Birkaç gün önce şehiriçi normal seyir halindeyken göstergelerdeki zikzak şekilli ışık ve arıza ışığı yandı. Resim çekeceğim zaman yanmadığı için gösteremiyorum ama hani şu yatay zikzak şekilli gösterge ışığı... Araç 2007 1.5 dci 80 hp. Stop ışığı yanmadığı için durma gereği duymadım ama göstergede o ışık yandıkça uyuz oldum. Arabada belirgin herhangi bir sorun yoktu, herneyse aracı durdurduğumda hemen kitapçığa bakıp bu ışığın ne olduğunu öğrenmeye karar verdim ve yazdığına göre, mazotta su olabileceği, elektronik aksamda bir arıza olabileceği, enjeksiyon sisteminde bir arıza olabileceği yazıyordu. İyide hangisi? Bir ikaz lambasından bu kadar çok sonuç çıkarmı? sonrasında 1-2 gün ışık falan yanmadı ama geçen gün birşey oldu ki canımı fena sıktı... Araba 2500-3000 devirlerdeyken gaza basıp vites yükseltmeye yeltendiğimde sanki birşey arabayı arkadan tutmuşçasına kasıldı kaldı. 60 bin bakımını 1000 km önce yeni yaptım... Değişmeyen filtre kalmadı, baskı balata, fren balataları, triger ve alternatör kayışları hepsi yenilendi. İşin ilginci bunu canı istediğinde yapıyor olması. Yani sürekli bir sorun değil. Işık bazen yanıyor, bazen yanmıyor... Araba bazen şeytan gibi kaçıyor, bazen böbrek sancısı çeker gibi kasılıp kalıyor. Rölantide yada çalıştırmada hiçbir sorun yok... Tek marş 0.5 saniyede anında çalışıyor. Titretme yada kalkışta herhangi bir sorunda yok.
Sizce bu kasılma nedendir? Benim aklıma gelenler, ülkemizin malum dizel yakıtları yüzünden enjeksiyon yada ateşleme sistemi kirlendi ama neden ara ara yapıyor bunu çözemedim... Carbon cleanmı yaptırsam?
Şimdiden hepinize teşekkürler, kazasız belasız sürüşler...