rec_off demiş ki:devrim hocam ilgili bölümdeki açtığınız konuyu bulup okudum merak ettiğim bu olayı tekrar yaşadınız mı?..
Selam.
O sıkıntıyı bir daha hiç yaşamadım. Benim usta da "yakıttandır" dedi. Fakat bilir kişilerden gelen bu "bilmemneydendir" şeklinde söylemleri hiç sevmiyorum. Çok tahmini ve temellere dayanmayan sözler. İnandırıcı gelmiyor. Çünkü neden inanmadım, aynı depodaki mazotla o yolu geri geldim ve yine aynı şartları oluşturdum ama o ikazı almadım.
Serviste bilgisayarla bakıp bir hata ismi söylemişti ama gerçekten unuttum. Şimdi diyebilirsiniz ki "Ama usta bilgisayardaki hatayı yorumlayarak 'yakıttandır' demiş işte" diye. Fakat benim bu sıkıntı, benim motora bir damla mazot göndermediğim (cut-off) uzun an diliminde gerçekleşti hep. Yakıttan olsa, normal giderken veya rampa çıkarken neredeyse gazı köklediğim zamanlarda olması gerekmez mi?
Rampa aşağı 3-5 kilometrelik bir mesafe diliminde, anlık tüketim 0.0lt. iken geldi bu ikaz bana... Neyse...
Neticede bir daha karşılaşmadım bu sıkıntıyla. Fakat ben "nem" unsurunu da ön planda tutuyorum. Konya'da yaz mevsimi kurudur. Bu problem esnasında biz Toros'lardan Akdeniz bölgesine geçiş yapıyorduk ve gelen nemi çok güçlü şekilde hissediyorduk içeride. Aynı buhranı motor da yaşamış olabilir diye düşünüyorum. :)
Yaz sonrası ya da kış vaktı, aynı aşağı yokuşları çok geçtim tekrar tekrar. Nem dışında aynı koşulları oluşturdum (yakıt istasyonum daima aynı yerdir). Fakat bir daha ikaz almadım...
rec_off demiş ki:benim aracı alırken pazarlığında vardı semih hocam aracı alalı 1 ay olacak neredeyse ama daha anca kısmet olacak gidip taktırmak :)
bu arada sormayı unuttum oradaki arkadaşlara sensörler siyal olacaksa eğer takıtrmayayım hiç diye düşünüyorum tamponunda siyah olmayan bir araç ta çok kötü bir görüntü oluşturur gibime geliyor
Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 92 misafir