikten haberi yok. İşin tuhaf tarafın internette araştırma yaptım ve bu AUX'un ne işe yaradığıyla ilgili doğru düzgün bir bilgiye de ulaşamadım. Bir şekilde bir jak girişi olması lazım ama nasıl, nerede?..
emretes
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İsim ve Şehir: Emre - İstanbul

İleti Devrim » 01 Aralık 2008 16:48

emretes demiş ki:...İşin tuhaf tarafın internette araştırma yaptım ve bu AUX'un ne işe yaradığıyla ilgili doğru düzgün bir bilgiye de ulaşamadım...

Dediğim gibi, kitapçıkta girişin torpidonun içinde olduğu yazılı sadece. Diğer Dynamique aracı olanlar da kendi araçlarında olan biteni (veya olmayanı) yazarlarsa güzel olur. Belki de şu hands-free anahtar gibi AUX özelliği de Türkiye'deki üretim bandına eklenmemiştir.

AUX-IN denilen giriş (İng. Auxiliary. Aksesuar veya "yardımcı" olarak çevirebiliriz) aracınızdaki müzik sistemine harici olarak başka kendi güç ünitesine sahip ses kaynaklarının bağlanması için kullanılır. Harici Cd çalar, I-Pod, Mp3 çalar hatta plak çalar... Direkt mikrofon bağlanmaz çünkü mikrofonun dahili güç devresi yoktur.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti filip34 » 02 Aralık 2008 08:44

Selam,

FM transmıter Istanbulda ıse yaramıyor bilginize. Ben kendim birzat denedim.

Boşuna para vermeyin
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti emretes » 02 Aralık 2008 13:13

Devrim demiş ki:
emretes demiş ki:...İşin tuhaf tarafın internette araştırma yaptım ve bu AUX'un ne işe yaradığıyla ilgili doğru düzgün bir bilgiye de ulaşamadım...

Dediğim gibi, kitapçıkta girişin torpidonun içinde olduğu yazılı sadece. Diğer Dynamique aracı olanlar da kendi araçlarında olan biteni (veya olmayanı) yazarlarsa güzel olur. Belki de şu hands-free anahtar gibi AUX özelliği de Türkiye'deki üretim bandına eklenmemiştir.

AUX-IN denilen giriş (İng. Auxiliary. Aksesuar veya "yardımcı" olarak çevirebiliriz) aracınızdaki müzik sistemine harici olarak başka kendi güç ünitesine sahip ses kaynaklarının bağlanması için kullanılır. Harici Cd çalar, I-Pod, Mp3 çalar hatta plak çalar... Direkt mikrofon bağlanmaz çünkü mikrofonun dahili güç devresi yoktur.

Acaba gözden mi kaçırdım diye tekrar torpidoya baktım: Maalesef Dynamique versiyonunda da Aux girişi yok. Yani menü var ama soket yok. Ses sistemi ve araç elektroniğinden anlayan bir ustam var, teybi bir söktürüp ne yapabiliriz diye baktıracağım. Basit bir şeyse bir iki bağlantıyla Aux girişi yapabiliriz.

Benim bildiğim kadarıyla Aux girişleri için ara amfiye gerek olmaz, sesi sağlayan cihazın çıkış gücü Aux için yeterli olacaktır. Daha sonra gerekli yükseltmeyi teyp yapar. Bu yüzden teypteki giriş için gerekli fişi ayarlarsak basit bir bağlantıyla hallolabileceğini düşünüyorum. Bakacağız...
emretes
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti filip34 » 03 Aralık 2008 10:01

Abi teyinin arkasında giriş var ise bu işlem kolay 2 metre kabloya bakar.
Bence menü var ise girişte vardır.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti Devrim » 03 Aralık 2008 12:33

Devrim demiş ki:...aracınızdaki müzik sistemine harici olarak başka kendi güç ünitesine sahip ses kaynaklarının bağlanması için kullanılır...

emretes demiş ki:...Aux girişleri için ara amfiye gerek olmaz... ...gerekli yükseltmeyi teyp yapar...

Evet, demek istediğim buydu.

Yalnız diğer Dynamique kullanıcılarından ses seda yok. O yüzden Cd çaları söktürüp arkasına bakmanız gerekebilir malesef...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti emretes » 03 Aralık 2008 14:13

Devrim demiş ki:
Devrim demiş ki:...aracınızdaki müzik sistemine harici olarak başka kendi güç ünitesine sahip ses kaynaklarının bağlanması için kullanılır...

emretes demiş ki:...Aux girişleri için ara amfiye gerek olmaz... ...gerekli yükseltmeyi teyp yapar...

Evet, demek istediğim buydu.

Yalnız diğer Dynamique kullanıcılarından ses seda yok. O yüzden Cd çaları söktürüp arkasına bakmanız gerekebilir malesef...

Az önce ustaya gittim. Usta bu teyplerde aux terminali olduğunu ama giriş olmadığını söyledi. Ama yapılabiliyormuş. Orijinal bir mini iso soketi gerektiğini söyledi. Kendisinin önceden yaptığı bir giriş varmış, şimdi onu bulmaya çalışıyor. Bulamazsa durumu değerlendireceğiz.

Bu arada Renault bu gibi talepleri Moda'daki Adnan Elektronik'e yönlendiriyormuş, ustanın dediğine göre. Orada Aux girişi yapılıyormuş ama 80 ytl gibi bir fiyatı varmış. Benim bu Adnan El. konusunda bir bilgim yok. Nerededir, nasıldır hiç bilmiyorum.

Ama bizim ustanın bir çözüm üreteceğine inanıyorum.

Ayrıca Renault cd çalarlarının arka tarafındaki aux terminalinin pin şemasını da buldum internetten. Hiçbir şey yapamazsak, kendim bir şeyler de uydurabilirim gibime geliyor.

Sonuç itibariyle buna kafayı taktım. :geek:

Bir çözüm bulana kadar eylemlerim sürecek! :mrgreen:
emretes
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti emretes » 03 Aralık 2008 16:08

Tolga demiş ki:Kardes moda dakı yerle konusunca bana bılgı verırmısın beraber yaptıralım yanı bana usb cıkısı verebılecekmı dogrumu anladım ? egerkı oyleyse bende varım 4 gb usb takarım torpıdoya mıss track calar cunkı benımkısıde

USB çıkışı değil, Aux çıkışı. Aux çıkışında veri aktarımı yok, sadece stereo ses sinyali alırsın. Normal küçük walkman jakı ile iPod vs mp3 çalarları sisteme bağlayabilirsin. Ama şarkı seçimi vs kontrolleri yine iPod vs. üzerinden yaparsın.

Moda'daki yeri bilmiyorum. Ondan söz eden bizim usta. Bizim ustanın bu işi daha ucuza halledebileceğini zannediyorum. Olmazsa moda konusunda da bilgi alırım. Tabii ki forumda da bildiklerimi anlatırım. Şimdilik ustadan haber bekliyorum.
emretes
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti caglardr » 03 Aralık 2008 17:44

Öncelikle herkese merhaba foruma daha yeni üye oldum..bu arada ben de yeni bir clio 3 dynamique sahibiyim.bu forumda okuyunca arabada ilk baktığım aux girişi oldu.malesef yok.aynı zamanda maisteki teknik elemanların basını da baya ağrıttım:aux; clio 3 ün hiçbir versiyonunda yok paketlerinde de yok.ayrıca ekstra olarak serviste takın dedim biz takamayız dediler.Ancak dışarıda taktırabilirsiniz dediler... :cry:
caglardr
ER
ER

İsim ve Şehir: caglar izmir

İleti Orkun » 03 Aralık 2008 19:23

caglardr demiş ki:Öncelikle herkese merhaba foruma daha yeni üye oldum..bu arada ben de yeni bir clio 3 dynamique sahibiyim.bu forumda okuyunca arabada ilk baktığım aux girişi oldu.malesef yok.aynı zamanda maisteki teknik elemanların basını da baya ağrıttım:aux; clio 3 ün hiçbir versiyonunda yok paketlerinde de yok.ayrıca ekstra olarak serviste takın dedim biz takamayız dediler.Ancak dışarıda taktırabilirsiniz dediler... :cry:

Takamayız ne demek buna hakları yok ki. Showroomlarda bağlantıyı şöyle böyle yapıyorsunuz diyo zaten serviste takamıyorum demesi çok çok ilgniç. Yeri mevcut bugünde bakıcaktım unuttum yarın artık unutmayımda ufacık bi kabloyu bile kıstıklarına inanamıyorum. Clio symbolün en alt versiyonunda teybin önünde mevcuttu ama bi üst versiyonda yoktu :) Yani adamlar yer yapıyorlar ama takamayız diyorlar. Şimdi böyle olunca bende tereddüte düştüm acaba onlar ne yeri torpidodaki...
Orkun
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti caglardr » 03 Aralık 2008 20:12

malesef haklısın arkadasım adamlar nerden kısarız oturup onu düsünmüşler.Ben izmirde izmir renault maise sordum bunu adamlar takamayız dediler.ellerinde öyle bir aksam yokmuş.Bi de renaultun kendine has bir olayı değilmiş tamamen teyibin özellliği dediler valla bende anlamadım :roll: :!:
caglardr
ER
ER

İsim ve Şehir: caglar izmir

ÖncekiSonraki

Elektrik & Elektronik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 21 misafir