SIFIR ARAÇ ENJEKTÖR PROBLEMİ

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

SIFIR ARAÇ ENJEKTÖR PROBLEMİ

İleti rec_off » 28 Ocak 2011 22:20

arkadaşlar merhaba az önce yaşadığım sorunla ilgili fikirlerinize ihtiyacım var canım çok sıkıldı.
Daha 3 haftalık 1.5 dci aracımla akşam gelirken anahtar ışığı yandı ve ekran da enjektörleri kontrol ettir yazısı yazdı yaklaşık 20 km sonra kendiliğinden söndü.
aracım daha 850 km de sıfır bir araç ta bu uyarı da neyin nesi diye bayağı kafama takıldı şimdi.
bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
iyi akşamlar...
rec_off
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCİ 85 BG
Kilometre: 0
Yakıt: petrol ofisi
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: candar

Re: SIFIR ARAÇ ENJEKTÖR PROBLEMİ

İleti Bayram » 28 Ocak 2011 22:30

Yanlış hatırlamıyorsam benzer bir problemi Devrim bey yaşamıştı.

Yokuş aşağı cut-off devredeyken
eğer sizdede aynı şekilde ise kendisine mesaj atarsanız yanıtlayacaktır
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti rec_off » 28 Ocak 2011 22:44

şu an tam olarak ikaz ışığını ilk gördüğüm de cut off devrede miydi değil miydi malesef ben de hatırlayamıyorum :(
rec_off
ONBASI
ONBASI

İleti Devrim » 28 Ocak 2011 23:48

Sorunlar & Problemler bölümünde benzer bir konu açmıştım, bir göz atınız.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti rec_off » 29 Ocak 2011 00:28

devrim hocam ilgili bölümdeki açtığınız konuyu bulup okudum merak ettiğim bu olayı tekrar yaşadınız mı?
ben de yarın bi servis e uğramak istiyorum ama başıma neyin geleceğini bilemediğimden de açıkçası çekiniyorum biraz çünkü daha 3 haftalık bir aracı da kurcalatmak istemiyorum malum servisteki ustaların hali pek de iç açıcı değil
ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
rec_off
ONBASI
ONBASI

İleti semih89 » 29 Ocak 2011 00:45

yakıtı nereden almıştınız son seferde ? bildiginiz yer miydi
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti rec_off » 29 Ocak 2011 00:59

evet uzun zamandır kullandığım shell den almıştım yalnız aracı alalı ilk defa geçen gün depo yu fulledim normalde her zaman dolu tutarım depo yu ama bu sefer niyeyse böyle yaptım yakıttan kaynaklı bir sorun olursa o da ayrı bir bomba olur bnim için
rec_off
ONBASI
ONBASI

İleti Sani » 30 Ocak 2011 00:48

Yakıtta su olabilir, pislikte gitmiş olabilir.
Bir kere daha gözlemleyin. Zaten şu an beyine arıza kaydı girmiştir, bakıma kadar olmazsa, bakımda hatırlatırsınız, kontrol ederler.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 30 Ocak 2011 11:29

rec_off demiş ki:devrim hocam ilgili bölümdeki açtığınız konuyu bulup okudum merak ettiğim bu olayı tekrar yaşadınız mı?..

Selam.

O sıkıntıyı bir daha hiç yaşamadım. Benim usta da "yakıttandır" dedi. Fakat bilir kişilerden gelen bu "bilmemneydendir" şeklinde söylemleri hiç sevmiyorum. Çok tahmini ve temellere dayanmayan sözler. İnandırıcı gelmiyor. Çünkü neden inanmadım, aynı depodaki mazotla o yolu geri geldim ve yine aynı şartları oluşturdum ama o ikazı almadım.

Serviste bilgisayarla bakıp bir hata ismi söylemişti ama gerçekten unuttum. Şimdi diyebilirsiniz ki "Ama usta bilgisayardaki hatayı yorumlayarak 'yakıttandır' demiş işte" diye. Fakat benim bu sıkıntı, benim motora bir damla mazot göndermediğim (cut-off) uzun an diliminde gerçekleşti hep. Yakıttan olsa, normal giderken veya rampa çıkarken neredeyse gazı köklediğim zamanlarda olması gerekmez mi?

Rampa aşağı 3-5 kilometrelik bir mesafe diliminde, anlık tüketim 0.0lt. iken geldi bu ikaz bana... Neyse...

Neticede bir daha karşılaşmadım bu sıkıntıyla. Fakat ben "nem" unsurunu da ön planda tutuyorum. Konya'da yaz mevsimi kurudur. Bu problem esnasında biz Toros'lardan Akdeniz bölgesine geçiş yapıyorduk ve gelen nemi çok güçlü şekilde hissediyorduk içeride. Aynı buhranı motor da yaşamış olabilir diye düşünüyorum. :)

Yaz sonrası ya da kış vaktı, aynı aşağı yokuşları çok geçtim tekrar tekrar. Nem dışında aynı koşulları oluşturdum (yakıt istasyonum daima aynı yerdir). Fakat bir daha ikaz almadım...

Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti rec_off » 30 Ocak 2011 17:21

dün sabah servise uğradım aracı aldığım satış temsilcisi aynı uyarıyı ben de arada alıyorum mazottan kaynaklanıyor akaryakıt istasyonu nu değiştir dedi (onda da 2011 clio 3 var)...
ustayla konuştuk sorun olmaz yakıttan olmuştur dedi zaten salı günü için kol dayama ve park sensörü taktıracağımdan randevu aldım sabahtan gideceğim servis te randevu veren arkadaş da ne yapılacağını sorduğunda bunu da ekledim yapılacaklar ve kontrol ettirelecekler arasına yani salı günü sonuç hakkında daha detaylı bilgi verebileceğim size...
bu arada aynı uyarıyı da bir daha almadım almam da inşallah :)
rec_off
ONBASI
ONBASI

İleti semih89 » 30 Ocak 2011 23:37

park sensörü ve kol dayama için servis gidecekseniz bir kez daha düşnün 180 liraya taktırdım aynısı piyasada 50lira :) .
semih89
YARBAY
YARBAY

İleti rec_off » 01 Şubat 2011 02:03

benim aracı alırken pazarlığında vardı semih hocam aracı alalı 1 ay olacak neredeyse ama daha anca kısmet olacak gidip taktırmak :)
bu arada sormayı unuttum oradaki arkadaşlara sensörler siyal olacaksa eğer takıtrmayayım hiç diye düşünüyorum tamponunda siyah olmayan bir araç ta çok kötü bir görüntü oluşturur gibime geliyor
rec_off
ONBASI
ONBASI

İleti semih89 » 01 Şubat 2011 17:55

boyuyor servis sorun değil be boyattım daha kullanılıyor.
semih89
YARBAY
YARBAY

İleti MaYuCeL » 01 Şubat 2011 18:20

rec_off demiş ki:benim aracı alırken pazarlığında vardı semih hocam aracı alalı 1 ay olacak neredeyse ama daha anca kısmet olacak gidip taktırmak :)
bu arada sormayı unuttum oradaki arkadaşlara sensörler siyal olacaksa eğer takıtrmayayım hiç diye düşünüyorum tamponunda siyah olmayan bir araç ta çok kötü bir görüntü oluşturur gibime geliyor

Sensörleri tampon renginde boyuyorlar. Bende serviste taktırmıştım hemen boyadılar...
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti rec_off » 03 Şubat 2011 20:43

evet ben de özellikle ve ısrarla söyledim park sensörlerini boyadılar yalnız kol dayama yı hala takmadılar montajı yapıcak arkadaş gelmemişmiş anladım ki (salı dan bu yana) clio ların orjinal kol dayaması diye birşey artık kalmamış taşeron adamlara ya da parçacılara hazırlattırıp abi biz taktırıcaz diyolar aracı satarken... satış temsilcisi elaman abi orjinali kaç para sen biliyo musun kalmadı öyle bişey dedi ilk ağızdan yani orjinal kol dayama diye taktıkları aslında piyasada da bulunabilen kaydrımalı kol dayama'lardan gördüm ama aracıma taktıramadım...

daha önce yazdığım gibi enjektörleri kontrol ettir uyarısı almıştım aracımın elektro vanası problemliymiş (bu parçalar kontrol edilmeden mi takılıyo anlamış değilim) değişirdik bir daha öyle bir uyarı almayacakmışım... anladığım kadarıyla siz daha iyi bilirsiniz belki bu enjektörleri kontrol eden bir parçaymış ben servisin yalancısıyım :)

servis demişkenistanbul da çetaş a bir daha uğramayı düşünmüyorum 08:30 da bıraktığım aracımı (daha önce randevu almıştım) akşam saat 5 te aldım. sadece park sensörü ve o bahsettiğim elektro vana değişti. saat 3 te tel açtım abi araç hazır yıkama kuyruğunda gel dediler gittim yok yıkama kuyruğundaydı yok son kontrolleri yapılıyordu falan filen derken anlaşıldı ki beni yiyolar en sonunda verin arabayı artık 1.5 saattir hazır dediğiniz araba yı bekliyorum burada diye dellenince aracı getirdiler hemen tabi bırakkın yıkanmayı 1 damla su bile görmemişti araç :) söylememe rağmen gıcırdayan gaz pedalımla da ilgili hiç bi işlem yapılmamış... bir dahaki sefere başakşehir deki renser i deneyeceğim servsi olarak hem evime daha yakın (çetaş da aracınızın yanına girmenize de müsade etmiyorlar)

yazım biraz uzun oldu ama hem yaptırabildiklerimi hem de yaptıramadıklarımı yazmış oldum, biraz da servisler le ilgili bilgi olsun istedim okuduğunuz için teşekkür ederim. kesinlikle seçtiğimiz servis konusunda da dikkatli olmalıyız insanın gözünün içine baka baka yalan söyleyebiliyolar çnkü
rec_off
ONBASI
ONBASI

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi