readonly » 24 Şubat 2012 17:18
tam bir yıl oldu ben de aracı alalı... bu bir yıl içinde 5-6 kere ilk marşta almama durumu yaşadım, 2. yi çevirince normal çalıştı.. çok problem olmadığı için önemseyip de servise falan gitmedim..
geçen hafta ilk bakımını yaptırdım, bikaçgün önce de 97 oktan benzim almıştım (95'lik yan pompada varmış, acelem olduğu için yer değiştirmeden aldım 97 oktan 50 liralık; ertesi gün de üzerine 50 liralık 95 oktan aldım yine)
dün yaklaşk 150 - 200 km yol yaptım, 4-5 kere durdurup çalıştırmam gerekti bişey yoktu. akşam geldim parkettim (önü hafif yukarı doğru olan yokuş biryere)
bugün öğleden sonra çalıştırmak için marşa bastım çalışmadı... marş dinamosu motoru çeviriyor ama almıyordu... 6-7 kere denedim yok...
bi 5-10 dk bekledim sonra tekrar denedim, yine aynı... gaza sonuna kadar basıp öle çalıştırmayı denedim (normalde ya debriyaja basarım sadece, ya da hiçbişeye basmadan boşta çalıştırırım), bu sefer biraz zorlayarak çalıştı... gittim gideceğim yere 3-5 km yerdi zaten, durdurdum tekrar bastım marşa bikaçkez, normal şekilde çalıştı yine..
problem neden kaynaklanmış olabilir acaba? 97 oktan mı? eğimli yere park mı? yada bakımla alakalı yanlış bir ayar falan mı? (sanki bakımdan sonra rolanti devri biraz düştü gibi geliyor bana)